De beste Bitcoin wallets kiezen

Bitcoin is nog altijd ontzettend populair. Het is dan ook niet zo raar dat er zoveel mensen zijn die graag willen investeren in deze bijzondere munt.

Wil je jouw munten kunnen opslaan dan zal je over een Bitcoin wallet moeten beschikken. Je kunt dit zien als een soort portefeuille voor jouw Bitcoin. Er zijn veel soorten wallets om uit te kiezen.

Om het wat makkelijker te maken hebben we voor jou alles over de verschillende Bitcoin wallets in dit artikel even op een rijtje gezet.

Dankzij deze informatie weet je precies uit welke mogelijke soorten wallets jij zou moeten kiezen voor het bewaren van je Bitcoin.

Table of Contents

Hoe je je Bitcoin Wallet te gebruiken in 5 minuten

1. Registreer je account

etoro account maken form

Schrijf je in op eToro.

2. Storten

etoro geld storten

Maak de vereiste storting om alle platformfuncties te ontgrendelen.

3. Starten met handelen

Iota Kopen eToro cryptocurrency

U kunt beginnen met het inoefenen van uw demo-account of direct naar het echte spel gaan.

Wat is een Bitcoin-wallet precies?

Bitcoins, Ethereum en andere crypto’s zijn alleen in digitale vorm beschikbaar. Dit is dan ook wat ze zo bijzonder maakt om te bezitten.

Er zijn geen Bitcoin-munten of Litecoin-biljetten, deze kunnen dus ook niet zomaar worden bijgedrukt. Om crypto valuta’s te kunnen bezitten, is er dus ook een digitale wallet nodig voor de opslag van de munten.

Elke portemonnee bevat twee verschillende sleutels:

Het is van groot belang dat de eigenaar niet de sleutels verliest, die uiteindelijk slechts een bepaalde tekenreeks vertegenwoordigen, omdat anders de toegang niet meer mogelijk is tot de munten.

Bovendien moet de privésleutel met dezelfde zorg worden beschermd als de numerieke code van de bankrekening. Er zijn trouwens niet alleen maar Bitcoin-wallets.

Mensen die andere cryptovaluta willen bewaren, zoals Ethereum, hebben een speciale portemonnee nodig voor de munten.

Let hier dus even goed op voordat je een wallet aanmaakt voor de opslag.

Prive sleutel kwijt - wat moet ik doen?

Uit het bovenstaande volgt dus dat je altijd goed moet letten op de sleutels van jouw munten. Nu komt het echter nog altijd voor dat er mensen zijn die hun privé sleutel kwijt raken.

Vandaag de dag zullen de meeste wallets gebruik maken van een mnemonische seed phrase om een kopie te maken. We hebben het hier over het maken van een back-up van de privésleutel die aan de wallet verbonden is.

Het belangrijkste is om een aantal woorden op te schrijven over je sleutel. Deze woorden vertegenwoordigen namelijk je sleutel.

Deze private key maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot je munten als er iets gebeurt met de toegang tot je account.

Dit is dan ook het geval met de  Bitcoin.com Wallet. Met deze wallet kun je BTC en Bitcoin Cash munten bewaren op hetzelfde moment. Hier komen we zo nog wel even op terug.

Deze handige wallet maakt het mogelijk om altijd weer toegang te krijgen tot je munten. Toch raden wij je aan om echt voorzichtig te zijn en om je sleutels goed te bewaren.

Key and Wallet glasses picture

Als er iets mis gaan kun je gewoon de Bitcoin.com Wallet opnieuw installeren. Start het programmaatje op en je zal de volgende vraag krijgen: Wil je een nieuwe wallet aanmaken of eentje importeren.

Kies voor het laatste. Type dan je mnemonic seed phrase in en zie de munten op je scherm verschijnen.

Welke Bitcoin wallet moet ik kiezen - diverse soorten Bitcoin wallets

Als het aankomt op het kiezen van een Bitcoin wallet zijn er echt een hele hoop opties om voor te kiezen. We kunnen verschillende soorten wallets onderscheiden.

Hieronder hebben we een selectie gemaakt uit de diverse soorten wallets die je op dit moment kunt vinden voor het bewaren van jouw Bitcoin:

De web wallet

Web portemonnees slaan je privé-sleutels op een server op, die voortdurend online is en gecontroleerd wordt door een derde partij. Verschillende diensten bieden verschillende functies, waarvan sommige kunnen koppelen aan mobiele en desktop-portemonnees en je adressen kunnen repliceren op de apparaten die je bezit.

