Wat betekent ATH?

Wat betekent ATH in cryptocurrency?

In de werels van cryptomunten kom je ontzettend veel cryptocurrency begrippen en afkortingen tegen. Een goede vraag is dan ook ‘Wat betekent ATH?’. ATH is namelijk een afkorting die je veel tegenkomt in de digitale munten wereld, tevens wordt de afkorting ook veel gebruikt in de financiële wereld. In dit artikel onderbouw ik graag de eerste variant.

Wat is ATH?

“ATH” is een afkorting van het Engelse “All-time price high”, in het Nederlands is A T H, de hoogste prijs die een bepaald product waard is gewest. Als we de term terugbrengen naar cryptomunten verwijst all-time high naar de hoogste prijs die een bepaalde crypto coin gehaald heeft. Wordt er een nieuwe All-Time price high gezet dan betekent dit een nieuwe milestone.

Hoe ATH vinden van een coin?

Bitcoin heeft een super hoge All Time High staan, echter weet ik niet exact hoeveel de All Time High van BTC is. Hoe vind je de all time high? Om dit feit te onderzoeken gebruik ik de tool van CoinMarketCap.com. Op de website van CMC wordt dagelijks, beter gezegd per minuut bijgehouden wat de prijs is van iedere digitale munt. Op deze manier heeft Coin Market Cap een enorme bak met data opgebouwd, hierdoor kunnen ze super toffe grafieken weergeven op hun website.

Bovenstaande zie dat ik heb ingezoomed op de enorme piek in december 2017. Dit kun je doen door onder de grafiek te spelen met de schuifbalken. Je ziet dat op 17 december 2017 Bitcoin zijn ATH heeft genoteerd op $20.089,-. In Nederlandse euro’s betekende dat de all time price high op ruim €16.000,- staat.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?