Bitcoin kopen met contant geld

Bitcoins kopen met contant geld? Lees hier hoe je dat doet.

Benieuwd of jij Bitcoins kunt kopen met contant geld? De wereld van de digitale munteenheden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit is deels te danken aan de stijging van de koersen. Met name in het jaar 2017 wist Bitcoin, en de overige altcoins, een ongelooflijke stijging te maken. Daaropvolgend kwam logischerwijs veel media aandacht, waardoor steeds meer mensen naar de cryptocurrency gingen kijken. Het gevolg hiervan was dat er weer meer geld in gepompt werd, waardoor de koersen bleven stijgen.

In de afgelopen tijd hebben we te maken met constante koersen. Deze zijn weliswaar een stuk lager ten opzichte van bijvoorbeeld 2 jaar geleden. Toch hebben nog steeds veel mensen de overtuiging dat Bitcoin dé toekomst is. Dat is uiteraard niet zo vreemd. Het draait bij Bitcoin namelijk niet alleen om de koers. Nee, de gedachtegang achter deze munteenheid is minstens net zo belangrijk. Dat geldt overigens ook voor de blockchain technologie. Deze technologie moet op den duur een gevaar vormen voor de banken. De banken hebben anno 2019 nog veel te veel macht. Door middel van bijvoorbeeld de blockchain technologie kan deze macht ‘afgepakt’ worden.

Kun je bitcoins kopen met contant geld?

Ben jij ook een voorstander van de blockchain technologie? En zou je graag ook de trotse eigenaar van Bitcoins willen zijn? Het is mogelijk om de bitcoins te kopen met contant geld. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel! Tevens vertellen we jou enkele belangrijke aspecten waar je goed op dient te letten.

Bitcoins kopen

Dankzij de technologische ontwikkelingen zijn we in staat om overal ter wereld online te kunnen shoppen. Dat geldt dan ook voor het kopen van bitcoins. Je hebt hiervoor een bepaalde website nodig, bijvoorbeeld Bitvavo, een internetverbinding en online bankieren. Vervolgens kan je in feite het kopen van bitcoins vergelijken met het doen van een aankoop bij bijvoorbeeld Bol.com. Het is allemaal geen hogere wiskunde, maar toch moet je met enkele zaken rekening houden.

Een van de zaken waar je rekening mee dient te houden, is uiteraard de koers. Een kenmerk van de Bitcoin koers is dat deze fluctueert. De koers is behoorlijk volatiel. Met andere woorden: de koers kan spoedig omhoog schieten of juist omlaag schieten. Hou hier dan ook rekening mee bij het aankopen van Bitcoins. Besteed alleen geld dát je echt kunt missen. Je loopt namelijk altijd het risico dat de koers van de Bitcoin klapt, waardoor je een groot deel van je vermogen kwijt bent. Dat is uiteraard niet wenselijk, dus hou hier altijd rekening mee.

Een ander punt waar je op dient te letten is een eventuele wisselkoers. Betaal je namelijk met je euro’s en krijg je daar Bitcoins voor terug? Of betaal je met je euro’s in een andere digitale munteenheid, bijvoorbeeld Litecoin, en wissel je die vervolgens voor Bitcoins in? Dit is eigenlijk afhankelijk van het aanbod van de aanbieder.

Voor het kopen van Bitcoins heb je namelijk de keus uit meerdere aanbieders. Verderop in dit artikel zoomen we nog even in op deze aanbieders. Het is in ieder geval belangrijk om te weten dat elke aanbieder bepaalde wisselkoersen aanbiedt. Bij sommige is het bijvoorbeeld mogelijk om met Litecoin te betalen, terwijl dat bij andere weer niet mogelijk is. Mocht je interesse in één van de aanbieders hebben, is het dus ook van belang om naar deze wisselkoersen en betaalmogelijkheden te kijken. Bovendien kan het ook absoluut geen kwaad om op het internet naar reviews te zoeken. Recent was namelijk in het nieuws dat veel Bitcoins bij een grote partij gestolen zijn. Hierdoor kan je een hoop geld kwijtraken, ondanks dat de partij in dit geval alle Bitcoins terug gaat betalen.

Bitcoins kopen met contant geld

Hierboven hebben we de situatie besproken waarin je bijvoorbeeld met iDEAL bitcoins koopt. Wist je dat het tegenwoordig ook mogelijk is om met contant geld bitcoins te kopen? Daarvoor heb je één van de Bitcoin ATM machines nodig. Deze machines vind je op meerdere plekken in het land, waarbij je Bitcoins voor contant geld kunt kopen.

