Wat zijn cryptocurrencies?

Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency is een term die we vandaag de dag veel horen vallen, maar wat is cryptocurrency? Cryptocurrency is eigenlijk het uitruilen van virtuele munteenheden zoals de bitcoin, Ethereum en de litecoin. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van cryptocurrencies, er zijn er namelijk veel verschillende soorten. Deze cryptomunten worden verstuurd over het internet als versleutelde series programmeercode. Dit noemt men cryptografie en hier komt dus ook de term cryptocurrency vandaan. Het is mogelijk om deze munten te beleggen en je kunt er zelfs ook mee betalen. Het wordt ook gebruikt om te ruilen tegen echte valuta zoals euro’s of dollars. De vraag wat is cryptocurrency is dus ontzettend goed om te stellen mocht je gaan beginnen met cryptocurrency!

Gedecentraliseerd

Zoals eerder benoemd zijn er vele soorten verschillende crypto eenheden verkrijgbaar en deze hebben allen een eigen waarde. Deze munten kunnen anoniem gebruikt worden en er is geen centraal instituut die gezag het heeft over de cryptocurrency munten. Er is dus geen data verkrijgbaar over het aantal personen dat gebruik maakt van cryptocurrency en dit heeft z’n voordelen en nadelen. Betalen met deze virtuele munteenheden is geheel anoniem en daarom is het ook interessant voor criminelen om er online betaling mee te doen. Je laat geen enkele sporen achter en de transactiekosten zijn laag. Bij een betaalmiddel als iDeal betaal je meestal zo’n 50 cent transactiekosten en als je gebruik maakt van de bitcoin om te betalen dan is dit in de meeste gevallen 0 cent.

Cryptocurrency kopen

Wie in 2010 1000  Bitcoins had gekocht, was anno 2017 miljonair geweest. De koersen van de crypto munten zijn de afgelopen jaar explosief gestegen. Een bitcoin was destijds 5 cent eurocent waard en afgelopen zomer was hij maar liefst 4000 euro waard. We kunnen dus wel stellen dat het investeren in Bitcoins of andere cryptocurrency een goed idee was geweest. Is het slim om tegenwoordig nog te investeren in cryptocurrency? Dit is moeilijk te zeggen. Men verwacht niet dat de waarde van diverse cryptocurrency de komende tijd exponentieel gaat stijgen. In het verleden zijn er ook flinke koersdalingen geweest. Zo is de bitcoin wel eens gedaald in waarde van 4.950 dollar naar 3.200 dollar. Het is dus lastig te voorspellen wat de crypto valuta in de toekomst gaan doen. Wil je toch het toch proberen? Neem eens een kijkje op Blockport.io.

Starten met crypto

Wil je toch nog gaan starten met cryptocurrency? Investeren in deze digitale munten is op dit moment booming business en tegenwoordig zijn er al vele Nederlanders die ermee begonnen zijn. Maar voor welke munt moet je kiezen? De bitcoin is waarschijnlijk de bekendste munt waar iedereen wel eens van gehoord heeft. Daarnaast zijn er nog talloze andere cryptomunten waar je in kunt investeren. Ethereum, Ripple en de Litecoin zijn andere alt coins die ook regelmatig de revue passeren op verschillende crypto platformen zoals Coinstart. Om te weten welke munten op dit moment interessant zijn om in te investeren moet je onze website goed in de gaten houden. Ga direct aan de slag met de informatie en begin te investeren in de verschillende alt coins!

Na het lezen van dit artikel verwacht ik dat de vraag: Wat is cryptocurrency beantwoord is, is nog niet alles helder? Neem gewoon contact op met ons of laat een berichtje hieronder achter  🙂

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?