Wat is een ICO?

Wat is een ICO?

Een ICO of te wel initial coin offering is een term voor crowdfunding projecten binnen de blockchain en cryptocurrency industrie. Bij het participeren binnen een ICO koop je tokens (crypto eenheden), hiermee help je met het financieren van een bepaald project binnen de decentrale applicaties.

Bijna altijd is de ICO publiek, iedereen kan zo participeren de markt waar de nieuwe blockchain partij zich mee gaat versterken. Het kopen van deze nieuwe cryptomunt kan meestal met; Bitcoin, Ethereum, Ripple of fiat hierdoor ontvangt het bedrijf geld voor zijn project. Het bezitten van tokens binnen een ICO kun je niet vergelijken met aandelen houden van een bedrijf, hier later meer over. Wel is het zo dat bij bepaalde ICO de token houders stemrecht hebben, en deze tokens kunnen inwisselen op cryptocurrency beurzen. Hiervoor moet het betreffende bedrijf wel eerst winstgevend zijn en naam maken binnen de cryptocurrency wereld.

Belangrijk is om te onderzoeken waarom je wilt gaan participeren in een bepaalde crowd token sales. Heeft het bedrijf een idee dat een wereldwijd probleem gaat oplossen? Dat vinden wij een goede reden om te investeren in een Token sale. De meeste ICO’s worden gedraaid op het Ethereum netwerk, het is ontzettend simpel om middels smart contacts een token sale op te zetten via Ether.

ICO en de Crypto Finance

ICO’s zijn de wereld van financiën en crypto finance volledig aan het veranderen. We kunnen wel zeggen dat de financiële wereld op haar grond veste staat te trillen door deze ommekeer in de beurzen wereld. Konden voorheen alleen maar de mannen met stropdassen in dure maatpakken en grote wagens participeren op de beurs nu kunnen jij en ik het ook. Heel veel mensen zijn rijk geworden door te participeren in bepaalde ICO tokensales. De bekendste hiervan is de Ether (ETH), destijds kon je in ethereum investeren voor een paar cent per ether. Op dit moment is de waarde van 1 ETH ruim €600,-.

ICO oplichting en Scam

Waar je binnen de token sale & ICO’s goed op moet letten is of de partij waar je in gaat investeren betrouwbaar is. Wat wij doen is altijd het team achter het bedrijf goed nalopen en controleren op echtheid. Heel vaak geven partijen aan advisors in het team te hebben, dit zijn vaak toon aangevende namen in de internet wereld. Na onderzoek blijken deze personen helemaal niet het idee te ondersteunen en in het team van advisors te zitten.

Vaak worden deze bedrijven (als je zo zo mag noemen) opgericht met als enige doel geld van jou af te troggelen met hun idee. De websites waar de token sale verkocht worden zien er vaak heel gelikt uit en met zorg opgezet. Alles lijkt goed, de eerste maanden wordt je als token houder goed op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. De prijs van de coin gaat lekker omhoog van 0,02 naar 0,50 en dan gebeurd het geen wat je niet hebt aan zien komen. De oprichters van de ICO bezitten zelf namelijk een x aantal tokens (miljoenen), de prijs laten ze stijgen naar een mooie winst en vanaf dat moment verkopen ze alles. Een voorbeeld hiervan is : Plexcoin

Waarom meedoen aan een ICO?

Deze vraag is heel algemeen en hangt volledig af van het project, team en type token sale. Zojuist hebben we ook al even aangegeven dat het ontzettend rendabel kan zijn om te investeren in een ICO. Alles hangt hierbij af van het idee en het team wij stellen ons zelf altijd de volgende vragen.

  • Wie zitten er in het team en zijn dit namen van betekenis?
  • Gaat dit project een probleem oplossen waar we over de hele wereld last van hebben?
  • Het team van advisors zijn deze geverifieerd en te vertrouwen?
  • Hoe wordt de token opgebouwd, kun je hier mee leven?
  • Staat het project / bedrijf ingeschreven bij de betreffende kamer van koophandel?
  • Hoe kan ik participeren en waar wordt dit vastgelegd?

Het allerbelangrijkste moeten we niet vergeten, verdiep je! Dit wil zeggen ga lezen over het probleem dat wordt opgelost door het project. Is het allemaal wel zo roos kleurig als standaard wordt aangegeven op een token sale website. Iedereen is overtuigd van zijn eigen idee maar ga dit onderzoeken, en staar niet blind op het idee van een bepaalde ICO.

Belangrijke ICO’s in 2020

2018 zal de boeken in gaan als het grootste cryptocurrency jaar, een jaar waarin veel nieuwe cryptocurrency start-ups gaan beginnen. Ook dit jaar zullen er weer veel token sales zijn maar er zijn maar een aantal belangrijke ICO’s in 2018. Voor jou hebben wij onze ICO top 3 van 2020 bekend gemaakt. Onderstaand zijn de ICO’s / cryptocurrency startups waar je in 2020 het investeren waard zijn!

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?