Wat is cryptografie?

Cryptocurrency werkt met cryptografische versleutelde codes, maar wat is cryptografie eigenlijk? Cryptografie is verbonden aan het beveiligen van onze online communicatie en gegevens. Sinds een aantal jaar zijn hier de cryptocurrencies bij gekomen, oftewel cryptografische beveiligde valuta’s. Door cryptografie zijn al onze bestanden veilig en blijven uit handen van hackers.

Deze vorm van beveiliging is een combinatie van wiskunde, wiskunde, informatica en engineering. Tegenwoordig zijn miljarden individuen en organisaties afhankelijk van deze beveiligingstechniek. Met informatiebeveiliging kunnen gebruikers toegang krijgen tot services, de identiteit van andere gebruikers en organisaties verifiëren en de oorsprong en integriteit van software en andere gegevens verifiëren.

Cryptografie & Cryptocurrency

Iedere keer als er online een transactie plaats vind met cryptocurrencies worden de koper / verkoper geverifieerd door een cryptografische code. Dit proces wordt mogelijk gemaakt door geheime wachtwoorden, communicatieprotocollen en een coderingssysteem dat gebaseerd is op wiskundige problemen. Hierbij wordt uitgegaan dat de hedendaagse computers deze formule niet kunnen ontcijferen. Dit is ook waarom er binnen de huidige Altcoins gemined wordt, door meerdere computers mee te laten rekenen kom je uiteindelijk tot de oplossing van de som.

Beveiliging cryptografie

De beveiliging van de meeste moderne cryptografietools berust op de veronderstelde moeilijkheid van specifieke wiskundige problemen. Om vertrouwen te kweken in de weerstand van deze tools tegen kwantumaanvallen, zullen deze wiskundige problemen intensief moeten worden onderzocht.

Kwantumcommunicatietools en kwantum computertechnologie kunnen fenomenen gebruiken die onmogelijk op te lossen zijn met behulp van klassieke methoden. De klassieke methoden kunnen worden gebruikt om cryptografische tools te bouwen waarvan de veiligheid berust op de wetten van de natuurkunde in plaats van aannames over de hardheid van specifieke wiskundige problemen.

Kwantumtechnologieën zullen de berekening, communicatie en detectie revolutionair veranderen, inclusief de manier waarop informatie wordt beveiligd. Het ontwikkelen en integreren van kwantum veilige tools in wereldwijde oplossingen zal de economische groei en welvaart stimuleren en wereldwijd een robuustere cyberbeveiliging bieden.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?