Hardware wallet van Ledger

Wat is Ledger hardware wallet?

Tof, je bent op zoek naar meer informatie over de Ledger hardware wallet. Dit betekend dat je wellicht al een tijd actief bent in de cryptocurrency wereld en een behoorlijke portfolio hebt opgebouwd. Deze moet je zoals je zult begrijpen ergens veilig achter slot en grendel opslaan. In de begin status zul je hoogstwaarschijnlijk zijn begonnen met een online cryptocurrency wallet. Deze wallets voldoen niet meer als je totale cryptocurrency portfolio waarde boven de €1000,- uit komt.

Waarom een Ledger hardware wallet?

Investeren in Ripple (bijvoorbeeld) doe je voor de toekomst, nu instappen betekend over een aantal jaar rendement op je investering. Sla jij je investering op bij een online wallet service is de kans zeer aannemelijk dat deze gehackt wordt. Met cryptocurrency ben jij je eigen bank, dit betekend dat je niet terug kunt vallen op een derde partij die over je geld waakt. Onderstaand even een simpele rekensom of het de moeite waard is om een Ledger hardware wallet te kopen.

Berekening Ripple waarde over 5 jaar

Totale investering Ripple is €5.000,- je bent ingestapt op 1 Augustus 2017 waarde Ripple XRP was destijds €0,1514.
Voor deze €5.000,- heb je in totaal 33.015 XRP aangeschaft.
Op moment van schrijven (20-12-2017) is de waarde voor 1 XRP (Ripple) €0,60.
€0,60 x 33.015 XRP = €19.815,05 een prijsstijging van bijna 300% of als je het anders bekijkt al een winst van ruim €14.000,-

Nu kun je vast begrijpen waarom het zo ontzettend belangrijk is je cryptocurrency investering op een Ledger hardware wallet op te slaan!

Ledger wallet specificaties

Nu hebben ben je waarschijnlijk wel overtuigd waarom een hardware wallet zo ontzettend belangrijk is. Wat zijn nu eigenlijk de Ledger wallet specificaties, waarom verkiezen wij Ledger boven Trezor of andere (vaak malafide) aanbieders/partijen. Het belangrijkste ledger is marktleider + betrouwbaar. En is het een open source; dit betekend dat derde partijen mogen meeschrijven aan de broncode. Zo is het bij Ledger mogelijk dat er diverse andere cryptocurrencies opgeslagen kunnen worden.

Ledger wallet SPECS

  • 500.000 ledger hardware wallets verkocht wereldwijd
  • Licht gewicht
  • Gemakkelijk mee te nemen (Ledger Nano S is USB formaat)
  • O-led scherm voor betalingsbevestiging
  • Tegelijk Compatibel met meer dan 20 currencies
  • Brandbestendig (Ledger Cryptosteel)
  • Touchscreen (Ledger Nano Blue Ipod formaat)
  • Anti virus / mall ware
  • Middels cryptografie beveiligd
  • Secret key applicatie

Welke Ledger wallet kiezen?

Globaal hebben we je nu de ledger wallet specificaties uitgelegd. Nu komt het belangrijkste je moet een keuze maken tussen 1 van de 4 Ledger Hardware wallets. Om de keuze niet te ingewikkeld te maken hebben we voor jou de 3 types uitgediept op een speciale pagina. Klik onderstaand op de hardware wallet voor meer diepgang. Begin Januari 2019 kwam Ledger met het heugelijke nieuws dat ze bezig zijn met een nieuwe hardware wallet, de Ledger Nano X! Deze Ledger hardware wallet kun je gemakkelijk middels bluetooth i.c.m. de Ledger Live app aan je smartphone koppelen. De Ledger Nano X kopen? Deze is gemakkelijk via de website van het technologie bedrijf te bestellen.

Is Ledger betrouwbaar?

Zoals eerder vermeld is Ledger marktleider in de hardware wallet wereld. Het hightech crypto security bedrijf is in 2014 opgericht door cryptocurrency fanaten. Ze waren van mening dat hun cryptogeld veiliger opgeslagen moest kunnen worden. Destijds hebben zij met een stel experts de handen in elkaar geslagen en zijn begonnen aan hun Ledger avontuur.

Nu ruim 3 jaar verder heeft het bedrijf 80 werknemers en vestigingen in Parijs, Vierzon & San Francisco. Ze maken het nu mogelijk voor honderdduizenden crypto investeerders hun cryptomunten veilig op te slaan. De medewerkers van Ledger hebben een onderscheidend besturingssysteem ontwikkeld genaamd: BOLOS.

Ledger = Snelle levering + Goede beoordelingen

Wij hebben een jaar geleden de Ledger nano S besteld, deze zending was binnen 1 dag verzonden vanuit Frankrijk. 2 dagen later hadden wij hem geïnstalleerd en wel ingeregeld dit wat trouwens super makkelijk. Tevens hebben de ledger hardware wallets heel goede beoordelingen, de Nano S komt zelfs met een 9,1 naar voren als best getest in Amerika. 

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?