Wat is een block reward?

Wat is block reward?

Indien je een Bitcoin block reward krijgt verwijst deze naar de nieuwe bitcoins die door het netwerk worden gedistribueerd. Deze worden dan naar de mijnwerkers toegespeeld voor elk succesvol opgelost blok.

Zo wordt de Block reward beloning ingesteld

De maker van Bitcoin Satoshi Nakamoto stelde het blok beloningsschema in toen hij de Bitcoin Creëerde. Een van de centrale regels van Bitcoin is dat er een blok beloningsschema is en dat deze niet kan worden gewijzigd. Dit kan alleen met overeenstemming tussen het volledige Bitcoin-netwerk. De blok beloning is eerst begonnen bij 50 BTC in blok #1 en halveerde elke 210.000 blokken. Dit betekent dat elk blok tot blok #210.000  50 BTC beloont, terwijl blok 210.001 beloningen 25 BTC ontvangt.

Blokken worden gemiddeld om de 10 minuten gewonnen. Dat zijn er per dag gemiddeld 144. Op 144 blokken per dag heb je voor 210.000 blokken gemiddeld 4 jaar nodig om te minen. De totale oplage die er is is 21.000.000 Bitcoin munten. Wanneer men blokken maakt wordt dit naar netwerk knooppunten gedistribueerd. De hoeveelheid wordt hierbij elke vier jaar in tweeën gesneden. Je hebt dan de eerste vier jaar 10.500.000 Bitcoins.

De volgende vier jaar: 2.625.000 Bitcoin munten en de volgende vier jaar: 1.312.500 Bitcoin munten. Dit gaat elk jaar weer lager worden en verder. Satoshi Nakamoto heeft dit heel nauwkeurig uitgerekend. Hij is hier ook heel secuur in geweest. Hij deed dit volledig in het belang van de Block Reward. Check hier hoelang het nog duurt voordat de volgende bitcoin halving is!

Het belang van de Block Reward

De blok beloning is de enige manier waarop er nieuwe Bitcoins in het netwerk verschijnen. Satoshi heeft dit ook uitgelegd in een vroegere mail. Het is belangrijk dat munten op een bepaalde manier eerst worden verdeeld. Een constante snelheid is goed voor de formule. De blok beloning zorgt voor een prikkel bij de mijnwerkers. Zo wordt er de juiste hash-energie aan het netwerk toegevoegd.

Mijnwerkers proberen de Block reward met behulp van hun ASIC’s te krijgen. Deze vormen het geheel van de hashrate en vormen het Bitcoin-netwerk. ASIC’s zijn duur door de hoge elektriciteitskosten. Mijnwerkers zijn winstgevend doordat hun hardware- en elektriciteitskosten lager zijn. Hierdoor blijft de prijs voor het minen lager. Zo kunnen mijnwerkers met winst hun Bitcoins delven en verkopen.

Dit is natuurlijk wat je wilt, anders heeft het niet zoveel zin om te delven. De Block Reward is er om de mijnwerkers te stimuleren en te belonen. Ook door ze een extra beloning te geven hebben ze extra geld om alle netwerken goed te beveiligen. Dit is waarom de Block Reward belangrijk is. Zo kun je genoeg veiligheid garanderen en is het gunstig voor beiden partijen.

Nadelen van het Block Reward schema!

Doordat er een schema is waarop staat wanneer de Block Reward uit wordt gegeven en de halvering plaats vindt, zijn mensen beter op de hoogte van alles. Hierdoor is er een kans dat de Bitcoin minder waard wordt omdat op bepaalde momenten mensen meer of minder delven. Ze kunnen alles namelijk goed in de gaten houden. Houdt alles gewoon goed in de gaten en lees jezelf goed in. Alles goed bijhouden helpt zeker.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?