Bijna 90 miljard euro aan gespaarde Bitcoins slapen

Bijna 90 Miljard Euro aan Bitcoins slapen. De bitcoin is nog steeds booming business. Dat bewijst althans een onderzoek van BitInfoCharts. Dit onderzoeksbureau houdt de bitcoin data bij. Zij melden dat er wereldwijd bijna 90 miljard euro aan slapend internetgeld aanwezig is. Dit betekent met andere woorden dat er bijna 90 miljard euro aan Bitcoins opgepot is.

Bitcoins slapen 1

Het belangrijkste woord hierbij is ‘slapend’. Het gaat hierbij namelijk om Bitcoin adressen waarbij de bitcoins al meer dan één jaar niet verplaatst zijn. Deze bitcoins hebben ondertussen een waarde van ruim 100 miljard dollar. Van wie deze adressen exact zijn, is niet bekend. Het is echter een gegeven dat veel mensen zich wereldwijd met bitcoins en andere altcoins bezig houden. Dat bewijst dit rapport van BitInfoCharts des te meer.

Gekkenwerk

De populaire twitter Rhythm, tevens een handelaar, omschrijft de situatie als gekkenwerk. Op Twitter heeft hij meerdere tweets geplaatst over dit bijzondere fenomeen.

Bitcoins slapen; Weinig beweging

Volgens hem is het bijzonder dat er ondanks de koersschommelingen nog steeds geen beweging is terug te vinden bij deze slapende adressen. De Bitcoins staan op een wallet en blijven daar ook staan.

Dit is volgens Rhythm dus opvallend gezien de koersschommelingen. Dat er deze koersschommelingen er zijn, bewijzen de cijfers die hij op Twitter heeft geplaatst. In de tweede helft van 2019 ging de koers van de Bitcoin omhoog en omlaag. Eind juni was de koers zelfs naar $6.400 gedaald, terwijl de Bitcoin daarvoor nog een veel hogere koers had.

Het lijkt echter een goed teken te zijn dat de slapende adressen bestaan. Dit is namelijk gunstig voor de lange termijn. Het zou pas ongunstig zijn als een ieder wanhopig gaat handelen op het moment dat de koers veranderd.

Aan de long term handelaars heeft een markt over het algemeen heel veel. Het is desalniettemin opvallend dat er bijna 90 miljard euro aan gespaarde bitcoins her en der liggen te slapen.

Wat de koers in de toekomst gaat doen, is vooralsnog onbekend. Data van derivatenbeurs BitMEX laat zien dat de markt nog steeds volatiel is.

Jaarlijks ligt de koersvolatiliteit tussen de 3 en 4%, maar in 2019 was er een uitschieter naar 14%. Ondanks deze volatiliteit blijven veel mensen vasthouden aan de bitcoins die ze op dit moment hebben. Zoals eerder gezegd is het niet bekend van wie de adressen zijn waarop bitcoins ter waarde van 100 miljard dollar staan.

Hodl

Een typo in het verleden heeft voor een, op dit artikel toepasbare, term gezorgd: hodl. Dit is simpelweg een typo op het woord ‘hold’ wat net zoveel betekent als ‘houden’.

Het doel van veel Bitcoins handelaren is om de bitcoins te hodlen, in de hoop dat de koers in de toekomst flink omhoog gaat.

Vooralsnog waren de meningen dat vrij weinig mensen ook daadwerkelijk echt hodlen. Het is namelijk lastig om de discipline daarvoor te behouden.

Het rapport van BitInfoCharts laat echter het compleet tegenovergestelde zien. Steeds meer mensen hodlen getuige dit artikel. Overigens staat hodl ook voor ‘Hold on for dear life’. We zijn benieuwd hoeveel handelaren/beleggers dat voor elkaar krijgen.

Ook interessant

Ripple verkopen op Bitsane
Cryptocurrency verkopen
Adam Grunwerg
Hoe & waar kan ik Ripple verkopen?

Ondertussen heb je een aardige winst behaald met je Ripple coin, en wordt het tijd om Ripple XRP te verkopen. Aangezien Litebit het verkopen van Ripple heeft uitgezet krijgen wij

Lees verder »
Cryptocurrency groep
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Telegram cryptocurrency groep

Er zijn diverse Crypto community’s, deze zijn allemaal Engelstalig en onoverzichtelijk. Hierdoor kwamen wij op het idee om onze eigen Nederlandstalige Telegram cryptocurrency groep te openen via de steeds groter

Lees verder »
Litecoin verkopen voor euro
Cryptocurrency verkopen
Adam Grunwerg
Litecoins verkopen & uitbetalen in Euro

Wat een ongelofelijke groei heeft Litecoin (LTC) de afgelopen maanden doorgemaakt. De litecoin koers is van +- €3,- in mei gestegen naar €160,- in januari 2018. Deze prijsstijging zorgt ervoor

Lees verder »
Ripple vs bitcoin
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Ripple VS Bitcoin de verschillen

In dit artikel willen we het met jou hebben over de verschillen tussen Ripple (XRP) en Bitcoin (BTC). Wij merken dat we steeds meer vragen hierover krijgen via de diverse

Lees verder »
cryptowallet aanmaken
Cryptocurrency wallet
Adam Grunwerg
Cryptowallet aanmaken hoe doe je dat?

Hoe kun je een cryptowallet aanmaken? De cryptocurrencies winnen nog steeds ongelooflijk aan waarde. Dat is enerzijds terug te zien in de stijgende koersen. Na de deceptie in 2018 zijn de

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?