Wat is FOMO (Fear of missing out)

Wat is de betekenis van FOMO (Fear of Missing Out)

FOMO (Fear Of Missing Out) is iets persoonlijks. Het is de angst iets te missen waar anderen van genieten (bijvoorbeeld de angst om Bitcoin te missen, terwijl anderen hun Lambos en grote villas uitkiezen van het geld dat ze verdiend hebben met de Bitcoin). FOMO kan je ertoe aanzetten om een ​​munt te kopen, geen winst te nemen op een munt, of geen zetten te zetten op een munt die al aanzienlijk is gestegen.

Het is het idee dat je in je hoofd krijgt dat rationele winst nemen of wachten op een terugkeerpunt er nu toe zal leiden dat je het misloopt. Deze angst om te missen is wat ervoor zorgt dat mensen aan de top kopen of tijdens een dip vasthouden na het maken van winst (alleen om een ​​deel of al hun winsten te verliezen). Men kan zeggen dat mensen FOMO krijgen als ze handelen vanuit een impuls vanwege de angst om te missen.

Een FOMO wordt vaak gezien als iets dat op angst en emoties gebaseerd is. Het zorgt ervoor dat mensen op de cryptocurrency-markt misgrijpen. Om dit te voorkomen is hier een tip: Blijf bij de grafieken. Als de grafiek van een munt er goed uitziet en de grondbeginselen er zijn, houd je aan je strategie en probeer je niet te laten beïnvloeden door angst en emoties.

Wat veroorzaakt een FOMO bij mensen

Zoals eerder gezegd is de oorzaak van een FO-MO vaak emotie of angst om mis te grijpen op wat een lucratieve markt, maar waar komen die gevoelens vandaan? Vaak zijn het succesverhalen van anderen die dit veroorzaken bij mensen. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de bitcoin. Veel mensen hoorde van het geld dat er verdiend werd met de bitcoin en iedereen had wel een succesverhaal gehoord over dit beleggen in bitcoins. Veel mensen overwogen daardoor ook te gaan investeren in bitcoin en zo ontstaan bubbels zoals bijvoorbeeld de dot-com bubbel. Er zijn mensen die daardoor ook beweren dat de cryptocurrencies een bubbel zijn die op een gegeven moment gecorrigeerd moet worden. Er kan bij zo’n correctie een hoop geld verloren worden natuurlijk.

wat betekent FOMO

FO-MO heeft veel effect op de koersen vooral in het tijdperk van internet en sociale media die mensen makkelijker en sneller blootstellen aan prikkels die FOMO veroorzaken.

Het effect van FOMO op de crypto-markt

FOMO heeft veel effect op de markt. Al helemaal sinds de opkomst van sociale media en internet waardoor iedereen altijd op de hoogte is en informatie over bijvoorbeeld nieuws en koersen stijgt de invloed van FO-MO op de markt. FOMO kan bubbels veroorzaken op de markt. Door FOMO bij de internetbubbel kochten een boel mensen aandelen in internetbedrijven zoals microsoft en dergelijke waardoor de waarde van die aandelen enorm steeg terwijl veel van de bedrijven niet in staat waren om aan de verwachtingen te voldoen en klapte de bubbel waardoor veel mensen geld verloren.

FOMO bang om kansen te missen

Hetzelfde kan gebeuren bij crypto’s. Als er een nieuwe crypto gehyped wordt op het internet of TV kan er FOMO ontstaan en gaan mensen veel geld investeren in een currency waardoor de waardes en de prijzen stijgen van die currency. Er is een grote kans op overwaardering door de FO-MO en dan wordt er een bubbel gecreëerd die uiteindelijk kan klappen.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?