Wie is satoshi nakamoto

Wie is Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto de naam die gebruikt wordt in de Bitcoin wereld voor onbekend persoon. Maar wie is Satoshi Nakamoto? Hier kunnen we kort over blijven, zoals al even besproken is Satoshi Nakamoto een fictieve persoonlijkheid.

Wat betekent Satoshi Nakamoto?

Het lijkt er sterk op dat de Bitcoin (BTC) in Japan is uitgedacht en opgericht in 2010. De betekenenis Satoshi Nakamoto wordt nu zelfs gebruikt als onbekend persoon. Waarom de bedenker van de blockchain en cryptovaluta onbekend wil blijven weet niemand. Echter weet ook niemand hoeveel Bitcoin de oprichter in zijn bezit heeft.

Wat weten we over Satoshi Nakamoto?

Nakamoto heeft nooit informatie prijs gegeven over zijn identiteit tijdens technische discussies. Tijdens deze discussies heeft hij wat commentaar gegeven over financiële instituten en reserves. Op zijn P2P foundation profile van 2012, hij geeft aan een man van 37 te zijn en woonachtig in Japan. Toch blijft men speculeren, hij kan bijna geen Japanner zijn, tijdens zijn discussies op forums kon hij perfect Engels overbrengen in woord en geschrift. Tevens is de Bitcoin documentatie in perfect Engels, wel is het goed mogelijk dat het om een Japanner gaat woonachtig in de UK of VS?

Mogelijke identiteit Satoshi Nakamoto

Aangezien het toch gissen blijft hebben we toch een lijst van mogelijke kandidaten voor de persoonlijkheid Satoshi Nakamoto samengesteld. Je moet bedenken wat je met deze informatie kan of wil doen 😉

Hal Finney

Hal Finney (4 mei 1956 – 28 Augustus 2014) was een crypto-pionier en één van de eerste Bitcoin gebruikers. Hij heeft geholpen bij het programmeren, fouten in code opsporen en heeft verbeteringen aangedragen. Hij leefde toevalligerwijs een aantal straten van Dorian Nakamoto’s. Journalist Andy Greenberg van forbes magazine is hier achtergekomen in zijn speurtocht naar de echte Nakamoto. Zijn theorie is dat Hal Finney onder valse identiteit geschreven op het internet, wat zeker is is dat hij een geweldenaar is.

Nu valt het kwartje ook dat er een Nakamoto toevalligerwijs een paar blokken verderop woont. Een perfecte naam om je voor te doen als een Japanner met enorme scripting skills.

Dorian Nakamoto

In een artikel van NewsWeek gepubliceert op 6 maart 2014 is journalist Leah McGrath Goodman een man met de identiteit Dorian Prentice Satoshi Nakamoto op het spoor. Dorian Nakamoto is een Japans-Amerikaanse man woonachtig in California, zijn geboorte naam is Satoshi Nakamoto.

Goodman pin point in het artikel echter niet enkel op zijn naam, er zijn veel maar feiten die erop wijzen dat hij de oprichter is van BTC. De heer in kwestie is opgeleid tot natuurkundige op de Cal Poly University in Pomona, Nakamoto werkte als systeembeheerder tevens werkte hij aan grote internetbeveiligingsprojecten voor de overheid. Dorian werd twee keer ontslagen in het begin van de jaren ’90 en werd volgens zijn dochter neerslachtig, Zij heeft hem aangemoedigd een bedrijf te beginnen “niet onder de duim van de regering”.

Het bewijs dit is Nakamoto

Het grootste bewijsstuk van het artikel is dat toen Goodman, Dorian kort mocht interviewen. Ze vroeg “Heb je iets te maken met de Bitcoin?”

“I am no longer involved in that and I cannot discuss it,” he says, dismissing all further queries with a swat of his left hand. “It’s been turned over to other people. They are in charge of it now. I no longer have any connection.”

Zijn antwoord: ” Ik ben niet langer betrokken bij Bitcoin en kan het er niet over hebben”, alle andere vragen zal hij verwerpen.. “Het is overgedragen aan andere mensen. Zij hebben nu de leiding over de toekomst van Bitcoin. Ik heb helemaal geen connecties meer met hen en of BTC.”

Of toch niet!

Tijdens het daaropvolgende volledige interview ontkende Dorian Nakamoto echter alle connectie met bitcoin. Hij beweert nu nog nooit van de cryptomunt gehoord te hebben. Tevens zou hij de vraag van Goodman verkeerd geïnterpreteerd hebben, hij meende dat het ging over zijn eerdere werk voor militaire instellingen.

Weet jij het?

Op diverse fora’s wordt ontzettend gespeculeerd over wie daadwerkelijk Satoshi Nakamoto is. Ik weet het in ieder geval niet, jij wel? Wellicht heb je nog suggesties, laat het weten in een reactie op dit artikel.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?