Wat is een pump?

Wat is cryptocurrency pump?

Als je gaat beleggen in cryptocurrencies kom je de term pump en dumps vaak tegen. Maar wat zijn nou eigenlijk pumps en hoe worden de veroorzaakt? Hier lees je meer over een pump bij cryptocurrencies.

Wat is een pump

Een pump is een tactiek die vooral grote beleggers toe passen om ervoor te zorgen dat de prijs ineens de lucht in schiet. Dit doen ze alleen als ze goedkoop veel van de zelfde coin hebben gekocht.

De beleggers die pumps veroorzaken zorgen er dan eerst voor dat ze zoveel mogelijk van een bepaalde coin kopen zodat ze de coins na de pump periode zo duur mogelijk kunnen verkopen.

Hoe ontstaat een pump

Het wordt veroorzaakt door meestal grote beleggers die uitspraken doen op bijvoorbeeld social media met goed nieuws. Hierdoor stoppen vooral veel beginners geld in die munt omdat ze geloven wat de grote beleggers vertellen.

Maar eigenlijk is het gewoon een strategie om zoveel mogelijk mensen te laten instappen zodat de prijs “to the moon” gaat. Op het moment dat de grote beleggers dan een mooi rendement hebben behaald nemen ze hun winsten en zakt de prijs weer in elkaar. Dit wordt ook wel een dump genoemd.

Alle beginners die dan op dat moment zijn ingestapt verliezen hun geld en de grote beleggers gaan er met de winsten vandoor.

Pas op als je een beginner bent

Als je beginner bent kan het aantrekkelijk lijken om in te stappen wanneer de prijs omhoog schiet. Je weet alleen nooit wanneer de pump voorbij is. Als je al gaat inzetten op pumps kun je er het beste voor zorgen dat je met een stop-loss werkt. Hiermee kun je dan makkelijk je verliezen beperken.

De meeste beginnende beleggers in cryptocurrencies zijn hier al eens door geraakt. Als jij dit wil voorkomen ga dan eerst handelen in de wat grotere coins. Daar komen pumps niet zo vaak voor.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?