Wat is block height

Wat is Block Height?

Wat is block height? Er zijn veel termen in de crypto wereld die mensen nog niet kennen. Sommige definities en cryptocurrency termen kent men wel, maar sommige zijn voor mensen echt een vreemde taal. Het is altijd fijn om alles over de begrippen die in deze wereld rondgaan te weten. Elke term kunnen we aan de hand van vragen duidelijk uitleggen. In kleine stapjes vertellen we meer over dit begrip in onderstaand artikel.

De definities blok en blockchain op een rij!

Voordat we de definitie van een blockchain height in dit artikel nader uit gaan leggen is het belangrijk om te weten wat een blockchain is. Heel letterlijk vertaald is een blockchain een “ blokken ketting”. Het zijn dus allemaal blokken aan elkaar die een ketting vormen. Alle Bitcoin blokken zitten dus als een ketting aan elkaar. Daarna is het belangrijk om te weten wat een blok zelf is. Een block is een soort container welke opgebouwd is uit een hele structuur van data. In de Bitcoin wereld bevat een block meer dan 500 transacties op een gemiddelde schaal. De gemiddelde grootte van een block is ongeveer 1 MB. In Bitcoin Cash kan de grootte van een block oplopen tot 8MB. Hierdoor kunnen er per seconde meer transacties plaats vinden.

Wat is block height precies?

Heel simpel gezegd is block height gewoon een term welke beschrijft waar een blok zich bevindt op de blockchain. Er wordt daardoor aangegeven hoeveel blokken zich voor het betreffende blok bevinden. Het Genesis Block is een blok met een hoogte van 0. Hierin bevinden zich geen blokken voor het Genesis Block. Er is een handboek genaamd het Bitcoin en hierin staat beschreven dat het mogelijk is dat twee blocks dezelfde hoogte hebben. Indien twee miners tegelijkertijd plaatsvinden kan dit  gebeuren. Dit noemen ze de zogenoemde fork die plaats vindt. Het is niet iets met grote gevolgen zoals wij bij Bitcoin Cash of Ethereum Classic hebben gezien. Andere deelnemers in het netwerk kunnen zelf beslissen welk block zij accepteren. In veel van deze gevallen kiezen zij voor het block dat zij het eerste tegen komen.

Waaruit bestaat een blockchain?

Een blockchain bestaat uit een aantal series met  blokken, eigenlijk een soort ketting met allemaal blokken aan elkaar. Men noemt dit heel simpel vertaald in het Nederlands een “ blokken ketting”. Deze blokken bestaan uit essentiële componenten of te wel units genoemd en bevatten belangrijke data. Ze worden over het algemeen gebruikt om belangrijke informatie van het netwerk te bewaren. Het eerste blok van een blockchain wordt het Genesis Block genoemd. In dit artikel leggen wij dit verder uit. Je hebt ook het zogenoemde blockchain chart en dit is indicatief en er worden vaak nieuwe blokken ontdekt gedurende de tijd. Men komt diverse moeilijkheden tegen bij het minen je kunt hier natuurlijk nog veel meer over lezen.

Wat is block height samengevat

Waarschijnlijk weet je nu al veel over block height. Toch is er natuurlijk altijd meer om te leren. Je kunt op het internet nog veel meer informatie vinden. Ook kun je advies vragen op diverse forums en websites. Schroom ook niet om dat te doen en laat jezelf goed adviseren voordat je verder de crypto wereld in stapt.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?