Wat is de beste cryptocurrency portfolio app?

Beste cryptocurrency portfolio app voor IOS & Android

 • Investeer jij in Bitcoin?
 • Heb jij alternatieve cryptocurrency in je portfolio?
 • Investeer jij in Altcoins?
 • Heb jij geïnvesteerd in coins die niet zo populair zijn?

Als jij op meer dan 3 van de hierboven gestelde vragen ‘JA’ heb geantwoord, ben je er waarschijnlijk al achter gekomen dat het monitoren van je cryptocurrency bezit enorm moeilijk is. Hiervoor is het enorm belangrijk om je cryptomunten portfolio up to date te houden! Een gerichte vraag is dan ook ‘Wat is de beste cryptocurrency app?’. Stop met het bijhouden van lastige Excelsheets of kladblokken, er zijn enorm veel innovatieve cryptocurrency portfolio apps op de markt.

Cryptocurrency portfolio in Excel

Ik heb hem al even benoemd digitale munten portfolio in excel bijhouden. Ook ik ben begonnen met het bijhouden van een excelsheet en al heel snel kwam ik er achter dat dit onbegonnen werk is. Je hebt cryptocurrency op een exchange staan, op je hardware wallet en ook nog ergens op een ERC-20 wallet van Ethereum. Op een dag begin je ook nog eens met cryptocurrency handelen en vanaf dit punt zie je door de bomen het bos niet meer…

Na een paar maanden afzien en het bijhouden van mijn Excel bestand moest ik iets anders verzinnen. Via Google kwamen al snel verschillende alternatieven naar voren op mijn zoekterm: Beste cryptocurrency portfolio app. Dit was het moment dat er een wereld voor mij open ging en er ontzettend veel geautomatiseerd kon worden binnen mijn cryptocurrency portfolio monitoring.

Welke cryptocurrency portfolio kiezen?

In dit artikel wil ik met jullie delen wat ik de beste cryptocurrency portfolio apps vindt. Als ik jou was zou ik eens lekker gaan experimenteren met deze cryptomunten apps en wellicht heb je er wat aan! Hieronder een aantal scenario’s die je in je achterhoofd moet houden.

 1. Heb jij net geïnvesteerd in cryptocurrency (ben je een beginner) dan kun je het beste voor een standaard applicatie gaan.
 2. Voor degene die ook geïnvesteerd hebben in andere digitale munten zoals: Ripple, Stellar Lumens, QTUM en andere.
 3. Investeer jij in cryptovaluta, ben je ook actief op de markt en handel je wekelijks/dagelijks?
 4. Voor degene die dagelijks actief is op cryptocurrency exchanges om daar winst uit te halen. Bovendien ben je geïnteresseerd in signalen wanneer is het een goed moment om in te stappen of te verkopen?

Er zijn ontelbare scenario’s waarom jij een cryptocurrency portfolio wil bijhouden maar dit zijn de vier grootste. Het maakt niet uit welk van de vier punten het beste bij jou crypto gedrag past, dit zijn de 4 beste cryptocurrency portfolio apps die jou betere inzichten gaan geven.

Zo dan, laat ik je niet langer ophouden, laten we beginnen met de onderbouwing van de 4 portfolio apps. Wat ik belangrijk vind is de voor- nadelen te bespreken, laten we beginnen!

Beste manier om je cryptocurrency portfolio bij te houden

1. CoinTracking:

cointracking cryptocurrency portfolioIk wou dat ik eerder in aanraking was gekomen met CoinTracking, dit is als je het mij vraagt de beste cryptocurrency portfolio app van 2019. Ik gebruik de app in combinatie met cryptocompare portfolio app. HODL jij je cryptomunten voor maanden/jaren? Cryptocompare is een geweldige uitkomst. Aan de andere kant, ben jij van plan om te gaan handelen in cryptomunten? Dan is CT voor jou de perfecte uitkomst.

Cointracking is beschikbaar op het internet en ook te downloaden voor IOS en Android. Cointracking is niet alleen een cryptomunten portfolio app, het platform helpt je ook bij het maken van betere beslissingen m.b.t. het traden. Wat is het juiste moment om cryptocurrency te kopen?

