De goedkoopste plek om Bitcoin te kopen

Wij vinden het natuurlijk super leuk dat je bij ons terecht bent gekomen. De kans is groot dat jij je afvraagt waar je de goedkoopste cryptovaluta kunt kopen. Er zijn een hoop plekken waar men terecht kan.

Dit is dan ook de reden dat het vinden van de meest voordelige cryptocurrency exchange broker niet zo eenvoudig is als je zou denken.

Aangezien je wel wilt weten waar je heen kunt gaan om zo weinig mogelijk geld kwijt te zijn is het handig om dit artikel even goed door te nemen, we zullen je namelijk alles laten zien wat je moet weten!

Table of Contents

Hoe koop je BTC in 5 minuten

1. Registreer een account

etoro account maken form

Om een account aan te maken op de eToro, voert u uw gegevens  en telefoonnummer in en wacht u op de bevestiging van uw registratie.

2. Storten

etoro geld storten

Na registratie kunt u uw eerste storting doen om alle rekeningfuncties te activeren.

3. Start met handelen

etoro Kopen nl form BTC

Verschil tussen handelskosten en stortingskosten

Het is natuurlijk niet zo dat je echt geheel gratis Bitcoin kunt kopen. De platformen die je gebruikt moeten namelijk ook in staat zijn om winst te maken.

Er zijn verschillende soorten kosten die we aan kunnen treffen bij de diverse soorten platformen. Je hebt op de eerste plaats de handelskosten. Daarnaast heb je ook nog de stortingskosten.

Dit zijn eigenlijk kosten die je maakt bij het storten of bij het kopen van bepaalde activa op het platform.

Deze kosten zijn meestal terug te vinden als een bepaald percentage over de aankoopprijs. Aangezien er onderling wat verschillen zitten hebben we het wat makkelijker gemaakt door zowel de handelskosten als stortingskosten hieronder even toe te lichten.

De handelskosten

Zoals je wel aan de naam kunt zien zijn dit de kosten die je betaalt als je een bepaald soort cryptovaluta koopt. Als je bij eToro gaat handelen liggen deze kosten vrij laag, dit maakt het eenvoudig om voordelig aan Bitcoin te kopen.

Onderling kan er tussen de diverse soorten platformen aanzienlijk veel verschil zitten tussen de handelskosten. Dit is dan ook de reden dat je er verstandig aan doet om de kosten altijd even goed op een rijtje te zetten voordat je besluit om een account aan te maken. Belangrijk is dat de kosten altijd terug te vinden moeten zijn op de site.

Als dit niet kan raden wij je aan om een andere partij te zoeken. Dit zou namelijk betekenen dat je te maken hebt met een partij die niet transparant is over de prijzen die zij hanteren voor het verhandelen.

Bij deze platformen is de kans groot dat je voor een hoop extra kosten komt te staan bij het verhandelen, hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Bekijk dus goed of je de kosten eenvoudig kunt terugvinden op de site van de aanbieder.

Bij eToro is het super eenvoudig om deze kosten te raadplegen.

De stortingskosten

Naast de handelskosten is het mogelijk dat er stortingskosten in rekening worden gebracht.

Ook hier kan je al aan de naam zien dat dit de kosten zijn die in rekening worden gebracht bij het maken van een storting op het platform in kwestie. Vaak zullen de kosten verschillen per valuta, elk platform kan namelijk zijn eigen kosten hanteren.

Mocht je in cryptovaluta kunnen storten dan is het handig om een munt te kiezen die gratis is om te verwerken. Dit kan bijvoorbeeld met Steller of met Ripple. Wanneer je met iDeal betaalt zal je eigenlijk nooit stortingskosten betalen. Dit is dan ook gelijk het grote voordeel van deze betaalmethode.

Bij het verrichten van een storting krijg je nagenoeg altijd een overzicht met de kosten die gemoeid zijn met de storting zelf. Zo weet je precies aan wat voor kosten je zal moeten denken voordat je kunt gaan handelen op de site.

Waar komt het prijsverschil vandaan?

Wij krijgen met regelmaat de vraag hoe het eigenlijk kan dat er zoveel prijsverschil zit tussen de diverse soorten Bitcoin brokers.

Dit is geen rare vraag, het is namelijk raar dat er zoveel verschil zit tussen de verschillende soorten partijen op het platform. De voornaamste reden dat de prijzen zoveel kunnen verschillen onderling is het feit dat er veel concurrentie is.

Er zijn steeds meer Bitcoin brokers bij gekomen, hierdoor worden de prijzen lager om meer mensen te lokken.

Prijsverschil Bitcoin

Dit brengt met zich mee dat sommige partijen hun winst willen verhogen door hogere kosten in rekening te brengen.

Echter zijn er ook platformen, zoals bijvoorbeeld eToro die juist bekend staan om de lage prijzen die zij hanteren voor het kopen van alle mogelijke soorten cryptovaluta. Je kunt het in feite een beetje vergelijken met de prijzen die je bij de benzinepomp kunt vinden.

Iedere pomp heeft zo zijn eigen prijs voor de benzine. De ene dag betaal je wat meer dan op de andere dag, dit is ook het geval bij het kopen van Bitcoin of andere soorten cryptovaluta. 

Wat is de goedkoopste Bitcoin Broker?

Doordat er zoveel verschil zit in de prijzen is het een goed idee om op zoek te gaan naar een plek waar je voordelig Bitcoin kunt kopen.

Door de verschillende factoren is het namelijk zo dat er een partij aan zal zijn te wijzen die bekend staat om de laagste prijzen.

