Wat is Basic Attention Token (BAT) coin

Basic Attention Token is een altcoin die samengaat met de internetbrowser Brave. Wat zijn de voordelen precies van deze munt en waarom zou je investeren in de Basic attention coin? Wanneer jij online privacy belangrijk vindt, is dit wellicht de munt voor je. Wat is BAT coin?

Informatie over Basic Attention Token

BAT is een cryptocurrency die staat voor de Basic Attention Token. Het systeem is gebaseerd op dat van de Ethereum en het is voornamelijk een digitaal advertentieplatform. Er kan worden gehandeld in BAT door gebruikers en adverteerders. Er zijn 1.000.000.000 BAT beschikbaar en dat worden er minstens 1.500.000.000 BAT. D man achter BAT is Brendan Eich. Hij heeft ook meegewerkt met het ontwikkelen van Javascript en Mozilla. Hij heeft dus in het verleden al zeer succesvolle dingen voor elkaar gekregen, en daar zal nog meer bijkomen in de toekomst. Het staat al vast dat hij met de ontwikkeling van BAT wederom met iets vernieuwends komt. Daarom vind ik dat de BAT coin zeker een één van de cryptomunten voor de toekomst is.

Brave browser

BAT gaat samen met de Brave browser. Je kunt deze vergelijken met Chrome, FireFox, Safari en Internet Explorer. Toch heeft de browser ook een aantal grote verschillen. Zo wordt de BAT cryptocurrency gecombineerd met de browser en wordt er erg veel aandacht besteed aan privacy. Dat is tegenwoordig natuurlijk extra belangrijk, omdat er veel meer focus op ligt. We hebben onlangs al de nieuwe privacywet gekregen en de eigenaar van Facebook heeft behoorlijk op zijn donder gekregen. Voor veel mensen komt een browser die de privacy van gebruikers serieus neemt dan ook als een echt geschenk.

Hoe wordt de privacy gewaarborgd?

Eén van de belangrijkste zaken waar Brave de privacy mee waarborgt, is dat advertenties en malware worden geblokkeerd. Dit kan tegenwoordig ook al bij andere browsers, maar dat zorgt wel voor allerlei problemen. Website-eigenaren krijgen immers geen inkomsten als advertenties worden geblokkeerd. En daar komt dus de BAT coin bij kijken. Op Brave is een speciaal advertentienetwerk geïntroduceerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van de BAT coins. Hier kan iedereen dus van profiteren: de adverteerders, de eigenaren van de websites én de gebruikers op de websites. Een bijkomstig feit is dat je Basic attention token kan gebruiken om geld te doneren aan websites waar je graag komt. Zo kun jij ook je steentje bijdragen.

Is BAT betrouwbaar?

BAT is zeker betrouwbaar, maar het is nog wel lastig te zeggen wat het in de toekomst gaat doen. Er zijn veel mensen die echt geloven in Basic Attention Token en de munt (en de bijhorende browser) worden door veel websites genoemd om goed in de gaten te houden. BAT laat zien hoe je meerdere nieuwe technieken met elkaar kunt combineren en hoe cryptocurrencies ook op andere manieren interessant kunnen zijn. Ondanks dat de munt zo veel potentie heeft, loop je natuurlijk nog steeds risico wanneer je besluit in de munt te handelen. Koop daarom nooit meer munten in dan je kunt in euro’s missen kan.

 

BAT coin kopen

Basic Attention Token (BAT) kopen kan helaas nog niet overal. Er zijn wel steeds meer exchanges waar je deze kunt aanschaffen. Bitvavo is hiervoor bijvoorbeeld een hele goede Nederlandse cryptocurrency exchange. Hier kun je de crypto en vele andere altcoins kopen wanneer je er vertrouwen in hebt. Wat ook een optie is, is de browser Brave downloaden. Gebruikers kunnen sowieso wat cryptocoins krijgen, die ze kunnen gebruiken om te schenken aan websites die ze graag bezoeken. Door Brave te downloaden heb je het complete plaatje en kun je op een zeer actieve manier gebruikmaken van de cryptomunt. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de browser te installeren en nog geen munten in te kopen. De browser is namelijk geheel gratis te gebruiken, ook zonder BAT coin.

Crypto kopen nederland

Andere interessante cryptomunten

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?