Cointracking applicatie

Ook een interessant gegeven is, is dat de app bijhoud wat je winst of verlies is wat je hebt gemaakt over een bepaalde transactie.

Een minpunt van Cointracking is de vormgeving, deze ziet er wat achterstallig uit en niet meer van deze tijd. Dit minpuntje doet natuurlijk te min met alle mogelijkheden die het platform bied. Het beste aan Coin Tracking is dat je alle populaire (internationale) cryptocurrency exchanges gemakkelijk via een API kunt verbinden. Zo blijf je altijd up to date en weet jij exact hoe je crypto portfolio er bij staat.

Een opsomming van CoinTracking

 • Gemakkelijk data importeren via exchanges als: Binance, Bittrex, Bitfinex en nog veel meer.
 • Automatisch verwerking van je balans na het maken van een trade.
 • Gemakkelijk cryptocurrency toevoegen
 • Android en IOS app beschikbaar
 • Gratis en een betaald account
 • Belasting berekening

Binnen het gratis account kun je tot 200 trades managen, je account kun je gemakkelijk upgraden naar ongelimiteerd betalen kan in zo goed als iedere cryptomunt naar keuze. Na een paar dagen ben ik over gegaan op het ongelimiteerde platform, dit was één van mijn beste beslissingen tot nu toe 🙂

Coin Tracking is online sinds 2013 en het team werkt dagelijks hard aan nieuwe toevoegingen. Als je een keuze gaat maken voor een cryptocurrency portfolio app dan moet je CT, kijk niet verder en meld je gratis aan bij CoinTracking

Maak gratis een account aan bij CoinTracking

Cryptocompare portfolio platform

2. Cryptocompare Portfolio

Cryptocompare is een populaire community voor cryptocurrency enthousiastelingen zoals ons. (heb toch liever dat je op Coinstart.nl blijft ;)). Cryptocompare staat ook bekend om haar cryptocurrency portfolio applicatie, beschikbaar voor internet, smartphone en hebben de portfolio functie ook geïntegreerd in hun app. Ik vind de website / webapp ontzettend geschikt om mee te beginnen!

Een aantal pluspunten

 • Maak meerdere portfolio’s aan
 • Ondersteund alle cryptomunten
 • Mooie grafieken / visualisatie tools
 • Optie om opmerkingen toe te voegen
 • Als je een digitale munt toevoegt, kun je aangeven waar deze opgeslagen zijn.
 • Gratis te gebruiken
 • Risico analyse (Deze vind ik persoonlijke geweldig)
 • Groei potentie grafiek

cryptocompare cryptocurrency portfolio

Om de werking van deze cryptocurrency portfolio app uit te leggen zou ik een ander artikel moeten schijven, zoveel mogelijkheden. Vandaar dat deze app ook op de lijst is meegenomen, je kunt zelfs zien waar iedere exchange staat of gekocht is plus hoveel van iedere coin in je portfolio.

Iets anders, tegenwoordig staat alles in de cloud zo ook je cryptocurrency portfolio. Deze kun je ten aller tijden inzien via de app, mobiele browser of desktop internet.

Als je nog nooit een cryptocurrency portfolio app hebt gebruikt, start met cryptocompare 🙂

Gratis aanmelden

Delta cryptocurrency portfolio management

3. Delta:

Delta portfolioDelta is een goed alternatief voor Blockfolio, Waarom? Om het simpele feit dat ze veel beter zijn dan hun concurrent BlockFolio.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat Blockfolio waardeloos is, maar als beginner zou ik eerder voor de Delta Portfolio app kiezen in plaats van eerder genoemde.

Delta heeft een mobiele app beschikbaar voor IOS en Android smartphones, meer dan 2000 cryptocurrencies wachten om toegevoegd te worden aan je portfolio.

Wat andere vette kenmerken

 • Prijs meldingen voor diverse exchanges
 • Coin analyse grafiek, volume & marketcap.
 • Meer dan 10 verschillende portfolio’s mogelijk binnen de Pro-App
 • Synchroniseer data met maximaal 5 computers
 • App is mobile-based

Verder is het team van Delta hard aan het werk om in 2019 het platform nog verder te verbeteren. Zo kunnen we in 2019 kenmerken verwachten als, API synchronisatie, Toekomstige meldingen, order historie etc.