Net als mobiele portemonnees, stellen deze wallets hun gebruikers in staat om onderweg toegang te krijgen tot hun geld vanaf elk apparaat dat is aangesloten op het internet.

Internet wereld

Als deze wallet niet goed wordt beschermd, kunnen de organisaties die de website beheren toegang krijgen tot je privé-sleutel. Hierdoor zullen ze de volledige controle over je geld krijgen.

De desktop wallet

Laptop Computer

De desktop wallets worden gedownload en geïnstalleerd op je computer, waarbij je privé-sleutels op je harde schijf worden opgeslagen.

Ze zijn per definitie veiliger dan online en mobiele portemonnees, omdat ze voor hun gegevens niet afhankelijk zijn van derde. Ze zijn nog steeds verbonden met het internet, wat ze inherent minder veilig maakt.

Desktop wallets zijn echter een geweldige oplossing voor degenen die kleine hoeveelheden Bitcoin verhandelen vanaf hun computer. Er zijn verschillende opties voor desktop-portemonnees die aan verschillende behoeften voldoen. Sommige zijn gericht op beveiliging, andere op anonimiteit, enzovoort.

Dit maakt het mogelijk om een wallet te kiezen die past bij wat je zoekt.

De hardware wallet

Een hardware portemonnee is een vrij uniek type wallet dat de privé-sleutels van de gebruiker opslaat in een veilig hardware-apparaat.

Het is de meest veilige manier om elke hoeveelheid Bitcoin op te slaan. Er zijn geen bekende gevallen geweest waarbij geld uit een hardware portemonnee is gestolen.

In tegenstelling tot papieren portemonnees, die op een bepaald moment naar software moeten worden geïmporteerd, kunnen hardware portemonnees veilig en interactief worden gebruikt.

Key Keychain

Bovendien zijn ze immuun voor computervirussen, kan het opgeslagen geld niet in platte tekst uit het apparaat worden overgedragen en is hun software in de meeste gevallen open source.

Dit maakt ze de meest veilige optie om te kiezen.

Hoe een bitcoin wallet aanmaken?

Wil je een Bitcoin wallet gebruiken dan zal je een aantal stappen moeten doorlopen. We hebben het weer eens wat makkelijker voor je gemaakt door hieronder de belangrijkste stappen voor je op een rijtje te zetten.

Door zelf deze stappen te volgen zal ook jij binnen no time over een Bitcoin wallet beschikken bij eToro:

 • Stap 1: Registratie
 • De registratie is eenvoudig en veilig via Facebook of Google Account. Het eerste wat jehier moet invullen is jenaam en e-mailadres.

  Er wordt ook een veilig wachtwoord aangemaakt. Daarna wordt er een verificatie link naar je toegestuurd.

  Zodra dit is bevestigd, heb je toegang tot je account. Met een paar klikken heb je toegang tot het platform.

  etoro register form nl empty

 • Stap 2: Persoonlijke gegevens
 • Om effectief te kunnen handelen moet persoonlijke informatie, waaronder financiële informatie, openbaar worden gemaakt.

   Dit lijkt in eerste instantie misschien een beetje gek, maar eToro zorgt ervoor dat het geld verstandig wordt gebruikt.

  Als je jouw persoonlijke gegevens niet wilt doorgeven, moet je genoegen nemen met een investeringslimiet van 2000 euro.

  eToro profile details form

 • Stap 3: Download de eToro wallet
 • Degenen die zich met succes hebben geregistreerd bij eToro kunnen nu de wallet gebruiken.

  Dit is bijvoorbeeld beschikbaar in de Google Play Store voor Android of de App Store voor Apple gebruikers.

  Na de download moeten dezelfde gebruikersgegevens van de hoofdaccount van eToro worden gebruikt om de portemonnee te gebruiken.

 • Stap 4: Gebruik van de eToro wallet
 • Nadat het verificatieproces is voltooid, zijn alle functies van de wallet beschikbaar voor jou. De beschikbare munten worden weergegeven, evenals de handelsgeschiedenis.

  Niet alleen de eToro app maar ook de portemonnee is zeer gebruiksvriendelijk, dit is echt handig voor de beginners die nog niet weten hoe alles werkt. Wie wil kan ook gebruik maken van het gratis demo account.

  Hier kun je de uitgebreide functies van eToro bekijken en testen voordat je zelf gaat kopen met je eigen geld. 

