Wat is 0X cryptocurrency?

0x (ZRX) dit is alles wat je moet weten!

0X (ZRX) is een initiatief ontwikkeld om het handelen en  betalen met crypto’s en meer te versimpelen. Het bedrijf achter 0X denkt dat in de toekomst het gebruik van decentraal handelen enorm zal toenemen en probeert dus de behoefte te vullen naar een passende infrastructuur voor het handelen in bijvoorbeeld cryptocurrencies en andere zaken. Ze streven naar een efficiënter en transparantere systeem om te handelen niet alleen in cryptocurrencies maar ook dingen zoals videogame items.0x coin

Welk probleem lost 0X op?

Het probleem dat 0X stelt is dat de kansen en vrijheden van het individu vooral worden bepaald door waar iemand geboren wordt. Het is natuurlijk onvermijdelijk dat zaken als economisch beleid, rijkdom en corruptie in het land waar je geboren bent invloed hebben op je kansen en vrijheden. 0X vindt dat dit een groot probleem is en dat het verholpen kan worden met de oplossing die zij bieden.

Wat is volgens ZRX de oplossing?

Ze stellen zich een wereld voor waarin alle vormen van waarde worden gekoppeld aan openbare blockchains. Dit omvat fiat-valuta’s, aandelen, obligaties, grondstoffen, schuldinstrumenten, onroerend goed, videogame-items, digitale verzamelobjecten, softwarelicenties, reputatie en nog veel meer. Gecombineerd met een reeks open financiële primitieven, willen ze een mondiaal financieel systeem opbouwen dat efficiënter, transparanter en rechtvaardiger is dan welk systeem dan ook dat in het verleden heeft bestaan. Deze nieuwe infrastructuur is gratis te gebruiken en draait op open source-code, verwijdert lagen van tussenpersonen en biedt individuen meer financiële soevereiniteit als beweerd op de officiële website.

Hoe lost 0X dit op?

De reden dat 0x een protocol voor gedecentraliseerde exchanges heeft ontwikkeld in plaats van een eigen exchange is om liquiditeitsredenen. Een van de nadelen van de huidige decentrale handelsplatformen is dat er te weinig handelsvolume op deze exchanges aanwezig is. Waar bijvoorbeeld de exchange IDEX $3,3 miljoen aan volume heeft, heeft Binance $1,1 miljard aan volume. Alle gedecentraliseerde exchanges die op het 0x-protocol gebouwd worden zullen hun liquiditeit delen. Tien exchanges met ieder $1 miljoen volume zullen daarmee tezamen voor $10 miljoen aan transacties verwerken.

De voordelen van een gedecentraliseerde exchange

Er zijn meerdere voordelen aan een gedecentraliseerde exchange. Het is bijvoorbeeld minder kwetsbaar. Het wordt niet gehost door maar één server, maar door allemaal nodes verspreid over het ethereum-netwerk. Dat betekent dat het minder kwetsbaar is voor bijvoorbeeld hackers, omdat er niet één duidelijk doelwit of server is. Daarbij is het ook wereldwijd en niet gelimiteerd door landsgrenzen. Het is super geschikt voor internationale handel en daarbij is de macht ook niet in handen van bijvoorbeeld een server, maar bij de gebruikers.

De toekomst van 0X

Veel mensen zien de cryptomunten toekomst van 0X rooskleurig in. Zo stijgt de waarde ook op de markt en bij het verkopen van eigen tokens waren de miljoen die ze in omloop brachten binnen twee dagen verkocht zonder enige vorm van marketing. Veel experts zien het ook als een oplossing voor de problemen die 0X stelt en erkennen die problemen ook. Het enige probleem dat er nu nog is, is dat het alleen nog maar coins ondersteunt die gebaseerd zijn op ethereum, maar dat probleem kan makkelijk verholpen worden in de toekomst. De voorspelling is dat steeds meer coins zich beschikbaar zullen stellen op ZRX.

Of het de grote wereldproblemen op zal lossen is nog maar de vraag en hoe beschikbaar het zal zijn over heel de wereld. In sommige landen zoals de Verenigde Staten zijn er strenge regels en streng toezicht op handelsplatformen dus dan is het nog maar de vraag of het niet geweigerd zal worden. Je kunt op de hoogte blijven over 0x via social media: Twitter, Facebook & Discord Chat.

0x kopen 

Geloof jij erin dat 0x het verschil kan gaan maken in de crypto exchange wereld? Investeren in cryptocurrency als ZRX kun je gemakkelijk doen bij de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland. Ik koop mijn 0x munten altijd bij Bitvavo, deze partij is veilig en betrouwbaar, tevens door mij uitgeroepen tot beste crypto exchange van Europa!

Aanmelden bij Bitvavo

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?