4. BlockFolio

Blockfolio

blockfolio cryptocurrency portfolio appBlockfolio is laatst genoemde in de lijst van beste cryptocurrency portfolio app 2019. Het platform heeft namelijk één groot probleem, maak je een trade? deze wordt helaas niet direct bijgewerkt, alles moet handmatig bijgehouden worden.

Dit zijn coole kenmerkgen

 • Compleet ontwikkeld voor smartphone gebruik
 • Geeft je een totaal overzicht
 • Je kunt historische grafieken inzien (super toffe toevoeging)
 • Je kunt meldingen aanzetten voor prijsstijgingen of dalingen
 • Laat orderboek zien van je geselecteerde exchange
 • Verkrijgbaar voor Android en IOS

Blockfolio app

Het is bij blockfolio niet mogelijk om een account aan te maken. Dit is de grootste minpunt van deze cryptocurrency portfolio, het is wel mogelijk je portfolio token id op te slaan via de instellingen pagina van de app.

Blockfolio is het grootste portfolio platform van de wereld, toch vind ik ‘m niet het beste. Wel wordt er verwacht dat er diverse verbeteringen zullen komen in de nabije toekomst.

Wat is de beste cryptocurrency portfolio app voor jou?

Crypto Tracking AppBeoordeling
CoinTracking4.9/5
BlockFolio4.3/5
Delta4.5/5
Cryptocompare Portfolio3.0/5

Alle oplossingen voor jou cryptomunten portfolio management uit onze lijst hebben zijn voor- & nadelen. Wat voor jou gaat werken hang af van wat jij doet binnen de cryptocurrency wereld.

Als jij iemand bent die coins voor lange tijd vast houd en bent begonnen met cryptocurrency handelen op bijvoorbeeld: Binance, Bittrex, Kucoin of Gate.io of één van de vele andere cryptocurrency exchanges, dan kun je niet uit de voeten met een simpele app. Voor jou is de beste oplossing om voor CoinTracking te gaan puur omdat deze applicatie alles monitort voor jou.

Ben jij iemand die cryptocurrency vasthoud voor de lange termijn? Ga gewoon lekker voor de cryptocompare portfolio applicatie, zo hoef je ook geen dure abonnementen af te sluiten.

Als ik er een moet kiezen voor iemand die begint met de intentie om serieus te worden in crypto-investeringen en handel, dan zou ik CoinTracking aanbevelen. Het lost de grootste belastingdruk op en zelfs als je te maken hebt met meer dan 100 crypto’s, laat het je op magische wijze je winst en verlies zien.

Ga jij één van bovenstaande cryptocurrency portfolio apps uitproberen? Laat mij weten wat je er van vind, plaats een reactie onder dit artikel 🙂

Ook interessant

The Crypto Revolt
Blockchain Applicaties
Adam Grunwerg
The Crypto Revolt beoordeling

Heb jij ook het volledige vertrouwen in de blockchain technologie? Denk je dat deze technologie de werking van de huidige banken over gaat nemen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen.

Lees verder »
Bitcoin prijs blijft zakken
Cryptocurrency prognose
Adam Grunwerg
Bitcoin koers blijft zakken

De cryptocurrencies zitten in zwaar weer. De bitcoin is zelfs tot onder de grens van 7000 dollar gedoken. Volgens analisten was de groens van 7000 dollar een zogeheten support grens.

Lees verder »
Is Bitcoin nog de moeite waard?
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Is Bitcoin nog de moeite waard?

Iedereen die heeft gehoord van Bitcoin weet ook dat het er in 2017 heftig aan toe ging. De prijs van Bitcoin en andere altcoins schoten de lucht in en FOMO

Lees verder »
Bitcoin Revolution
Blockchain Applicaties
Adam Grunwerg
Bitcoin Revolution software

Wil je graag geld verdienen met Bitcoin? In dat geval heb je meerdere mogelijkheden. De afgelopen jaren zijn er namelijk talloze softwarepakketten, zelfbenoemde goeroes en ‘onverslaanbare tactieken’ bedacht. Feitelijk hebben

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?