Wat is hashrate in crypto?

Wat is hashrate?

Wanneer je van plan bent om te gaan minen in cryptocurrencies, is het goed om te weten hoe het zit met de Hashrate. Dit wordt ook wel SH-256 genoemd. Een Hasrate kan meten hoe krachtig een computer is en hoe goed jouw computer is in het vinden van nieuwe blocks binnen de blockchain. Hoe krachtiger de Hasrate is, hoe groter de kans is dat je meer cryptografische codes kunt kraken met je PC.

Wat is Hashrate?

Je moet dit zien als een soort kluis. Wanneer je een kluis wilt kraken en de code moet zien te vinden, ben je in je eentje heel erg lang bezig en is de kans dat je de juiste code vindt, nog best wel lastig. Probeer je dit met veel meer mensen te doen, dan kan iedereen een gedeelte van de code proberen te kraken en ben je minder lang bezig. Dit is dan ook de reden waarom de grote cryptominers vaak met tientallen en honderden pc’s samenwerken, om zo sneller Bitcoins en andere cryptomunten te kunnen minen.

Als partciulier en in je eentje kan het dan ook lastig zijn om een hoge hashrate te hebben. Om die reden zijn er verschillende projecten gestart, waar je je bij kunt aansluiten. Je gaat dan samen met een groep andere miners aan de slag om Bitcoins of andere altcoins te kunnen minen. Hiermee kun je de hashsnelheid verhogen en daarmee ook meteen de kans vergroten dat je meer cryptomunten kunt krijgen.

Heeft minen nog zin?

Let wel op: voor de meeste mensen is het onbegonnen werk om op deze manier cryptomunten binnen te halen. De kosten van de energie komen doorgaans niet overeen met het geld dat het minen van crypto’s kan opleveren. Dit is wel iets om in je achterhoofd te houden.

Beter cryptocurrency kopen

Als je het mij vraagt kun je veel beter je cryptocurrency kopen i.p.v. minen. Het is veel goedkoper, voor het minen moet je tegenwoordig zoveel energie betalen. Met de huidige cryptocurrency koers kan het niet meer uit voor particulieren. HODL jij je bitcoins, snel cryptocurrency kopen kun je het beste via nederlandse cryptocurrency exchange bitvavo.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?