Bitcoin voor beginners & dummies

Bitcoin voor dummies & beginners!

Wil je beginnen met bitcoin maar heb je nog geen idee wat je allemaal moet weten voordat je kunt beginnen? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres. Hier gaan we je van A tot Z uitleggen hoe jij zo snel mogelijk kan beginnen met Bitcoin. Dit stappenplan is bedoelt voor beginners daarom ook de titel: ‘Bitcoin voor dummies’.

Toen Bitcoin net bestond was het nog niet zo makkelijk om aan je eerste coins te komen. Tegenwoordig kun je zelfs als cryptocurrencies kopen met IDEAL. Een van de beste platformen daarvoor is Bitvavo. Daarover later meer.

Bitcoin voor dummies

Voordat je gaat beginnen met Bitcoin is het wel handig om te weten wat Bitcoin nou precies is en waarom het een goed idee is om erin te investeren. Bitcoin voor dummies gaat je helpen met een perfecte start binnen de BTC wereld!

Bitcoin is de eerste (grote) cryptocurrency en is ook marktleider. Voordat Bitcoin bestond waren er wel een aantal cryptografie projecten, maar deze zijn nooit echt naar buiten gekomen.

Bitcoin is opgericht door Satoshi Nakamoto. Hij was ervan overtuigd dat de Blockchain (de techniek achter Bitcoin) de financiële sector zoals we die nu kennen zou gaan vervangen. De blockchain is namelijk veel veiliger en sneller dan de systemen die nu gebruikt worden.

Wat grappig is om te weten is dat Bitcoin eigenlijk precies op het goede moment op de wereld is gebracht. Het vond plaats rond ongeveer de zelfde tijd als de Financiële crisis in 2008. Helaas was Bitcoin destijds nog niet groot genoeg om de financiële sector te veroveren.

Waarom investeren in Bitcoin?

Bitcoin is een virtuele valuta die zich bevindt op de blockchain. De blockchain kun je zien als een groot computer netwerk dat aan elkaar gelinkt is. Overal in de wereld kun je dan een stukje van deze blockchain vinden.

Wat mooi is aan de blockchain is dat het gedecentraliseerd is. Dat betekent dat niemand de baas is en dat iedereen eigenlijk even veel zeggenschap heeft.

Als we kijken naar de financiële sector, moet je een instelling zoals de ING bank vertrouwen met je geld. Ook hebben ze te allen tijde toegang tot jouw geld als ze dat zouden willen.

Als de hele wereld gebruik gaat maken van Cryptocurrencies, is dat verleden tijd. Dan kan niemand meer zomaar bij je geld.

De belangrijkste reden waarom je zou moeten investeren in Bitcoin en andere cryptocurrencies, is dat veel projecten veel belovend zijn. Cryptocurrencies zouden echt de financiële sector kunnen veroveren en zelf denk ik ook dat dat ooit gaat gebeuren.

Er wordt al door verschillende financiële instellingen geëxperimenteerd met de blockchain. Alleen dit zegt al genoeg over de potentie ervan.

Daarnaast is het zo dat als je de grafiek van Bitcoin helemaal uitzoomt, je een goede stijgende lijn ziet. De verwachting is dan ook dat dat alleen maar meer zal gaan groeien.

Je eerste Bitcoin kopen

Als je tegenwoordig Bitcoin wil kopen kun je dat heel gemakkelijk doen via een Broker. Er zijn veel verschillende brokers op de markt, en hier betaal je vaak ook verschillende prijzen. Als je zelf Nederland woont is het dan ook een goed idee om te kiezen voor een Nederlandse broker.

Het voordeel hiervan is dat je alles gewoon kan lezen in het Nederlands, en dat je gewoon hulp kunt vragen in het Nederlands.

Een van de beste brokers die ik tot nu toe ben tegen gekomen is Bitvavo.com. Bitvavo is een Nederlands bedrijf waar je veel verschillende cryptomunten kan kopen.

Toen ik voor het eerst een account maakte bij Bitvavo, zag ik direct hoe gebruiksvriendelijk het platform is. Je kunt heel makkelijk met IDEAL je eerste Bitcoin kopen. De Bitcoins die je dan koopt worden vrijwel direct toegevoegd aan je wallet.

Bitvavo is een van de weinige brokers met ruime keuze in cryptocurrencies. Ook zijn de transactiekosten relatief laag, en bieden ze hele snelle service.

Een tijdje geleden heb ik wat cryptomunten laten uitbetalen op mijn bankrekening, hier hoefde ik nog niet eens een hele dag op te wachten.  Vaak zie je bij andere brokers dat het 3 tot 5 werkdagen duurt voordat je het geld op de bank rekening hebt. Voor mij was het dus verrassend om te zien hoe snel dat bij Bitvavo gaat.

Belangrijk om te weten

Als je wil beginnen met Bitcoin Biedt Bitvavo online wallets. Dat betekent dat jij bij jou Cryptocurrencies kan via een webbrowser. Dit is in zekere zin wel veilig, maar als je met hele grote bedragen gaat werken raad ik je aan om toch voor een hardware wallet te gaan.

Een hardware wallet is een soort van USB stick met daarop een private key. Als je een Bitcoin adres maakt, krijg je een Public key (waar mensen geld kunnen overmaken naar jou) en een private key (Die is nodig om je fondsen te beheren en eventueel uit te geven).

Met een hardware wallet staat je Private key niet online. Omdat de hardware wallet alleen maar beschikbaar wordt als jij hem verbind met je computer. Hierdoor kunnen hackers niet op elk willekeurig moment bij je cryptocurrencies.

