Bitcoin prijs blijft zakken

Bitcoin koers blijft zakken

De cryptocurrencies zitten in zwaar weer. De bitcoin is zelfs tot onder de grens van 7000 dollar gedoken. Volgens analisten was de groens van 7000 dollar een zogeheten support grens. Dezelfde analisten hebben nu weinig tot geen idee wat er met de koersen gaat gebeuren. Blijven deze verder zakken? Of schijnt het licht aan het einde van de tunnel?

Nagenoeg alle altcoins zijn in de afgelopen dagen ook flink gezakt. Dat is bijvoorbeeld te zien aan de koers van Ethereum (ETH). Deze digitale valuta is de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie, maar heeft met een flinke daling van 6,6% te maken.

Hierdoor is de koers nu ‘nog maar’ $ 132,35. Een zelfde daling is zichtbaar bij onder meer Ripple (7%) en EOS (7,7%). In de top tien van de altcoins was EOS overigens de hardste daler met een afname van 7,7%.

Zijn er binnen de top 10 dan ook nog groene cijfers te vinden? Ja, alleen bij Tezos (XTZ). Deze altcoin steeg namelijk wél met ongeveer 5,5%. Hierdoor is de koers van XTZ nu $ 1,74. In deze zwarte dagen is dit eigenlijk het enige pluspunt in de top tien. Voor de rest zijn alle koersen (hard) gedaald.

Support grens

Al sinds het begin van december heeft de Bitcoin met een dalende koers te maken. De daling werd deze week verder ingezet, waarbij nu dus de koers onder de belangrijke support bij $ 7.000 gezakt is. Bij Coinbase was de laagste koers op een gegeven moment zelfs $ 6.803.

De koers van $ 6.800 bood echter, gelukkig en naar verwachting, voldoende support. Hierdoor kon de koers weer enigszins omhoog gaan.

Verwachting bitcoin en een financiële crisis

Het is vooralsnog de vraag wat de koers van Bitcoin gaat doen. De grens van $ 7.000 was volgens vele analisten een ongelooflijk belangrijk meetpunt.

Zodra de koers onder deze grens zou komen, was het maar afwachten wat de Bitcoin ging doen. Zoals het er nu naar uit ziet, is de koers redelijk geconsolideerd.

Totale marktkapitalisatie

Zoals bij dergelijke dalingen altijd het geval is, is de totale marktkapitalisatie ook weer gedaald. In totaal is de totale markt van de digitale valuta met zo’n 8 miljard dollar gedaald.

Daarbij is het wel zo dat het aandeel van Bitcoin, ten opzichte van de altcoins, gegroeid is. Dit heeft puur te maken met de huidige daling waarin we zitten.

De koersen van de altcoins dalen harder dan de koers van de Bitcoin. Hierdoor neemt de Bitcoin weer een steeds groter aandeel in; op het moment van schrijven is dit aandeel rond de 67%.

Wat gaan de koersen doen? Dat is nu de grote vraag, waar vooralsnog niemand het juiste antwoord op weet. Feit is dat de koers van de coins sinds begin december in zwaar weer zitten. Toch is het wel interessant om eens te kijken naar deze video van Data Dash.

In andere jaren was december juist één van de betere maanden. Gaat dit het einde betekenen van de cryptocurrency? Of weten de koersen zich te herstellen en gaan we weer een all time high van de Bitcoin meemaken? De tijd zal het ons leren.

Ook interessant

Deze winkels accepteren bitcoins
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
50+ winkels die Bitcoin accepteren!

De hele wereld is aan het veranderen. Daar is op zich niks nieuws aan. Maar, we zitten nu in een situatie waarin héél veel dingen aan het veranderen zijn. Het

Lees verder »
crypto tree
Cryptocurrency nieuws
Adam Grunwerg
Merry cryptmas & happy crypto 2018

Hallo allemaal, Wij wensen jullie een merry cryptmas & Happy crypto 2018. Geniet van je vrije dagen, en we hopen op een groots nieuw jaar! In het nieuwe jaar verwachten

Lees verder »
EOS coin kopen
Cryptocurrency kopen
Adam Grunwerg
Hoe EOS kopen met Ideal

Ga jij EOS kopen met ideal en toevoegen aan je portfolio? Cryptovaluta zijn tegenwoordig erg populair. Het is enorm populair sinds de komst van de Bitcoin en het is als

Lees verder »
Bitcoin engergie
Cryptocurrency minen
Adam Grunwerg
Wat kost Bitcoin aan energie?

Wat kost Bitcoin aan energie? In de wereld hebben we momenteel met behoorlijke ontwikkelingen te maken. Onder andere de energietransitie is hier een belangrijk voorbeeld van. Vele partijen proberen tegenwoordig om

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?