Bitcoin prijs blijft zakken

Bitcoin koers blijft zakken

De cryptocurrencies zitten in zwaar weer. De bitcoin is zelfs tot onder de grens van 7000 dollar gedoken. Volgens analisten was de groens van 7000 dollar een zogeheten support grens. Dezelfde analisten hebben nu weinig tot geen idee wat er met de koersen gaat gebeuren. Blijven deze verder zakken? Of schijnt het licht aan het einde van de tunnel?

Nagenoeg alle altcoins zijn in de afgelopen dagen ook flink gezakt. Dat is bijvoorbeeld te zien aan de koers van Ethereum (ETH). Deze digitale valuta is de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie, maar heeft met een flinke daling van 6,6% te maken.

Hierdoor is de koers nu ‘nog maar’ $ 132,35. Een zelfde daling is zichtbaar bij onder meer Ripple (7%) en EOS (7,7%). In de top tien van de altcoins was EOS overigens de hardste daler met een afname van 7,7%.

Zijn er binnen de top 10 dan ook nog groene cijfers te vinden? Ja, alleen bij Tezos (XTZ). Deze altcoin steeg namelijk wél met ongeveer 5,5%. Hierdoor is de koers van XTZ nu $ 1,74. In deze zwarte dagen is dit eigenlijk het enige pluspunt in de top tien. Voor de rest zijn alle koersen (hard) gedaald.

Support grens

Al sinds het begin van december heeft de Bitcoin met een dalende koers te maken. De daling werd deze week verder ingezet, waarbij nu dus de koers onder de belangrijke support bij $ 7.000 gezakt is. Bij Coinbase was de laagste koers op een gegeven moment zelfs $ 6.803.

De koers van $ 6.800 bood echter, gelukkig en naar verwachting, voldoende support. Hierdoor kon de koers weer enigszins omhoog gaan.

Verwachting bitcoin en een financiële crisis

Het is vooralsnog de vraag wat de koers van Bitcoin gaat doen. De grens van $ 7.000 was volgens vele analisten een ongelooflijk belangrijk meetpunt.

Zodra de koers onder deze grens zou komen, was het maar afwachten wat de Bitcoin ging doen. Zoals het er nu naar uit ziet, is de koers redelijk geconsolideerd.

Totale marktkapitalisatie

Zoals bij dergelijke dalingen altijd het geval is, is de totale marktkapitalisatie ook weer gedaald. In totaal is de totale markt van de digitale valuta met zo’n 8 miljard dollar gedaald.

Daarbij is het wel zo dat het aandeel van Bitcoin, ten opzichte van de altcoins, gegroeid is. Dit heeft puur te maken met de huidige daling waarin we zitten.

De koersen van de altcoins dalen harder dan de koers van de Bitcoin. Hierdoor neemt de Bitcoin weer een steeds groter aandeel in; op het moment van schrijven is dit aandeel rond de 67%.

Wat gaan de koersen doen? Dat is nu de grote vraag, waar vooralsnog niemand het juiste antwoord op weet. Feit is dat de koers van de coins sinds begin december in zwaar weer zitten. Toch is het wel interessant om eens te kijken naar deze video van Data Dash.

In andere jaren was december juist één van de betere maanden. Gaat dit het einde betekenen van de cryptocurrency? Of weten de koersen zich te herstellen en gaan we weer een all time high van de Bitcoin meemaken? De tijd zal het ons leren.

Ook interessant

Is Bitcoin nog de moeite waard?
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Is Bitcoin nog de moeite waard?

Iedereen die heeft gehoord van Bitcoin weet ook dat het er in 2017 heftig aan toe ging. De prijs van Bitcoin en andere altcoins schoten de lucht in en FOMO

Lees verder »
coingarden sluit deuren
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Starten dit jaar nog met Bitcoin Trading

Beleggers zijn de afgelopen jaren nieuwsgierig geworden naar Bitcoin. Bitcoin was de afgelopen tienjaar de beste investering ooit. Van 2009, de laagste koers, tot december 2019, de hoogste koers, ging

Lees verder »
My ether wallet aanmaken
Cryptocurrency wallet
Adam Grunwerg
MEW My Ether Wallet aanmaken

Als jij je al een tijdje aan het oriënteren bent in de crypto wereld dan heb je vast al eens over Ethereum gehoord. Via het Ether netwerk kan iedereen die

Lees verder »
Facebook cryptomunt Libra
Blockchain projecten
Adam Grunwerg
Libra cryptomunt van Facebook

Recent is Facebook met een eigen ‘cryptocurrency’ op de markt gekomen. Deze digitale munteenheid heeft de naam Libra gekregen. Volgens Facebook is dit een cryptocurrency en dé oplossing om alle

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?