Wat is een block

Wat is één block in blockchain?

Een blockchain is opgedeeld in blocks, een block een is een gedeelte van de blockchain met transactie gegevens. Deze transactie gegevens worden opgeslagen in een blockchain block. Je kunt het vergelijken met een orderboek van een grote webshop of het kopen van loten voor de staatsloterij. Deze in nederlands ook wel gewoon blokken genoemd worden op volgorde verwerkt (fifo: First in first out). De miners binnen een blockchain verwerken de transacties binnen een blok. Deze worden aan het einde van de blockchain ketting toegevoegd en kunnen zodra ingediend niet meer gewijzigd of ingetrokken worden.

Hoe wordt een block opgelost?

Ieder block moet worden geaccepteerd door het miner netwerk. Heel veel computers zijn bezig om de moeilijke wiskundige formule op te lossen. Nadat de formule en dus de block is opgelost ontvangt de ontvanger de transactie. Helaas kan dit in vergelijking met de ripple ontzettend lang duren, tevens zijn de kosten voor het netwerk heel duur.

Meer weetjes over blocks en blockchain

Hoeveel blocks zijn er?

Er zijn ontzettend veel blocks binnen het netwerk opgelost, deze website heeft een block counter gemaakt. Zo kun je altijd gemakkelijk en snel zien in welke blok we nu binnen de Bitcoin Blockchain zitten.

Wat is een maximum aantal blocks?

Er is geen maximum aan blocks binnen een blockchain, iedere 10 minuten wordt er een blok geaccepteerd / opgelost.

Ook als het maximum van 21 miljoen bitcoins is geproduceerd?

Ik hoor je al denken, wat als de 21 miljoen bitcoins gemined zijn stopt dan de blockchain… Het antwoord is duidelijk NEE, zodra men blijft handelen in bitcoins zullen er altijd transacties en dus blocks gecontroleerd worden.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?