  IOTA nustorten view Crypto

  Hoe veilig een Bitcoin wallet gebruiken

  Je weet nu al veel meer over de Bitcoin wallet in het algemeen. Wat je alleen nog niet weet is hoe je een Bitcoin wallet veilig moet gebruiken. Er zijn meerdere tips die wij je mee kunnen geven.

  Door op de volgende zaken te letten weet je zeker dat je de juiste keuze maakt bij het aanmaken van een Bitcoin wallet.

  Belangrijk is om de inloggegevens van je wallet (inlognaam, wachtwoord en recovery seed) nooit digitaal te bewaren.

  Wij raden je aan om het op te schrijven op een papiertje en om deze vervolgens veilig op te bergen op een plek die alleen jij kent. Maak hier geen foto van met je mobiele telefoon. Deze staat namelijk constant in verbinding met het internet.

  Door het offline te houden zal je de minste kans lopen om gehackt te worden en om je munten mogelijk te verliezen. Dit maakt het al een stuk veiliger om je munten te bewaren in een speciale wallet.

  Deze stap klinkt wellicht ingewikkeld, maar eigenlijk is het niets meers dan het inloggen met behulp van meerdere apparaten.

  Waarom zou je dit moeten overwegen?

  Een hacker kan zo niet zomaar je wallet openen als hij alleen een wachtwoord hebt.

  Je zal bij 2FA met je telefoon in moeten loggen om alles te kunnen doen. Een hacker kan dus alleen je wallet binnenkomen met het wachtwoord én met de code op je telefoon. Dit maakt het een stuk veiliger.

  Je kunt gebruik maken van een bepaalde dienst van de broker zelf, maar het is ook mogelijk om de 2FA service van Google te gebruiken.

  De diverse opties komen eigenlijk op hetzelfde neer en zijn echt noodzakelijk als je zoekt naar de juiste bescherming.

  Computer Security laptop

  Als de wallet die je gebruikt voor het uitgeven van bitcoin ook je gehele vermogen aan Bitcoin, zal deze hoeveelheid geld kwetsbaar zijn voor verschillende vormen van misbruik of diefstal.

  Er is geen limiet aan het aantal bitcoin-adressen (of portemonnees) dat een persoon kan hebben.

  Daarom kun je gemakkelijk een adres hebben om geld uit te geven, een adres om te sparen en zelfs een adres om betalingen te ontvangen.

  Terwijl de andere tips op deze lijst gaan over het beschermen van je bitcoin munten tegen diefstal gaat het hier om het beschermen tegen jezelf.

  Ervan uitgaande dat je een desktop app gebruikt om je bitcoin-portemonnee op te slaan, zou er een optie moeten zijn om een back-up te maken van je wallet(s).

  Door het gebruik van dergelijke functies zal de publieke en private sleutel van je portemonnee in een bestand worden opgeslagen.

  Ontdek de wallet van Bitcoinwallet.com

  De Bitcoin.com wallet is al actief sindsaugustus 2017. Sindsdien hebben er een hoop mensen voor deze wallet gekozen voor de opslag van hun munten.

  De reden dat er zoveel gebruik van wordt gemaakt is dat het echt een super praktische keuze is om te maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om er zowel BCH en BTC mee te verzenden en te ontvangen.

  Tevens is het mogelijk om alle munten eenvoudig op te slaan. Ook het process van Bitcoin wallet aanmaken tot het verzenden en ontvangen van digitale munten is voor iedereen makkelijk om te doen.

  De Bitcoin.com wallet downloaden kun je gemakkelijk doen in de APP of playstore van je betreffende smartphone. Een voordeel is dat deze applicatie volledig gratis is, je krijgt dan ook niet te maken met kosten achteraf. Het omwisselen van BTC naar BCH of omgekeerd is mogelijk door te klikken op “Start Sideshift AI”.

  Je kunt de wallet kiezen met daarin het geld wat je wilt verzenden. Daarna kies je voor het ontvangend adres en geef je aan hoeveel je precies wilt versturen naar het andere adres.

  Wil je meer weten over de crypto-uitwisselingen? Lees onze gids.

  Door de informatie uit dit artikel weet je alles wat je maar moet weten over Bitcoin wallets in het algemeen.

  Met deze informatie ben ook jij in staat om je gekochte Bitcoin op een veilige manier op te slaan. Op die manier weet je zeker dat alleen jij toegang zult hebben tot de munten.

  Het is nu eenmaal wel de bedoeling dat de investering veilig is en dat hackers niet bij je geld kunnen komen!

  Delen is lief!

  Laat je mening achter, wat vind jij?