Bitcoin grafiek lezen

Bitcoin grafieken lezen & begrijpen

Of je nou Bitcoins bezit of dat je van plan bent om Bitcoins te gaan kopen; je bent uiteraard benieuwd wat de koers van de Bitcoin is. Het draait daarbij met name om de koers zodra je de Bitcoins omzet naar een valuta zoals de euro of de dollar.

Het is uiteraard je doel om zoveel mogelijk euro’s te krijgen voor je hoeveelheid Bitcoins. Het is daarbij echter wel belangrijk dat je de bitcoin koers af kunt lezen én kunt begrijpen. Als je dat niet kunt, kan je ook niet bepalen wat het juiste moment is om de cryptomunten om te zetten in bijvoorbeeld de euro of de dollar. Het analyseren van prijsgrafieken en het begrijpen van de handelsvoorwaarden is dan ook erg belangrijk. Helaas blijkt in de praktijk dat deze aspecten ook behoorlijk angstig kunnen zijn. Dat geldt met name voor beginners die hier niet al te veel ervaring mee hebben. Mede voor hen hebben wij deze gids geschreven. Met deze gids is het mogelijk om alle gewenste en benodigde basisprincipes van Bitcoin grafieken te kennen.

De koers

Bij de Bitcoin, en bij de overige altcoins, draait alles om de koers. Je wilt tenslotte veel geld verdienen aan deze munteenheden. Het is uiteraard ook nog mogelijk dat je investeert vanwege de techniek. Maar, onder aan de streep is het toch altijd prettig als je geld kunt verdienen door in Bitcoins te investeren.

Bij de Bitcoin is er altijd sprake van een koers. Deze koers wordt aangegeven in een bedrag; de exacte koers van de munteenheid. Daarnaast wordt er vaak een percentage gegeven; dit percentage geeft de groei of de daling in de afgelopen 24 uur aan. Het is op deze manier makkelijk om de koers van dit moment af te lezen. Uiteindelijk draait het erom dat je de koers van de toekomst ook af kunt lezen.

Voorspellen van de prijstrends

Voor de toekomst draait het dan ook met name om het voorspellen van de prijstrends. Hoe je dit kunt doen? Je hebt daar meerdere methoden en mogelijkheden voor. Het is echter belangrijk om te beseffen dat er geen juiste methode is. De exacte methode heeft nog niemand uit weten te vogelen. Toch is het mogelijk om met behulp van bepaalde analyses meer inzicht te krijgen in het verloop van de koers.

De twee belangrijkste aspecten hierbij zijn de fundamentele analyse en de technische analyse. Bij de fundamentele analyse kijk je met name naar de onderliggende krachten. Denk hierbij aan de economie, de huidige situatie binnen een bedrijf of de huidige status van de beveiliging van een bepaalde munteenheid.

Aan de andere kant heb je dus ook de technische analyse. Hierbij probeer je de toekomst van de koers te voorspellen door naar gegevens uit het verleden te kijken. Als je dat gaat doen, heb je veel aan de grafieken. Deze grafieken geven namelijk het exacte verloop van de koers in het verleden aan. We hebben het hierbij over de welbekende Bitcoin grafieken.

Deze Bitcoin grafieken zijn op vele plekken op het internet terug te vinden. Echter zijn niet al deze grafieken even duidelijk. Wij willen je daarom graag de grafieken op de website van Coindesk aanraden. Zij houden een grafiek bij op de prijsindex pagina van de Bitcoin. Deze grafiek is behoorlijk duidelijk en schetst dan ook een betrouwbaar beeld van het verleden.

Bitcoin grafieken

Een voorbeeld van een grafiek is de zogeheten Price chart. Deze grafiek geeft de koers van de munteenheid aan. Deze grafiek is relatief makkelijk te lezen. Voor de echte analyse is het dan ook noodzakelijk om meer grafieken te analyseren.

Een iets uitgebreide variant is de zogeheten Candlestick Chart. Deze benaming slaat op een kandelaar. In deze grafiek wordt, met behulp van een staafje, de openingsprijs, de laagste prijs en de hoogste prijs aangegeven. Tot slot zie je ook nog de slotkoers in de aangewezen periode. Bij dergelijke grafieken krijgen de staafjes ook nog een bepaalde kleur mee. Als de koers hoger is dan aan het begin van de periode kleurt het staafje groen. Als dat niet het geval is, kleurt het staafje oranje of rood.

De Candlestick Chart wordt relatief veel gebruikt. Het behoort toe tot de zogeheten OHLC-grafieken. Deze afkorting staat voor ‘Open High, Low Close’. Een absoluut voordeel van deze variant van een Bitcoin grafiek is het feit dat je in één oogopslag veel nuttige informatie voor ogen krijgt. Doordat er gebruik wordt gemaakt van kleuren, krijg je bovendien snel een duidelijk beeld van een eventuele stijging of daling.

Ook is het met de Candlestick Charts mogelijk om naar patronen te kijken. Deze patronen kunnen namelijk van betekenis in de toekomst zijn. Als je eenmaal een patroon ontdekt hebt, is het wellicht raadzaam om dit patroon in de toekomst te gaan volgen. Bedenk daarbij wel dat de in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst bieden.

En nu?

Je hebt in dit korte artikel meer kunnen vinden over het aflezen en begrijpen van de Bitcoin grafieken. Je weet nu ook dat je met een Candlestick Chart behoort veel nuttige gegevens af kunt lezen. Onthoud daarbij ook dat een goede analyse altijd uit twee componenten bestaan; een technische analyse en een fundamentele analyse. Deze twee soorten vullen elkaar perfect aan; hierdoor krijg je een perfect beeld van de koers van de Bitcoin. Op basis daarvan kan je vervolgens gaan handelen.

Het is dan ook zaak om een plek te vinden waarop je Bitcoin grafieken kunt vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar een Exchange. Een Exchange toont vaak de koers van de Bitcoin aan, waarbij ook het verleden aangegeven wordt. Als je dan een Candlestick Chart ziet staan, weet je dat dit voldoende informatie geeft. Ga vervolgens handelen met gezond verstand en met kennis van zaken. Koop geen Bitcoin als je er het geld niet voor hebt. Ook hierbij geldt dat je met veel geduld en met veel beleid te werk moet gaan.

Ook interessant

Geld verdienen met current
Blockchain projecten
Adam Grunwerg
Geld verdienen met CURRENT (CRNC)

Bijna is het zover de CURRENT ICO gaat live, current is een next level streaming dienst. De applicatie is al vanaf midden 2017 up and running de dimensie geld verdienen

Lees verder »
cryptocurrency handleiding
Cryptocurrency verkopen
Adam Grunwerg
Digitale munten verkopen

Als jij in de “goede” tijd cryptomunten hebt gekocht dan heb je waarschijnlijk al een flinke winst kunnen maken. Anders ben jij ook niet op deze pagina terecht gekomen… In

Lees verder »
Ripple wallet aanmaken
Cryptocurrency wallet
Adam Grunwerg
Ripple wallet aanmaken

Na de dip van begin dit jaar (2018) zien we de Ripple XRP cryptocurrency weer een flinke prijsstijging ondergaan. Dit heeft er vooral mee te maken dat deze cryptomunt steeds

Lees verder »
Bitcoin technische analyse wallpaper
Cryptocurrency prognose
Adam Grunwerg
Bitcoin analyse bodem in zicht?

Hé beste CoinStarters, Ik ben Marc van Mlcryptotrading. Al meer dan een jaar volg ik de wereld van cryptocurrencies elke dag. Nieuws volgen, updates zoeken van verschillende cryptocoins en het

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?