Limit order bij cryptocurrency exchange uitgelegd

Wat is een limit order?

Een limit order, ook wel limietorder in het Nederlands, is een opdracht om een cryptomunt voor een specifieke prijs (of beter) te verkopen of te kopen. Het is een veilige manier om cryptomunten te kopen en/of verkopen, want de prijs waartegen wordt gekocht of verkocht is vooraf vastgesteld. Er zijn wel twee  manieren waarop limietorders gebruikt kunnen worden namelijk als een limietorder om te kopen of een limietorder om te verkopen. Een limietorder zorgt ervoor dat er nooit meer betaalt zal worden. Zo weet je zeker dat je veilig kunt handelen in cryptocurrency. 

Limit order bij Bitvavo

Limit order bij kopen

Een limit order bij Bitcoin kopen wil zeggen dat je een vooraf bepaald bedrag stelt dat jij maximaal wil neerleggen voor een bepaalde cryptomunt. De cryptocurrency zal dan niet gekocht worden tenzij de prijs waarop de limiet is gesteld bereikt wordt of zelfs lager. Het is een uiterst handige optie voor als je wil handelen in bitcoin of ander cryptogeld. Zo zal het nooit voorkomen dat je meer betaalt voor cryptomunten dan je van te voren bereid was te betalen.

Limit order bij verkopen

Een limit order bij cryptomunten verkopen is het tegenovergestelde van een limietorder bij cryptomunten kopen. Bij een limietorder voor verkopen zet je een bepaalde prijs waartegen jij bereid bent de bitcoin (of een deel; satoshi) te verkopen. Wanneer de marktwaarde van de BTC dit bedrag of hoger bereikt, dan zal het verkocht worden. Met de limietorder bij verkoop ben je verzekerd dat de cryptomunt nooit verkocht zal worden voor minder dan waarvoor u bereid was het te verkopen en dat maakt dit een veilige optie. Als jij net bent begonnen met het handelen in digitale munten dan is deze optie een zeer veilige start! 

De nadelen van limiet orders bij koop en verkoop

Er hangen ook nadelen aan het handelen met limit orders bij kopen en verkopen van aandelen. Zo wordt er natuurlijk alleen maar gekocht en verkocht als de limiet bereikt wordt en dat hoeft niet altijd zo te zijn. Soms komt de markt niet op de limiet en dan zal er ook niets gekocht en verkocht worden waardoor de order niet gevuld wordt.

Ook is er bij limietorders nog het risico dat er niet rekening gehouden wordt met mooie kansen die zich voordoen. Bij een limietorder voor het kopen van cryptovaluta kan het zich bijvoorbeeld voordoen dat de prijs van het aandeel in een korte tijd enorm stijgt. Dat is natuurlijk een mooie kans en daar heb je dan nooit van mee kunnen profiteren. Omdat het de bitcoin koers verwachting de door jou vastgestelde limiet niet heeft bereikt. Dat is natuurlijk eeuwig zonde, omdat je er geld aan had kunnen verdienen, maar helaas de cryptocoins niet heeft gekocht.

Bij de limit order voor verkoop is er het risico dat de prijs van de aandelen naar de limiet beweegt en heel erg in de buurt komt voor de prijs die u had gewild voor het aandeel, maar die nooit bereikt terwijl het wel beter was om het te verkopen, omdat de prijs daarna weer verder van de door u gestelde limiet af kan bewegen.

Bitvavo exchange handelsplatform

Handelen in cryptocurrency bij Nederlandse exchange

Je kunt heel gemakkelijk starten met cryptocurrency handelen bij de Nederlandse cryptocurrency exchange Bit vavo. Hier kun je tegenwoordig Limiet orders plaatsen en zeer eenvoudig starten met Bitcoins kopen en verkopen. Wil jij professioneel cryptocurrency trader worden? Meld je aan bij Bitvavo en volg onze crypto video tutorials. Het leuke van deze cryptomunten exchange is dat ze ook nog eens de goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland zijn. Beginnen met beleggen in Bitcoin doe je dus heel eenvoudig bij BITVAVO! 🙂

professioneel handelen in cryptomunten

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?