Bitcoin Brokers

Wij hebben voor je gekeken welke Bitcoin Brokers er op dit moment de laagste prijzen te bieden hebben. We hebben onder andere gekeken naar de kosten die komen kijken bij het storten van bepaalde bedragen of bij het verhandelen van Bitcoin op het platform.

Het platform wat wij je aanraden om te gebruiken voor het verhandelen van Bitcoin is eToro. Hieronder hebben we het wat makkelijker voor je gemaakt door dit bijzondere platform even wat beter voor je uiteen te zetten.

Zo weet je precies wat je kunt verwachten bij het gebruik van eToro voor het verhandelen van alle mogelijke soorten activa. 

Maak kennis met eToro

eToro is dus een super handig platform om te gebruiken als je graag zelf wilt beginnen met het verhandelen van Bitcoin.

Maar wat voor platform is het dan eigenlijk vraag je je af? eToro staat ook wel bekend als een Israëlische fintech startup die in 2007 is opgericht.

eToro is er voor het verhandelen van alle mogelijke soorten activa. Deze site staat onder het toezicht van de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Door deze licentie weet je zeker dat je te maken hebt met een zeer betrouwbare partij als het aankomt op het kopen en verkopen van Bitcoin en andere soorten cryptovaluta.

eToro is dan ook super betrouwbaar omdat zij door Britse en Australische entiteiten worden gereguleerd.

Je kunt bij deze site terecht voor de handel in zogeheten CFD’s. CFD’s zijn complexe instrumenten die je aardig wat geld kunnen opleveren. In tegenstelling tot de normale handel in Bitcoin zal je bij de handel in CFD’s niet de munten zelf in een wallet hoeven bijhouden.

Dit maakt het mogelijk om alles zonder enige vorm van risico op het platform van eToro te laten staan. Voor beginnende handelaren is het super handig, zij zijn nu eenmaal minder tijd en moeite kwijt bij het verhandelen.

wat is eToro

Het feit dat je meer kunt verdienen met CFD’s houdt echter wel in dat er ook meer risico’s aan verbonden zitten.

Volgens de site van eToro verlies 75% van de rekeningen van beleggers  geld bij het verhandelen van CFD’s bij deze aanbieder. Dit betekent natuurlijk niet dat iedereen geld verliest, je zal altijd mensen hebben die het wel kunnen en die veel kunnen verdienen.

Je moet echt weten hoe CFD’s werken en je moet het je veroorloven om je geld mogelijk te verliezen.

Zolang je weet wat de risico’s zijn die verbonden zitten aan de hefboomwerking is het mogelijk om zelf ook aan de slag te gaan met het verhandelen van Bitcoin op de site van eToro.

De voordelen van eToro

Mensen die ervoor kiezen om eToro te gebruiken zullen een hoop voordeel ondervinden aan het platform. Er is namelijk een reden dat dit platform zo bekend is geworden onder de vele beleggers.

De vele voordelen zorgen ervoor dat je op een zeer toegankelijke manier in staat zult zijn om zelf te gaan beleggen in alle mogelijke soorten activa. Je vraagt je waarschijnlijk af wat de voordelen zijn van het gebruik van eToro.

We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door hieronder de belangrijkste voordelen even voor je op een rijtje te zetten:

Er zitten natuurlijk nog veel meer voordelen aan het gebruik van eToro. Het handigste is om zelf eens een keer een account aan te maken.

Door de laagdrempeligheid van het platform ben je in staat om eenvoudig te leren hoe het platform precies werkt. Zo kun je vervolgens later aan de slag met grotere bedragen als je dit wilt.

Het is helaas niet mogelijk om een demo rekening aan te maken, echter zijn er genoeg ondersteuningsmogelijkheden te vinden op het platform.

Welke Cryptocurrencies ondersteunt eToro?

Vergeleken met andere platforms zijn de opties voor ondersteunde cryptocurrencies op eToro niet zo extreem uitgebreid, echter hoeft dit ook niet als beginnende belegger natuurlijk.

Dit is een gevolg van de aard ervan als een algemeen handelsplatform in tegenstelling tot een platform dat alleen gericht is op cryptocurrency. Desondanks is het mogelijk om te kiezen uit een hoop verschillende soorten munten voor op het platform zelf.

Bitcoin Munt

Zo kan je hier onder andere terecht voor de handel in Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Litecoin en Ripple.

Cryptoassets zijn zeer volatiele, ongereguleerde beleggingsproducten. Echter kan je hier ook wel weer gelijk het meeste geld mee verdienen als je in staat bent om de juiste keuzes te maken.

Naast cryptovaluta is het natuurlijk mogelijk om nog veel meer soorten activa te vinden.

Wij raden je zeker aan om een kijkje te nemen op de site als je zelf wilt ontdekken welke opties er allemaal bestaan bij eToro. Zo weet je precies wat je kunt verwachten voor het verhandelen op het platform.

Wil je meer? Lees onze gids en ontdek hoe u Litecoin kunt kopen en verkopen.

Ook Bitcoin kopen of verkopen?

De informatie uit dit artikel zal je helpen om zelf ook te beginnen met de handel in alle mogelijke soorten cryptovaluta.

Wij raden je zeker aan om een kijkje te nemen op de site van eToro als je zelf wilt beginnen met de handel in alle mogelijke soorten cryptovaluta. Belangrijk is wel dat je echt op de hoogte bent van de risico’s die verbonden zitten aan de handel in CFD’s op het gebied van cryptovaluta.

Het klopt inderdaad dat je hier hoge rendementen mee kunt behalen, echter is het ook zo dat hier meer risico’s aan verbonden zitten.

Door te kiezen voor een top Bitcoin Broker zoals eToro ben ook jij in staat om zelf te ontdekken wat de crypto markt je allemaal te bieden heeft.

Delen is lief!

Laat je mening achter, wat vind jij?