Beste hardware wallets voor bitcoin in 2019

Dit zijn de 3 beste hardware wallets voor Bitcoin in 2020

Bitcoin is niet meer weg te denken uit de maatschappij maar wat is nu daadwerkelijk de beste hardware wallet om bitcoins op te slaan? Nu dien je de munten die je vergaard hebt ergens op te bergen en te beheren en daarvoor heb je een wallet nodig. Een hoop mensen gebruiken daarvoor een software wallet die ze op de desktop of mobiel hebben staan. Maar er is ook een groep die voor een hardware wallet kiest.

Staat absolute veiligheid voorop, een hardware wallet is dan de betere optie. En dat is helemaal geen slechte keuze als je van bitcoins een lange termijn avontuur maakt. Op zoek gaan naar de beste digitale munten wallet om een betrouwbaar systeem op te zetten is daarom zeker aan te raden.

Keuze beste hardware wallet

Nu zijn er een hoop hardware wallets op de markt waar je voor kunt kiezen. Een keuze maken wat betreft de beste Bitcoin hardware wallet  voor jou is kan daarom een hele tour worden. Om je daarbij te helpen bespreken wij drie populaire hardware wallets van dit moment. Het gaat om: Ledger Nano X, Trezor T & Keepkey.

Beste hardware wallets voor cryptomunten

Voordeel hardware wallet

Kiezen voor de beste hardware wallet, biedt je een aantal voordelen. Zo wordt er extra beveiliging gegarandeerd ten opzichte van software wallets. Mocht zich een vervelende situatie voordoen, dan kun je je coins altijd weer terugzetten op een andere wallet.

Ook werkt een dergelijke beste hardware wallet met een pincode. Zonder deze code ben je niet in staat om bitcoins of andere crypto munten over te zetten. Nog een bijkomend voordeel is, dat toetscombinaties niet opgenomen kunnen worden door een virus of screenrecorder. Op een laptop of smartphone is dat namelijk wel mogelijk.

Fraudebestendig crypto systeem

Door te kiezen voor een hardware wallet krijg je de beschikking over een stukje hardware om je privésleutels op te slaan. Alles is offline en er is sprake van een fraudebestendig systeem. De hardware wallet zelf zorgt voor de generatie van de private keys en de digitale handtekening die nodig zijn om je bitcoins te spenderen.

Wanneer je je beste hardware wallet hebt uitgekozen en je configureert het systeem, dan zal je een herstelzin moeten bedenken. Deze zin zet je op papier en bewaar je ergens op een veilige plek. Eventueel een aantal kopieën maken kan helemaal geen kwaad. Omdat niets online gebeurt, is er van mogelijke hacking geen sprake. Gebeurt er iets, je herstelzin is de redding.

Bij het maken van een keuze voor de beste hardware wallet staat sowieso voorop dat je er bitcoins mee kunt bewaren. Maar ook andere crypto coins kun je ermee beheren. Denk maar aan Ethereum, Litecoin, DASH etc. Laten we nu eens kijken welke keuzes je hebt als het gaat om het kiezen van de beste hardware wallet.

Ledger hardware wallet
Beste en betaalbare hardware wallet voor Bitcoin Ledger nano S

Ledger Nano S wallet

De Ledger Nano S behoort absoluut tot de categorie beste wallet. Het is een product van een startup die gevestigd is in Frankrijk. Aan de vorm kun je zien dat het een Europese achtergrond heeft en daarnaast ziet het apparaatje er strak en aantrekkelijk uit.

Dat de Ledger Nano S zich in het rijtje van de beste hardware wallet mag begeven heeft betrekking op het volgende. De wallet beschikt namelijk over een back-up seed key mogelijkheid. Hiermee is het mogelijk dat je bitcoins zo kunt herstellen ingeval dat nodig mocht zijn. Daarnaast beschikt de Ledger Nano over een makkelijk te bedienen OLED interface.

Wat het apparaat ook gebruiksvriendelijk maakt is, dat het je een flash drive gevoel meegeeft. Er zijn namelijk twee knoppen aanwezig aan de zijkant waarmee je snel de gewenste functie via de interface kunt activeren. Wat ook handig en kostenbesparend is, is dat geen baterijen nodig zijn. Middels USB sluit je de Ledger Nano S aan op je PC of mobiel en je kunt aan de slag. Momenteel ondersteunt de Nano S negen verschillende cryptocurrencies waaronder bitcoin en de prijs ligt rond de € 65.

Cryptocurrency wallet van Trezor
Trezor hardware wallet voor Bitcoins

Trezor T hardware wallet

Ook een kandidaat die deel uitmaakt van de categorie beste wallet is Trezor. Als we het over een pionier wat betreft hardware wallets mogen hebben, dan is dat wel Trezor. Het is de eerste fabrikant die op de markt kwam met een veilige bitcoin hardware wallet. Trezor wordt gemaakt door SatoshiLabs.

Het uiterlijk doet denken aan een calculator die voorzien is van een OLED-scherm. Veiligheid wordt geboden door een negencijferige pincode die willekeurig wordt gecreëerd en een herstelzin die uit 24 woorden bestaat. Het apparaat communiceert met Android apparaten en met apps zoals de TREZOR Wallet en Mycelium. Deze beste wallet kandidaat ondersteunt momenteel 8 cryptocurrencies en de prijs ligt rond de € 99.

Keepkey bitcoin wallet
Keepkey hardware wallet voor Bitcoin en andere cryptomunten

Keepkey Wallet

Nog een merk die thuishoort in de categorie hardware wallet is Keepkey. Vergeleken met de twee concurrenten hiervoor biedt het geen extra functies. Bovendien is de Keepkey wallet stukken groter dan de Nano en Trezor. Dit kan het een beetje lastig maken als je gewend bent je hardware wallet in je broekzak mee te nemen.

Ook wat betreft veiligheid is er geen verschil. Keepkey beschikt over dezelfde back-up seed functie met pin. Momenteel ondersteunt deze beste hardware wallet 6 cryptocurrencies en dien je ongeveer € 99 neer te tellen.

Beschikken over een offline opslagmedium voor je cryptomunten is absoluut geen verkeerd idee. We hebben 3 beste hardware wallet kandidaten voor je uitgelicht. Aan jou nu de keuze welke je kiest. Eén ding staat voorop, ze bieden de nodige veiligheid die je absoluut nodig hebt voor jou cryptomunten portfolio.

Ook interessant

cryptomunt gulden coin
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Wat is de Gulden coin?

Heb jij de opkomst van de cryptocurrencies enigszins meegemaakt? In feite kwamen de digitale munteenheden als een grote verrassing uit de hoek. Het is te danken aan een anonieme Japanner

Lees verder »
COTI Currency of the Internet
Blockchain projecten
Adam Grunwerg
COTI Currency of the Internet

COTI ICO startup uit canada, geregistreerd in Gibraltar met vestigingen in Israël en Europa gaat de wereld van cryptocurrency veranderen. Door grote crypto investeerders wordt COTI of te wel Currency

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?