Beste ether wallet 2019

Wat is de beste Ethereum wallet voor 2020?

Wat is de beste Ethereum wallet? De publieke belangstelling voor de cryptocurrencies komt niet uit de lucht vallen. Nee, door de jaren hebben deze digitale munten namelijk flinke koersstijgingen weten te boeken. Veel mensen hebben hier een leuk zakcentje aan kunnen verdienen. Dergelijke succesverhalen trekken de aandacht van de media, waardoor ook via die weg de publieke belangstelling aan zwelt. Onder aan de streep zien we in de afgelopen jaren een tendens.

Steeds meer mensen zijn namelijk in de digitale munteenheden gaan investeren. We willen je daarbij één ding meegeven: stop hier niet al je geld in. Het is namelijk een feit dat de koersen van deze munteenheden behoorlijk volatiel zijn. Dit wil zeggen dat de koersen (flink) kunnen fluctueren, waardoor je óók flinke verliezen kunt lijden. Het is dan ook absoluut verstandig om enkel en alleen met geld te beleggen wat je écht kunt missen. Doe je dat niet? Dan loop je grote risico’s. Zeker als je besluit om te investeren in een dergelijke volatiele markt.

Ethereum wallet bij Bitvavo

Uiteraard is er ook een andere kant van de medaille. Veel mensen zijn namelijk ook succesvol geweest met het handelen in de digitale munteenheden. Als je een paar jaar terug enkele Bitcoins had gekocht, had je deze in 2017 of 2018 kunnen verkopen. Op dat moment had je een prachtige winst kunnen boeken. Dat geldt overigens niet alleen voor de Bitcoin, maar ook voor de andere digitale munteenheden. Deze andere digitale munteenheden worden altcoins genoemd.

Altcoins

In principe lijken de altcoins op de Bitcoin. Deze munten zijn namelijk gebaseerd op de blockchain technologie. Een technologie waarvan het doel is om de macht bij de banken weg te halen. Deze banken hebben namelijk een centrale en machtige positie in de hedendaagse maatschappij. Bovendien zijn alle transacties die je doet, terug te vinden. Op die manier kan je privacy niet gewaarborgd worden. Door middel van de blockchaintechnologie is dat wel mogelijk.

Altcoins en Ethereum

Deze technologie biedt volop mogelijkheden, waardoor steeds meer ontwikkelaars zich hiermee bezig zijn gaan houden. Dit heeft er voor gezorgd dat er anno 2019 legio verschillende altcoins ontstaan. Een duidelijk en succesvol voorbeeld hiervan is Ethereum.

Ethereum

Vitalik Buterin

Als we Ethereum kijken, moeten we dit merk eigenlijk in twee delen opsplitsen. Allereerst zien we het open source platform. Op dit platform is het mogelijk om in digitale valuta te handelen, waarbij men gebruikt maakt van een mining-netwerk. Het doel van dit netwerk is om een decentraal programmeerplatform te hebben. Op dit platform kunnen gebruikers met behulp van een speciale programmeertaal (Solidity) decentrale applicaties schrijven. De nadruk hierbij ligt specifiek op het woordje ‘decentraal’. Daar draait het Ethereum netwerk namelijk voornamelijk om.

Maar, naast dit netwerk heeft Ethereum ook een eigen digitale munt. Deze munt wordt aangeduid met de term Ether, of de afkorting ETH. Ook is het mogelijk om bij Ethereum gebruik te maken van een zogenaamde Smart Contract. Daarover vertellen we je graag meer.

Handelen in Ethereum

Het verhaal achter Ethereum is enigszins technisch, waardoor niet iedereen dit direct zal begrijpen. Het is dan ook aan te raden om een uitgebreid kijkje op de website van Ethereum te nemen. Ook op onze website kan je overigens een hoop informatie over Ethereum vinden. Maar, het kan ook zeker lonend zijn om op YouTube naar verschillende video’s te kijken. Er zijn meerdere video’s te vinden waarin de oprichter, Vitalik Buterin, meer verteld over de gedachtegang en de werking van Ethereum.

Beste Ethereum wallets

Mocht je overtuigd van de voordelen van Ethereum zijn, is het mogelijk om te investeren. Je koopt hierbij een bepaalde hoeveelheid Ether tegen een bepaalde koers. Ether is dus de digitale munteenheid van Ethereum. Het doel is uiteraard dat je op den duur winst gaat maken. Wat je daarvoor nodig hebt, is een stijging van de koers van Ether. Deze stijging kan door verschillende factoren getriggerd worden. Onder andere de media aandacht voor een digitale munt kan een doorslaggevende factor zijn. Dat geldt eveneens voor samenwerkingen die het team van Ethereum aan gaat met andere bedrijven. Als je in Ethereum gaat handelen, is het dan ook aan te raden om de social media kanalen in de gaten te houden. Via die weg is het mogelijk om alle nieuwe announcements van Ethereum in de gaten te houden.

Als je Ether eenmaal aangekocht hebt, is het uiteraard ook noodzakelijk dat je deze munten ergens kunt bewaren. Daar zijn meerdere mogelijkheden voor in de vorm van een Ethereum wallet.