Als je gaat beginnen met Bitcoin is het ook belangrijk om te weten dat er een mogelijkheid bestaat dat je cryptocurrencies niets meer waard zijn. Ook kunnen de koersen van Cryptocurrencies per dag heel veel verschillen.

Als je echt wil gaan voor Bitcoin en er vertrouwen in hebt, zou ik gewoon alles lekker laten staan, ook al gaat de koers de afgrond in.

Veel beginners verkopen hun cryptocurrencies als de prijs daalt, omdat ze bang zijn om nog meer te verliezen. En als de koers dan weer stijgt kopen ze weer. Wanneer je dit doet loop je eigenlijk altijd achter de feiten aan.

Je kunt veel beter Cryptocurrencies kopen als het diep in het rood staat en verkopen als je grote winsten hebt behaald. Zo onderscheiden de winnaars zich van de verliezers.

Account aanmaken bij Bitvavo

Een account aanmaken bij Bitvavo is heel gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is je registeren en vervolgens het verificatie proces door te gaan. Hiervoor heeft Bitvavo een aantal gegevens van je nodig. Het duurt een paar uur tot een dag voordat de verificatie is afgerond. Daarna kun je via Ideal je eerste Bitcoin kopen.

Als je nog niet zo veel geld geïnvesteerd hebt in Bitcoin is het geen probleem om dit in de wallet van Bitvavo te laten staan. Maar als je met serieuze bedragen bezig gaat is het zeker een goed idee om ze van het internet af te halen door middel van een Hardware wallet.

Naast dat je je Bitcoin heel makkelijk koopt bij Bitvavo kun je ze ook heel makkelijk weer verkopen. Dit gaat op de zelfde manier als de aankoop. Je ruilt dan je Bitcoin in voor euro’s. Als je dan je Euro’s terug wil laten storten op je bankrekening kun je hier met een druk op de knop een verzoek voor indienen.

Ook is het Bij Bitvavo mogelijk om je Bitcoin in te ruilen voor een andere Cryptocurrency. Zo kun je handelen tussen verschillende munten.

Toch raad ik je aan om dit in het begin nog niet te doen. Ga eerst een goed kijken hoe de koersen van cryptocurrencies werkt, voordat je echt gaat handelen. Je wilt tenslotte geen verlies maken.

Blijf doorleren over de blockchain

Het systeem achter Bitcoin is zeer interessant en nog steeds volop in ontwikkeling. Als je echt veel geld wil gaan verdienen met Bitcoin is het een goed idee om meer te leren over de Blockchain. Ook moet je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen die zich voordoen in de Cryptomarkt. Over het algemeen reageert de koers van veel cryptocurrencies heftig op nieuws.

Bitcoin heeft op lange termijn al veel stijging meegemaakt en zo nu en dan gaan we weer even diep in het rood. Maar als je de grafiek helemaal uitzoomt, zie je dat Bitcoin op de lange termijn heel veel is gestegen.

Als je gaat beginnen met Bitcoin is het een goed idee om je te focussen op de lange termijn. Bitcoin en andere cryptocurrencies staan nog in de kinderschoenen en alles is mogelijk. Als je het gaat vergelijken met de komst van het internet, zie je dat ook bij het internet niemand er in het begin iets van wilde weten.

Nu kan niemand meer zonder. Denk dus niet elke dag ik ben geld aan het verliezen maar laat het gewoon een paar jaar staan. Dan kunnen er hele mooie dingen gebeuren. Zelf heb ik heel veel vertrouwen in cryptocurrencies en denk ik dat de nog niet 10% van de potentie is benut van dit nieuwe systeem.

Ga jij Bitcoin kopen?

Als je wil gaan beginnen met Bitcoin is Bitvavo de beste plek om te beginnen. Je kunt al heel snel je eerste cryptomunten kopen en je hebt ruime keuze in verschillende soorten. Daarna kun je er altijd nog voor kiezen om een hardware wallet te kopen. Maar zolang het niet om mega grote bedragen gaat is Bitvavo prima om te beginnen met Bitcoin.

Maak daarom vandaag nog een account aan en koop makkelijk je eerste Bitcoin met IDEAL. Blijf altijd nieuwe informatie lezen over cryptocurrencies. Er veranderd namelijk veel in een korte tijd.

Ook interessant

Ledger Live
Blockchain Applicaties
Adam Grunwerg
Ledger introduceert Ledger Live voor Nano S

Super tof nieuws vandaag uit het kamp van cryptocurrency wallet ontwikkelaar Ledger. Officieel is bekend gemaakt dat het blockchain bedrijf Ledger Live heeft gelanceerd. Zeg nou eens eerlijk wat is

Lees verder »
Ripple rekening aanmaken
Cryptocurrency wallet
Adam Grunwerg
Ripple Rekening aanmaken bij Bitvavo

Ripple rekening aanmaken Bitvavo. Tegenwoordig zijn er veel verschillende cryptovaluta op de markt. Je kunt het maar bedenken of er is een munt. Zo is er zelfs een digitale gulden

Lees verder »
Cryptocurrency algemeen informatie
Cryptocurrency stappenplan
Adam Grunwerg
Altcoins kopen hoe & waar doe je dat?

Het is ongelofelijk hoe de populariteit is gegroeid van de Bitcoin & Altcoin. Steeds meer mensen starten met cryptocurrency, zo wordt altcoins kopen steeds populairder. Hoe & waar kun je

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?