Bitcoin Cash ontwikkelaars lanceren privacy cryptocurrency wallet met Neutrino

Bitcoin Cash Programmeurs ontwikkelen privacy Neutrino cryptocurrency wallet

De softwareontwikkelaars die achter de Bitcoin Cash (BCH) full node Bchd zitten, hebben een nieuw stukje software uitgebracht. Het gaat ditmaal om een light client die de naam Neutrino heeft meegekregen. Momenteel gaat het om een beta versie. Neutrino is voorlopig alleen beschikbaar voor het Android-platform.

Bitcoin Cash development

Privacy client-side filtering

Het uitzonderlijke aan dit programmatje is, dat het zeer snel is. Dit is te danken aan de implementatie van het Neutrino-protocol. Naast snelheid levert het ook op een ander gebied winst op voor de gebruiker. Het gaat dan om extra bescherming van de privacy. Deze extra bescherming wordt mogelijk gemaakt door toepassing van de speciale client-side filtering techniek.

Neutrino en Bitcoin Cash BCH werken samen

Wil je de light client alvast uitproberen, de app of wallet kun je downloaden via de Google Play Store. Een hoop fans van Bitcoin Cash wisten al enige tijd dat er iets op het toneel zou verschijnen. Chris Pacia, één van de developers, plaatste namelijk op Twitter een sneak-preview. Ook had hij vorig jaar in een blogpost er één en ander over verteld.

SPV en Non-custodial

Neutrino maakt gebruik van Simplified Payment Verification (SPV). Het voordeel is, dat er geen full node netwerk nodig is om de bitcoin transacties te verifiëren. Daarnaast zorgt Neutrino er ook voor dat gebruikers in staat zijn munten non-custodial op te slaan. Op deze wijze heb je volledig beheer over je coins.

Geavanceerde cryptocurrency wallet

Volgens de makers van deze light client gaat het technologisch gezien om de meest geavanceerde cryptocurrency wallet van dit moment. Het probleem dat gangbare wallets van dit moment hebben is, dat de informatie omtrent je transacties op straat kan komen te staan. Dankzij de side-filtering techniek waar Neutrino gebruik van maakt, zijn de transacties niet zichtbaar. Op deze wijze is je privacy dus gewaarborgd.

Het principe van client-side filtering werd ooit bedacht door de BTC developers Jim Posen en Laolu Osuntokun en dan speciaal voor het Lightning Network. Echter, Neutrino heeft weinig hiermee te maken. Integendeel, overige wallet ontwikkelaars mogen het Neutrino protocol in hun eigen werk implementeren. Zodoende kunnen ze de voordelen van SPV ten volle benutten.

Neutrino Bitcoin Cash wallet

Neutrino beta fase

Zoals aangegeven, Neutrino zit nog steeds in beta-fase. Wil je Neutrino al gebruiken, voer dan eerst tests uit met kleine hoeveelheden. Voor normaal dagelijks gebruik, wacht totdat de definitieve versie uit is. Wil je een cryptocurrency wallet willen aanschaffen? Als je het mij vraagt kun je het beste de Ledger Nano X kopen. De Nano X is een zeer geavanceerde cryptocurrency hardware wallet.

Wat vind jij van de Neutrino light client? Denk je dat het praktisch is?

Ook interessant

Ripple verkopen op Bitsane
Cryptocurrency verkopen
Adam Grunwerg
Hoe & waar kan ik Ripple verkopen?

Ondertussen heb je een aardige winst behaald met je Ripple coin, en wordt het tijd om Ripple XRP te verkopen. Aangezien Litebit het verkopen van Ripple heeft uitgezet krijgen wij

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?