Satoshi wat is dat?

Wat is een Satoshi?

De maker van Bitcoin heet Satoshi Nakamoto en hier is dan ook de naam Satoshi van afgeleid. Satoshi Nakamoto is tot op heden nog steeds anoniem. Men weet niet of het een persoon, meerdere personen of een grote groep is. Het is in ieder geval de bedenker achter de software van Bitcoin. deze heeft Bitcoin geschreven en de zogenaamde blockchain technologie ontwikkeld. Nu hebben we kort uitgelegd waar het naam vandaan komt. Maar wat is een Satoshi nu eigenlijk? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Hieronder leggen wij er meer over uit.

Satoshi waarde uitgelegd

Als je naar een winkel gaat. Bijvoorbeeld een elektronica winkel en je koopt daarvoor €658,9987 aan apparatuur dan weet je exact hoeveel het je heeft gekost. We zijn het gewend en je hoeft geen uitleg. Maar stel je gaat naar de winkel en het kost 0.00000060000 Satoshi. Wat zegt dat dan?

De Bitcoin is net als de Euro opgedeeld in meerdere stukjes. Je moet bijvoorbeeld 658 euro en 9987 cent betalen. Indien je 1 Bitcoin bezit dan heb je de beschikking over 100.000.000 Satoshis. Als je dit met €1,00 vergelijkt die is opgedeeld in 100 eurocenten. Je kunt in onderstaande tabel zien hoe het is opgedeeld:

  1. een Bitcoin is 1.000 millibitcoin
  2. Maar een Bitcoin is ook 1.000.000 micro bitcoin
  3. Daarnaast is een hele Bitcoin is 100.000.000 Satoshis
  4. En een milli bitcoin is 100.000 Satoshis
  5. 1 micro bitcoin is 100 Satoshi

Doordat de Bitcoin uit zoveel kleine stukjes bestaat kun je al heel makkelijk een stukje van de Bitcoin kopen. Dit is natuurlijk erg handig, want daardoor kun je gemakkelijk een deel van de Bitcoin aanschaffen en toch een bepaalde aarde ontvangen. Ook is dit  natuurlijk ook weer gunstig voor je portemonnee. Dit is natuurlijk ten opzichte van de Euro zeer voordelig. Laat je daarom ook een verleiden tot cryptovaluta en verdriet je zeker in deze markt.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?