Ledger Blue hardware wallet voor cryptomunten

Ledger Blue hardware wallet voor digitale munten

Wanneer je handelt in cryptocurrency, of bepaalde digitale munten wilt houden voor een langere periode (HODL), dan is het wel handig dat je deze veilig ergens kunt opslaan. Een hardware wallet is dan in de meeste gevallen een goede optie. Kies bijvoorbeeld voor de Ledger Blue, hier sla je veilig je je bitcoin op. Wat maakt deze hardware wallet precies goed?

Waarom een hardware wallet kopen?

Waarom zou je nou eigenlijk gebruik moeten maken van een hardware wallet? Dat vragen veel mensen zich af. Je kunt immers ook je geld bij een exchange zetten en dat lijkt soms een betere keuze, gezien een hardware wallet toch al snel een paar honderd euro kost. Wat echter de voornaamste reden is om toch voor een hardware wallet te gaan, is omdat een online exchange geen garanties biedt. Dit soort sites zijn in het verleden al vaak het doelwit geweest van verschillende hackers. Ook is er altijd een mogelijkheid dat de exchange opeens haar deuren sluit. En dan?

Lees tip: Wat is de goedkoopste cryptocurrency exchange?

Je zou niet de eerste zijn die zijn cryptocurrencies op een exchange heeft staan en ze vervolgens kwijt raakt. Dit zijn dus zeer goede redenen om wél voor een hardware wallet te gaan. Zeker wanneer je veel geld wilt investeren in crypto, is dat niet de slimste keuze. Helaas kiezen nog veel mensen voor een online cryptocurrency wallet…

Direct deze hardware wallet kopen!

Ledger Blue

De Ledger Blue wordt gezien als de meest geavanceerde hardware wallet die er beschikbaar is. Het is een relatief nieuw product op de markt en wordt gezien de opvolger van de Ledger NaNo S. Het grootste verschil is dat je op de Ledger Blue meer apps geïnstalleerd kunt hebben. De Ledger Blue heeft een touchscreen en is zeer gemakkelijk in gebruik. Je kunt het apparaat bijvoorbeeld met je meenemen zonder dat het al te veel ruimte in beslag neemt. Ook is het oplaadbaar. Je kunt de Ledge Blue gemakkelijk connecten met verschillende apps en het is ook mogelijk om meerdere types cryptomunten op het apparaat op te slaan. Je kunt bijvoorbeeld; NEO coin, QTUM cryptomunt, NEM coin en veel verschillende altcoins opslaan. Het is ook tof dat je ERC-20 tokens kunt opslaan op je Ledger wallet.

De veiligheid van de Ledger Blue

De Ledger Blue heeft een geweldige veiligheid. Er zit een chip in verwerkt met een private key. Deze bestaat uit een reeks met woorden die je ergens in huis moet bewaren. De chip kan in geen geval een connectie krijgen met het internet, dus hackers kunnen er ook echt niet bij. Hierdoor weet je dat je coins ook echt offline worden opgeslagen.

Direct deze hardware wallet kopen!

Wat als je al een Ledger NaNo S hebt?

Veel mensen hebben al een Ledger NaNo S. Zij twijfelen of ze wel over moeten stappen op een nieuw apparaat. De Ledger NaNo S werkt in principe ook heel goed, dus stap alleen over op en nieuwer exemplaar, wanneer je denkt dat je daar zelf baat bij hebt. Als je nog geen hardware wallet hebt, dan kan het echter wel slim zijn om meteen voor de Ledger Blue te gaan. Deze heeft immers net wat meer mogelijkheden en dit maakt het een prima investering. Bekijk echter altijd goed voor jezelf wat de beste keuze is en maak je eigen beslissingen. Leuke toevoeging aan deze pagina is dat het bedrijf achter de Blue een high tech trading programma heeft gelanceerd; Ledger Live.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?