Bitcoin ATM

Onder andere in Almere, in Amsterdam, op Schiphol, in Bavel, in Enschede, in Eindhoven, in Den Haag, in Hoorn, in Rotterdam, in Tilburg en in Utrecht kan je een dergelijke ATM machine vinden. In feite werkt zo’n ATM machine niet al te ingewikkeld. Het is een kwestie van contant geld betalen en vervolgens krijg jij de Bitcoins uitbetaald op een wallet naar keuze. Het is de bedoeling dat jij je Bitcoin adres in de machine intypt, waarna de machine de Bitcoins verstuurt naar je Bitcoin wallet.

Bij deze ATM machines is het daarnaast ook mogelijk om Ethereum of Litecoin te kopen. Bij de machines moet je een minimale order van € 20 plaatsen.

Video gemaakt door Coen van Coingids.nl, thanks voor de toffe video abonneer ook even z’n youtubekanaal!

Een voordeel van het kopen van Bitcoins met contant geld is de volledige anonimiteit. Dit is dan ook één van de voordelen van de Bitcoin en de gehele blockchaintechnologie. Maar, bij een contante aankoop van de Bitcoins wordt dit aspect nog verder versterkt. Deze transactie is namelijk niet te traceren, met uitzondering van de ontvangst van Bitcoins in je Bitcoin wallet.

De voordelen

Het kopen van bitcoins met contant geld heeft enkele voordelen. Allereerst is dit een makkelijke en leuke manier om van je contant geld af te komen. Op deze manier kan je bijvoorbeeld van al je biljetten van 10 en 20 euro afkomen. Bovendien is de transactie behoorlijk anoniem, waardoor je een veilig gevoel hebt.

Het is echter ook mogelijk om bij één van de exchanges bijvoorbeeld met een creditcard of iDEAL te betalen. Dit is eigenlijk net zo makkelijk, aangezien je dit vanaf je luie stoel kunt doen. Het is hierbij niet nodig om naar één van de Bitcoin ATM machines af te reizen. Nee, je kunt gewoon vanaf je luie stoel inloggen op je exchange en de gewenste transactie uitvoeren. Hier heb je uiteraard wel een creditcard of Internetbankieren voor nodig, maar dat zal een ieder wel hebben tegenwoordig.

Door Bitcoins te kopen, laat jij zien dat je vertrouwen in deze digitale munt hebt. Maar, je hebt niet alleen vertrouwen in deze digitale munt, maar ook in de achterliggende techniek en gedachte. De blockchain technologie kan voor een ware ravage gaan zorgen in de ouderwetse en traditionele bankenwereld. In die wereld hebben een paar mensen/instanties het voor het zeggen. Hierdoor ligt de macht bij enkele partijen en dat is in geen enkele markt de gewenste situatie. Het is in ieder geval te hopen dat in de komende tijd de koersen van de Bitcoin, en de altcoins, gaan stijgen. Daarmee kan een nog groter publiek overtuigd worden van de digitale munteenheden, de blockchain technologie en de digitale betalingsmogelijkheden.

Mocht jij ook interesse hebben om Bitcoins te kopen, hebben we hieronder nog een handige tip voor je staan. Wij zijn namelijk behoorlijk fan van één bepaalde exchange, waar jij je Bitcoin en altcoins snel en veilig aan kunt schaffen!

Crypto kopen nederland

Bitvavo

Ben je nog op zoek naar een online wallet voor je Bitcoins? Of ben je op zoek naar een betrouwbare partij waarbij je Bitcoins of andere altcoins aan kunt schaffen? Wij kunnen één partij zeer sterk aanbevelen: Bitvavo. Bij deze partij kan je op een makkelijke en laagdrempelige manier Bitcoins en andere altcoins aanschaffen. Bovendien heb je de keuze uit maar liefst 52 valuta en kan je simpelweg gebruik maken van iDEAL.

Wil je dus een goede exchange hebben voor de aanschaf van Bitcoins? Wil je daarbij ook direct je Bitcoins in een veilig wallet bewaren? Ga dan absoluut voor Bitvavo. Neem een kijkje op hun website en laat je overtuigen.

Ook interessant

smart contract
Blockchain Applicaties
Adam Grunwerg
Hoe maak je een eigen smart contract?

Wist je dat cryptocurrencies verschillende functies kunnen hebben? Misschien dat het doen van betalingen het eerste is wat in je opkomt. Bij munten zoals Bitcoin en Litecoin is dit inderdaad

Lees verder »
EOS coin kopen
Cryptocurrency kopen
Adam Grunwerg
Hoe EOS kopen met Ideal

Ga jij EOS kopen met ideal en toevoegen aan je portfolio? Cryptovaluta zijn tegenwoordig erg populair. Het is enorm populair sinds de komst van de Bitcoin en het is als

Lees verder »
Beste ether wallet 2019
Cryptocurrency wallet
Adam Grunwerg
Wat is de beste Ethereum wallet voor 2020?

Wat is de beste Ethereum wallet? De publieke belangstelling voor de cryptocurrencies komt niet uit de lucht vallen. Nee, door de jaren hebben deze digitale munten namelijk flinke koersstijgingen weten te

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?