Wat is een airdrop binnen cryptocurrency

Wat is een Airdrop?

In de cryptocurrency-wereld verwijst airdrop naar een procedure waarmee een blockchain-project gratis tokens aan communityleden verspreidt. Airdrops komen vaker voor in de wereld van de cryptocurrencies. Een airdrop is een uitgave ,waarvoor niet betaald hoeft te worden, van cryptovaluta aan leden van de community. Het is niet altijd volledig gratis, want soms wordt er gevraagd om een kleine handeling te plegen of een kleine taak uit te voeren waar dan een beloning in bijvoorbeeld bitcoin of andere crypto’s tegenover staat. Voorbeelden van dit soort taken kunnen van alles zijn zoals een enquête invullen of een platfrom promoten. Airdrops worden vaak gebruikt als marketing voor ICO projecten en is soms een leuke manier om aan gratis bitcoins te komen, omdat soms slechts een registratie voldoende is om aanspraak te maken op de gratis cryptomunten.

Airdrop gratis cryptomunten

Meedoen aan een Airdrop?

Om in aanmerking te komen voor een gratis geschenk in cryptovaluta bij een airdrop, is het goed mogelijk dat een vereiste is dat je al een minimumhoeveelheid van de desbetreffende cryptocurrency in je portemonnee hebt. Ze kunnen ook verwachten dat je bepaalde kleine taakjes uitvoert zoals het posten van iets op sociale media, maar het zouden ook dingen kunnen zijn als je verbinden met een bepaald lid van het blockchain-project of een blog schrijven die vaak over de valuta in kwestie gaat.

Waarom zijn er airdrops?

Mensen over de hele wereld bedenken continu nieuwe blockchain concepten en projecten. Het is vaak moeilijk om deze in het begin groots aan de man te krijgen dus vaak maken de mensen die deel uitmaken van het project gebruik van airdrops als promotionele activiteit, omdat een gratis uitgave vaak wel aanspreekt en zo automatisch de valuta meer in omloop komt en de currency dus meer kans heeft om bij een breder publiek terecht te komen en gebruikt te worden. Een airdrop wordt dus meestal gebruikt om zoveel mogelijk mensen in het spel te krijgen en meer bekendheid te creëren voor hun blockchain-project. Zo heeft CloudBounce, een gedecentraliseerd Al-audio-ecosysteem, vorig jaar (2018) in maart acht miljoen DB-tokens aan haar communityleden uitgedeeld als soortgelijke promotionele actie.

meedoen aan een airdrop

Wanneer vinden airdrops plaats?

Om te weten wanneer er een airdrop is moet je nauw het nieuws omtrent een bepaalde crypto in de gaten houden en dit kan veel tijd kosten en het kan lijken op zoeken naar een speld in een hooiberg. Het is moeilijk om alle crypto’s in de gaten te houden tegelijkertijd, dus vaak grijpt men mis en daarom zien we op het internet steeds meer sites en programma’s de kop op doen die waarschuwen als er een airdrop plaats zal vinden. Er zijn veel voorbeelden van currencies die enorm zijn gegroeid in waarde dankzij de airdrops, zo zijn er voorbeeld zoals de altcoin TRON waarvan de marktwaarde na een airdrop vertienvoudigd was. Veel experts menen dan ook dat airdrops een grote rol zullen gaan spelen in de wereld van de cryptocurrencies in de toekomst. Wil je op de hoogte blijven dan kun je het beste deze agenda gebruiken. Hier vind je alle aankomende cryptodrops. 

wanneer vinden airdrops plaats

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?