arrow_drop_up arrow_drop_down
2 juli 2018 

Brave Browser snelste & veilige internet browser

Brave browser is een internetbrowser waar je misschien nog niet zo veel van gehoord hebt. Zonde, want het is een goede browser, met veel potentie. Dit komt vooral omdat de browser zo is ingericht om vervelende advertenties tegen te gaan. De browser wordt steeds populairder. En voor mensen die bezig zijn met cryptocurrency, is Brave ook een aanrader. Maar wat is Brave precies?

Wat is Brave internet browser?

Brave is een internetbrowser die je kunt vergelijken met Chrome of Safari. Er zitten echter een groot aantal verschillen in. Zo worden er bij Brave heel veel advertenties geblokkeerd. Het is echter niet zo dat alle advertenties worden geblokkeerd. De bouwers van websites hebben immers een bron van inkomsten nodig.  Ook malware en virussen worden geblokkeerd, waardoor je als gebruiker veel minder risico loopt op dreigingen.

Privacy staat voorop bij Brave

Al die advertenties en ook virussen die op sommige sites staan, zijn een enorme breuk op je privacy en daarom is het ook een browser die rekening houdt met je privacy. Dit is iets waar tegenwoordig – zeker met de nieuwe privacywet – veel aandacht aan gegeven wordt. Steeds meer mensen vinden dit belangrijk. Niet voor niets besloten veel mensen hun Facbook-account te verwijderen, toen bleek dat er wat dingen mis waren met de privacy. Brave is dus een browser die privacy enorm belangrijk vindt.

Veilige web browser brave

Eigen advertentienetwerk

Brave blokkeert – zoals we al zeiden – een groot deel van de advertenties. Internet zonder advertenties is echter onmogelijk, omdat de makers van de websites ook inkomsten nodig hebben. Daarom heeft Brave een eigen advertentienetwerk geïntroduceerd. Hierbij wordt er rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren. Een ander groot voordeel is dat de website-eigenaren ook echt het grootste deel van de inkomsten krijgen. Bij andere advertentienetwerken krijgen allerlei tussenbedrijven ook nog een smak geld. Bij Brave is dit dus anders. Ook heeft Brave de optie ingevoerd om te kunnen doneren aan websites die je met regelmaat bezoekt en die je graag wil steunen.

basic attention token van Brave

Brave Cryptocurrency BAT

De browser Brave werkt samen met de cryptocurrency BAT. BAT staat voor Basic Attention Token. Dit wordt gegeven aan mensen die de website bezoeken. Deze cryptocurrency is vervolgens weer weg te geven. Bijvoorbeeld aan een favoriete YouTuber of website. De cryptocurrency belooft veel goeds voor de toekomst.

Open-source software

Een ander groot voordeel van Brave, is dat het met een open source project werkt. Dit betekent dat je er zelf ook nog aanpassingen bij door kunt voeren. Hierdoor is het een zeer unieke browser, waar je ook echt iets eigens van kunt maken. Brave is hierdoor anders dan vergelijkbare browsers.

Hoe kom je aan Brave?

De browser Brave kun je downloaden. Het kost je helemaal niets. Handig, want zo kun je zelf ervaren of de browser bij je past. Vind je het niets? Dan verwijder je het weer, zonder dat je ook maar enig risico loopt. De kans is echter groot dat je volledig overtuigt bent!

Ook interessant

Meer interessante artikelen vind je tussen onze cryptocurrency begrippenlijst

Over de schrijver
Al ruim 3 jaar geïnteresseerd in cryptocurrency en blockchain technologieën. In november 2017 ben ik het digitale munten platform Coinstart gestart met als uitgangspunt beginners handvatten te geven om te beginnen met cryptocurrency. Ondertussen heeft Coinstart op dit moment ruim 4.000 bezoekers per maand en vele volgers op sociale media.
Reactie plaatsen

Top 3 - Nederlandse cryptocurrency exchange

Bitvavo

1. - Bitvavo

Bitvavo is de goedkoopste en meest betrouwbare Nederlandse cryptomunten exchange. Cryptocurrency kopen is nergens zo gemakkelijk als bij deze crypto broker!

Litebit

2. Litebit

Litebit is het grootste, oudeste en misschien ook wel het bekendste cryptomunten exchange platform van Nederland.

Bitcoin Meester Broker

3. Bitcoin Meester

Bitcoinmeester, de naam zegt het al; een meester in Bitcoin. Bij deze exchange kun je gemakkelijk Bitcoin aanschaffen. Ook is het mogelijk om verschillende Altcoins te kopen!