Wat is Binance Coin?

Wat is Binance Coin BNB?

Binance BNBBinance is één van de populairste exchange websites waar je kunt handelen in cryptocurrency. Hier kan iedereen die een account heeft aangemaakt eenvoudig cryptomunten kopen en verkopen. Naast het grote aanbod van tokens is het succes van het platform ook te danken aan hun eigen digitale munt: de Binance Coin. Wat is de Binance Coin?  Is deze gemakkelijk aan te schaffen via het platform? Wat maakt deze cryptomunt uniek en waard om in te investeren?

Binance Coin BNB transactiekosten

Lagere trading fees met de Binance Coin

Waar Binance zichzelf sowieso al mee onderscheidde waren de lage transactiekosten. Zij hanteren standaard fee van 0,1%. Ten opzichte van veel andere exchange websites zijn zij hierin het voordeligste en zeker als men veel trades maakt kan hier flink mee bespaard worden. Nu heeft Binance het nog aantrekkelijker gemaakt om gebruik te maken van hen eigen cryptovaluta, want zij geven traders de optie om de trading fee in Binance Coin (BNB) te betalen en hiermee wordt de trading transactiekosten nog lager. Bij de start van het trading platform in 2017 werd 50% korting gegeven, maar deze korting halveert elke keer na een jaar:

– Jaar 1: 50% korting op trading fees
– Jaar 2: 25% korting op trading fees
– Jaar 3: 12,5% korting op trading fees
– Jaar 4: 6,75% korting op trading fees
– Jaar 5+: geen korting meer

Zeker in het eerste jaar kan je dus veel winst halen uit de besparing op trading fees, want in plaats van de 0,1% fee die betaald moet worden, betaal je met de Binance Coin slechts 0,05% aan trading transactiekosten.

Rekenvoorbeeld fee betalen met de Binance Coin

Je hebt een maand geleden een account aangemaakt op Binance en krijgt dus 50% korting op de trading fees. Je koopt voor $1.000 aan bitcoin wat neerkomt op ($1.000 x 0,05%=) $5,- aan trading fee. Stel op dat moment dat de waarde van de Binance Coin $10,- is, dan wordt er dus 0,5 BNB van jouw account gehaald.

Toekomst Binance Coin

Nu denk je natuurlijk: ‘Als het platform vijf jaar bestaat krijg je geen korting meer op de trading fees.
Verliest de token hier niet gelijk zijn waarde mee?’ Een hele goede vraag, want als er geen korting meer op de trading fees gegeven wordt, waarom zou je dan de Binance Coin nog aanschaffen? Binance heeft naast het succesvolle trading platform ook een Launchpad waar projecten op kunnen lanceren. Hier kan met Binance Coins geïnvesteerd worden in deze nieuwe projecten.

Verder heeft Binance ook een referal programma. Als iemand zich aanmeldt via jouw referal-link, dan krijg jij 20% van de trading fees die door hem/haar betaald worden. Op het moment dat jij 500 Binance Coins op jouw account hebt staan wordt dit percentage verdubbeld naar 40%. Als jij dus veel referals hebt kan het rendabel zijn om 500 BNB-tokens te kopen en dus het dubbele aan inkomsten te krijgen.

Wat daarnaast nog op de planning staat bij Binance is het lanceren van een gedecentraliseerde exchange. Hier wordt de Binance Coin de belangrijkste token wordt (net als dat Bitcoin dat nu is op bijna alle exchange websites).

Toekomst Binance Coin
Afbeelding credits voor: CoinTelegraph.com

Token Burns van de Binance Coin

Elk kwartaal doet Binance een zogeheten ‘tokenburn’. Ze pakken hierbij 20% van alle betaalde trading fees in dat kwartaal en kopen hiermee BNB-tokens terug en ‘verbranden’ deze als het ware. Hiermee worden de tokens uit de circulatie genomen en ontstaat er dus meer schaarste voor de Binance Coin. Dit blijven ze doen totdat alle 100 miljoen tokens die tijdens de ICO (Initial Coin Offering) verkocht zijn uit de circulatie genomen zijn. Hiermee creëren ze schaarste en als er genoeg vraag is naar de BNB-token zal dit resulteren in een prijsstijging.

Lees hier de technische handleiding van de BNB-coin.

Binance Coin kopen

In de afgelopen jaren is de BNB coin is de Binance coin koers verwachting aardig gestegen. Het kan daarom ook erg lucratief zijn om deze cryptomunt aan te schaffen. Waar kun je de Binance Coin kopen? Dat is een goede en belangrijke vraag, zoals je zult begrijpen kun je de Binance Coin kopen bij de gelijknamige cryptocurrency Exchange. Wil jij Binance cryptomunten kopen, ga dan naar Binance en meld je gratis aan.

Binance webiste

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?