Brave Browser

Brave Browser snelste & veilige internet browser

Brave browser is een internetbrowser waar je misschien nog niet zo veel van gehoord hebt. Zonde, want het is een goede browser, met veel potentie. Dit komt vooral omdat de browser zo is ingericht om vervelende advertenties tegen te gaan. De browser wordt steeds populairder. En voor mensen die bezig zijn met cryptocurrency, is Brave ook een aanrader. Maar wat is Brave precies?

Wat is Brave internet browser?

Brave is een internetbrowser die je kunt vergelijken met Chrome of Safari. Er zitten echter een groot aantal verschillen in. Zo worden er bij Brave heel veel advertenties geblokkeerd. Het is echter niet zo dat alle advertenties worden geblokkeerd. De bouwers van websites hebben immers een bron van inkomsten nodig.  Ook malware en virussen worden geblokkeerd, waardoor je als gebruiker veel minder risico loopt op dreigingen.

Privacy staat voorop bij Brave

Al die advertenties en ook virussen die op sommige sites staan, zijn een enorme breuk op je privacy en daarom is het ook een browser die rekening houdt met je privacy. Dit is iets waar tegenwoordig – zeker met de nieuwe privacywet – veel aandacht aan gegeven wordt. Steeds meer mensen vinden dit belangrijk. Niet voor niets besloten veel mensen hun Facbook-account te verwijderen, toen bleek dat er wat dingen mis waren met de privacy. Brave is dus een browser die privacy enorm belangrijk vindt.

Veilige web browser brave

Eigen advertentienetwerk

Brave blokkeert – zoals we al zeiden – een groot deel van de advertenties. Internet zonder advertenties is echter onmogelijk, omdat de makers van de websites ook inkomsten nodig hebben. Daarom heeft Brave een eigen advertentienetwerk geïntroduceerd. Hierbij wordt er rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren. Een ander groot voordeel is dat de website-eigenaren ook echt het grootste deel van de inkomsten krijgen. Bij andere advertentienetwerken krijgen allerlei tussenbedrijven ook nog een smak geld. Bij Brave is dit dus anders. Ook heeft Brave de optie ingevoerd om te kunnen doneren aan websites die je met regelmaat bezoekt en die je graag wil steunen.

basic attention token van Brave

Brave Cryptocurrency BAT

De browser Brave werkt samen met de cryptocurrency BAT. BAT staat voor Basic Attention Token. Dit wordt gegeven aan mensen die de website bezoeken. Deze cryptocurrency is vervolgens weer weg te geven. Bijvoorbeeld aan een favoriete YouTuber of website. De cryptocurrency belooft veel goeds voor de toekomst.

Open-source software

Een ander groot voordeel van Brave, is dat het met een open source project werkt. Dit betekent dat je er zelf ook nog aanpassingen bij door kunt voeren. Hierdoor is het een zeer unieke browser, waar je ook echt iets eigens van kunt maken. Brave is hierdoor anders dan vergelijkbare browsers.

Hoe kom je aan Brave?

De browser Brave kun je downloaden. Het kost je helemaal niets. Handig, want zo kun je zelf ervaren of de browser bij je past. Vind je het niets? Dan verwijder je het weer, zonder dat je ook maar enig risico loopt. De kans is echter groot dat je volledig overtuigt bent!

Ook interessant

Meer interessante artikelen vind je tussen onze cryptocurrency begrippenlijst

Ook interessant

Cryptocurrency algemeen informatie
Cryptocurrency stappenplan
Adam Grunwerg
Altcoins kopen hoe & waar doe je dat?

Het is ongelofelijk hoe de populariteit is gegroeid van de Bitcoin & Altcoin. Steeds meer mensen starten met cryptocurrency, zo wordt altcoins kopen steeds populairder. Hoe & waar kun je

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?