Wat is een cryptocurrency exchange?

Wat is een exchange?

Wie zich in de wereld van de cryptovaluta begeeft zal vroeg of laat met een exchange in
aanraking komen. De vraag: ‘Wat is een exchange?‘ is daarom zeer logisch. Je kunt een exchange zien als een grote winkel waar je diverse cryptovaluta kunt kopen. Dit is erg handig omdat je nu niet meer langs diverse winkels hoeft te hoppen om
het aanbod van cryptovaluta te bekijken. Je kunt nu alles in een oogopslag terecht en er diverse soorten cryptovaluta kopen. Dit is erg handig en daarom is een exchange een geweldig handelsplatform. Ook kun je via een exchange je cryptocurrency verkopen.

Alle coins te koop bij cryptocurrency exchange

Sommige platforms bieden alleen maar bitcoins aan. Bij andere platforms kun je juist terecht voor verschillende cryptovaluta. Het is daarom belangrijk dat je voor jezelf goed uitzoekt wat bij je past. Er zijn zoveel verschillende exchanges dat het soms lastig kan zijn om door alle bomen het bos te zien. Wat kan helpen is dat je voor jezelf bepaald wat je belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld anoniem handelen? Of vindt je het belangrijk dat je jezelf verifieert. Bij sommige platforms is dit zelfs verplicht. De meeste exchanges bieden meer dan alleen maar Bitcoins aan. Het is dus echt belangrijk dat je voor jezelf bepaald wat je wilt. Het kan namelijk voordelen hebben als je bij een exchange ook andere altcoins kunt kopen.

Veiligheid is belangrijk!

Een tip die we je mee willen geven is dat veiligheid belangrijk is. Bewaar daarom je digitale cryptovaluta niet op een website. Je kunt hiervoor een Ledger hardware wallet kopen. Het kan omslachtig zijn. Maar wil je jouw digitaal geld veilig stellen? Dan is het belangrijk om hier aan te denken. Verder check goed na of een platform echt bestaat en of de exchange geen nep site is. Dit kan je erg helpen om alles veilig te houden.

Resume

Antwoord op de vraag ‘Wat is een exchange?’.
Een cryptocurrency exchange is een platform waar je digitale munten kunt verhandelen.
Over iedere transactie binnen de Exchange betaal je transactiekosten, dit is het verdienmodel.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?