Wat is een bitcoin adres en hoe maak ik deze aan?

Wat is een Bitcoin adres?

Een Bitcoin adres of een adres van een andere cryptocurrency is een identificatie van je cryptocurrency wallet. Dit adres is altijd alfanumeriek, ofte wel van nummers en letters (hoofdletter gevoelig). Een Bitcoin Adres begint altijd met een 1 of een 3, dit adres gebruik je om in dit gevalt Bitcoins te ontvangen in je online cryptocurrency wallet. De adressen beginnend met een 1 & 3 zijn te onderscheiden in 2 type veiligheid. Een bitcoin-adres kun je kosteloos aanmaken op diverse online platformen, bijvoorbeeld blockchain.com.  Adressen kunnen kosteloos door elke gebruiker van Bitcoin worden gegenereerd. Tevens is het ook mogelijk om een adres te genereren bij een bitcoin exchange, Litebit is hiervoor een heel goed voorbeeld. Bij Litebit kun je cryptocurrency kopen met Ideal, Tevens kun je zonder identificatie voor €75,- aan cryptocurrencies kopen.

Bitcoin Adres type P2PKH of P2SH

Voorheen P2PKH die begint met het cijfer 1, bijvoorbeeld: 1BvBMSEYstWetqTFn5Au4m4GFg7xJaNVN2.

Nieuwer P2SH-type beginnend met het getal 3, bijv .: 3J98t1WpEZ73CNmQviecrnyiWrnqRhWNLy.

Wat is de functie van een Bitcoin Adres

De meeste Bitcoin-adressen zijn 34 tekens lang. Ze bestaan ​​uit willekeurige cijfers, hoofdletters en kleine letters, met als uitzondering dat de hoofdletter “O”, hoofdletter “I”, kleine letter “l” en het cijfer “0” nooit worden gebruikt om te voorkomen dat het te veel op elkaar lijkt.
Het kan ook zomaar zo zijn dat je een bitcoin adres tegen komt van slechts 26 karakters lang. Een aanzienlijk percentage Bitcoin-adressen bestaat uit slechts 33 tekens en sommige adressen kunnen zelfs korter zijn. Elk Bitcoin-adres staat voor een nummer. Deze kortere adressen zijn alleen geldig omdat ze staan ​​voor getallen die toevallig beginnen met nullen, en wanneer de nullen zijn weggelaten, wordt het gecodeerde adres korter. Verschillende tekens in een Bitcoin-adres worden gebruikt als een controle som, zodat typografische fouten automatisch kunnen worden gevonden en geweigerd. De controle som geeft Bitcoin-software ook de mogelijkheid om te bevestigen dat een adres van 33 tekens (of korter) in feite geldig is.

Bitcoin adres aanmaken

Wil je beginnen met cryptocurrencies of Bitcoin? dan is het dus van groot belang dat je een bitcoin adres aanmaken kan. Om meer te weten te komen over het aanmaken van een bitcoin adres kun je het beste op onze pagina: cryptocurreny wallet een kijkje nemen. Hier legen we stap voor stap uit wat een wallet is en welke types we onderscheiden.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?