Wat is een whitepaper?

Wat is een whitepaper?

Een Whitepaper of in het Nederlands witboek kan verschillende dingen betekenen. Zo kan het een stuk wit papier zijn. Een papier waar je gewoon op wilt schrijven. Zo kan het ook in marketingtermen iets zijn waar je mee werkt. Echter in de wereld van de crypto valuta heeft deze term een andere definitie. Eigenlijk is het een document die je gebruikt bij het opstarten van een nieuwe digitale munt; ook wel ICO (Initial Coin Offering).

Wat betekend whitepaper?

In een Witboek staat heel duidelijk beschreven wat een project/ICO inhoudt. Je kunt hieruit opmaken welke dienst er dient te worden opgelost, wat de doelen zijn op korte en lange termijn en hoe ze het willen begrijpen. Bitcoin en Ethereum zijn zelfs met een whitepaper begonnen. Het is zelfs zo sterk dat in de zakenwereld en technologie wereld een whitepaper al vele decennia een gemeengoed is. Een Witboek is het document wat je goed moet doornemen voordat je in nieuwe projecten of producten investeert.

Belangrijke informatie

Het is belangrijk dat je veel weet over de nieuwe munt. Het is immers gunstig mocht jezelf een nieuwe munt op willen starten. Ook is het handig omdat je jezelf dan goed kunt oriënteren en een goede beslissing kunt maken. Zeker als je wilt investeren in deze munt is dat echt zeer belangrijk. Je gaat immers niet in iets investeren waar je echt niks mee kan. Het is vaak ook voor iedereen begrijpbaar en niet geschreven in moeilijke vakjargon. Een whitepaper bevat vaak veel informatie over de technische details, commercieel details en financiële details.

Advies

Het is altijd belangrijk om niet zomaar klakkeloos ergens op af te gaan. Ook is het nooit zo dat je meteen alles moet geloven. Het is dus altijd zeker fijn om te weten waar het voor is en wat de bedoeling is. Je kunt er in ieder geval veel mee. Laat je in iedergval goed informeren en vraag altijd advies.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?