Ethereum wallet

Ethereum wallet aanmakenEen Ethereum wallet kan je in feite zien als een digitale portemonnee. In deze digitale portemonnee kan je de digitale munteenheden bewaren. Vervolgens is het aan jou om te bepalen hoe lang je deze digitale munteenheden wenst te bewaren. Het is hierbij belangrijk om de koers te kunnen lezen. Maar, zoals we al zeiden; de koers van de digitale munteenheden is behoorlijk volatiel. Het is dan ook behoorlijk lastig om enige patronen in de koersen terug te vinden. Ook geldt hierbij het volgende gezegde ‘succes in het verleden is geen garantie voor de toekomst’.

Hoe dan ook; als je Ether hebt, moet je deze op een veilige plek bewaren. Je kunt daarvoor een online wallet gebruiken. Een dergelijke online wallet kan je bij meerdere exchanges aanmaken. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is om een account te openen. Koop vervolgens via dat account de gewenste hoeveelheid Ether en deze munten staan nadien in jouw account. Het is uiteraard niet wenselijk dat andere mensen in de buurt van jouw Ether kunnen komen. Zorg er dan voor dat je een lastig te raden wachtwoord hebt. Wil je het helemaal goed doen? Kies dan voor een two factor authentication.

In Nederland kan je overigens meerdere exchanges vinden. Onder andere Binance is hier een bekend voorbeeld van. Persoonlijk zijn wij fan van Bitvavo. Deze exchange werkt prettig, ziet er prima uit en is bovendien veilig gebleken. Mede dankzij zijn Nederlandse helpdesk ontzettend gebruiksvriendelijk. Binnen enkele ogenblikken kun jij goedkoop cryptocurrency kopen bij een Nederlandse cryptocurrency exchange.

Mobiele Ethereum wallet

Het is overigens niet altijd noodzakelijk om een Ethereum wallet bij één van de exchanges te gebruiken. Nee, je kunt er ook voor kiezen om een mobile wallet te gebruiken. Daarmee heb je jouw wallet, en dus ook je Ether munten, altijd bij je op zak. Ook is het mogelijk om een software wallet te gebruiken; daarvoor moet je bepaalde software op je computer installeren. Ook hierbij geldt dat het belangrijk is dat je voor een goede beveiliging zorgt.

Hardware wallet

De laatste variant is een hardware wallet. Een hardware wallet is een kleine computer die je middels een USB kabel aan je computer kunt koppelen. Om in te kunnen loggen op dit kleine computertje heb je zogeheten private keys nodig. Dergelijke private keys zijn vergelijkbaar met wachtwoorden; zonder deze keys ben je niet in staat om in te loggen op de hardware crypto wallet. De deskundigen hebben een hardware tot de meest veilige variant uitgeroepen. Naar welke variant gaat jouw keuze uit?

My Ether Wallet (MEW)

Bij MyEtherWallet.com kun je gratis een Ether wallet aanmaken. Op deze online wallet kun je diverse Ether tokens gratis opslaan. Lees HIER hoe je gratis een my ether wallet aanmaken kunt!

Conclusie

Je weet nu wat de beste Ethereum wallet is. Er zijn meerdere mogelijkheden voor een Ethereum wallet. Wij persoonlijk zijn fan van Bitvavo; een exchange waarmee het makkelijk is om te handelen én om je munten veilig te bewaren. Mocht je voor de meest veilige oplossing gaan, moet je voor een hardware wallet kiezen. Een dergelijke wallet is simpelweg de meest veilige manier, aangezien je niet in connectie met andere netwerken komt. Dat is bij bijvoorbeeld een software wallet of mobile wallet wel het geval.

Ethereum wallet bij Bitvavo

Als afsluiter willen we je nog één keer de waarschuwing meegeven; ga niet al je geld in Ether beleggen. Het is een prima digitale munteenheid met een duidelijk verhaal, maar het is ook nog steeds een volatiele munt. Wees hier dus voorzichtig mee. Alleen geld inversteren in Bitcoin of andere cryptomunten die je kunt missen!

Ook interessant

investeren in Basic Attention Token (BAT)
Blockchain Applicaties
Adam Grunwerg
Waarom investeren in BAT coin

BAT is een relatief nieuwe cryptomunt, maar wel eentje met veel potentie. Waarom doe je er goed aan om in deze munt te investeren? Wat zijn precies de voordelen ervan?

Lees verder »
Bitcoin evolution
Blockchain Applicaties
Adam Grunwerg
Bitcoin Evolution beoordeling

De wereld van digitale munteenheden is een ietwat mysterieuze wereld. De markt is nog niet volwassen, waardoor de koersen flink kunnen schommelen. Als jij die koersschommelingen op tijd in weet

Lees verder »
Litecoin wallet aanmaken bij Litebit
Cryptocurrency exchange
Adam Grunwerg
Aanmelden bij litebit hervat

Goed nieuws vanuit het Litebit team, vanaf vandaag is het aanmelden bij litebit weer mogelijk. Vanaf 22 december heeft Litebit een aanmeld pauze ingelast i.v.m. de enorme drukte. Wij van

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?