Wat is multisig

Wat is multisig?

Voordat we verder gaan uitleggen wat Multisig nu allemaal doet is het eerst handig om te weten wat het nu precies is. Multisig staat eigenlijk voor multisig en het refereert naar het feit dat er meer dan een sleutel gebruikt kan worden om een  Bitcoin Transactie te autoriseren. Het is normaliter gebruikt om de verantwoordelijkheid van Bitcoins op te drijven en te bewaken.

De standaard Bitcoin transacties op het Bitcoin netwerk kunnen ook wel single-signatuur-transacties worden genoemd. Dit komt dat ze maar een signatuur nodig hebben van de sleutel eigenaar die aan het Bitcoin adres is gekoppeld. Toch support het Bitcoin netwerk meer gecompliceerde transacties die signaturen nodig hebben van diverse mensen.

Deze mensen moeten dit doen voor de de transacties plaats kunnen vinden. Het idee is om Bitcoins onherkenbaar worden door adressen te koppelen van verschillende partijen. Dit vraagt om samenwerking van deze partijen voor dat ze er iets mee kunnen doen. Eigenlijk is het gewoon een signatuur of te wel vrij vertaald een handtekening die door meerdere wordt gegeven.

Geschiedenis van de Multisig

De multisig is al voor meer dan duizenden jaren gebruikt om de beveiliging van diverse cryptische holdings van religies en saints (hogere meesters) te bewaken. De hoogst aangeschreven persoon van een abdij of klooster zou alleen een aantal bevoorrechte monniken een sleutel geven welke toegang geeft tot de relikwieën of heilige documenten.

Een monnik of andere heilige zou in zijn eentje nooit toegang krijgen. Dit zou het makkelijker maken of iets te stelen. Door het over vele te verdelen werd het beter bewaakt. Dit is nu ook doorgevoerd bij de cryptovaluta dat er een dubbele signatuur is die de cryptovaluta bewaakt.

Het is echt mooi hoe zoiets vanuit de geschiedenis kan ontstaan en kan worden doorgevoerd. Het is daarnaast ook een prachtig gegeven dat de geschiedenis zich zo doorontwikkeld. de Multisig is daarom ook handig en erg betrouwbaar.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?