Beleggen in Crypto

Beleggen in crypto? Lees de belangrijkste informatie

In de afgelopen jaren heb je veel meer mogelijkheden gekregen op het gebied van beleggingen. Je kunt momenteel in vastgoed beleggen, je kunt in crypto beleggen en je kunt in goud/zilver beleggen. Ook de manier waarop je kunt beleggen, is behoorlijk veranderd in de loop der jaren.

Dat is met name te danken aan de opkomst van het internet. De blockchaintechnologie, behorende bij de cryptomunten, is ook opgericht aan de hand van het internet. Sterker nog; deze technologie heeft geen bestaansrecht zonder het internet.

Het beleggen in crypto is in ieder geval behoorlijk populair geworden. Dat heeft uiteraard te maken met de hoge koersen die de Bitcoin heeft weten te bereiken. Daar waar (veel) geld te verdienen is, komen vanzelf veel mensen naar toe.

Dat was en is nog steeds absoluut het geval bij de cryptomunten. In dit artikel willen we jou graag iets meer informatie geven over het beleggen in de cryptomunten. Lees het artikel op je gemak door en ga nadien aan de slag met het verdienen van geld. Het is absoluut mogelijk om (veel) geld met crypto te verdienen!

Verschillende mogelijkheden om te beleggen

Als je aan de slag met het beleggen in crypto gaat, is het raadzaam om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken.

Een van de mogelijkheden is dat je giraal geld bij een exchange stort. Deze hoeveelheid euro’s kan je vervolgens omzetten in een bepaalde hoeveelheid Bitcoin of één van de altcoins. Hierbij speelt uiteraard de koers een belangrijke rol.

Hoe lager de koers van de munteenheid staat, des te hogere hoeveelheden je voor een x bedrag kunt krijgen. Het advies is dan ook altijd om op een zo’n laag mogelijke koers in te kopen, maar dat is ongetwijfeld vanzelfsprekend.

Als je eenmaal een bepaalde hoeveelheid Bitcoins (of één van de altcoins) hebt, kan je aan de slag met het beleggen. Je kunt (een deel van) deze munten verkopen en hier andere munten voor inkopen. Het doel hierbij is evident: op een zo’n laag mogelijke koers inkopen en vervolgens op een zo’n hoog mogelijke koers verkopen.

Uit ervaring weten wij dat dit behoorlijk lastig is binnen de markt van cryptocurrencies. Hoezo dit lastig is? Dat heeft onder nadere met de onvolwassenheid van de markt te maken. De markt van de cryptocurrency betstaat nog niet zo lang, waardoor de markt soms hevig op bepaalde veranderingen kan richten.

De verwachting is dat, naarmate de markt volwassener wordt, de koersen minder heftig zullen fluctueren. De volatiele markt waar we momenteel mee te maken hebben, biedt momenteel wel voldoende kansen. Om daar op een optimale manier gebruik van te maken, kan je er ook voor kiezen om met een crypto bot aan de slag te gaan.

https://youtu.be/6ZeKNi7YrOs

Een crypto bot is in principe een stukje software die verschillende transacties voor je uitvoert. Eén van de voordelen van een trading bot is dat deze de markt perfect kan lezen. Sommige van deze bots reageren zelfs sneller dan de markt, waardoor je veel geld kunt gaan verdienen.

Recentelijk hebben we een flinke opkomst van trading bots gezien. Als je op deze manier in crypto wilt gaan beleggen, is het aan te raden om de nodige research te doen. Vergelijk de verschillende bots met elkaar en let daarbij ook nadrukkelijk op de beoordelingen van andere gebruikers. De voordelen van een trading bot staan als een paal boven water, maar je moet wel de juiste bot zien te kiezen. Neem hier de tijd voor en maak zodoende de juiste kans.

Waar moet je opletten?

Heb je voornemens om met het beleggen in cryptocurrencies aan de slag te gaan? Dan hebben wij sowieso één handig advies; reken jezelf niet rijk. Je leest her en der ongetwijfeld succesverhalen van handelaars die onwijs veel geld hebben weten te verdienen.

De verhalen waarbij iemand failliet raakte, lees je helaas niet. Het is namelijk zo dat het beleggen in crypto ook een keerzijde heeft. Aan de ene kant lonken de grote hoeveelheden geld. Het is namelijk écht mogelijk om veel geld te verdienen. Aan de andere kant is het ook mogelijk om razendsnel heel veel geld kwijt te raken.

Deze wereld heeft bijvoorbeeld wel eens last van scams gehad. Doordat de wereld van cryptocurrencies zich volledig via de digitale kanalen afspeelt, is het een ietwat schimmige wereld. Ga daarom altijd voorzichtig te werk en reken je niet rijk door alle succesverhalen.

We willen je ook graag adviseren om verschillende partijen goed met elkaar te vergelijken. Je hebt hierboven kunnen lezen dat je een exchange nodig hebt om te kunnen handelen. Tegenwoordig zijn er meerdere exchanges actief; aan het einde van dit artikel vind je vanuit onze kant nog een aanrader hieromtrent.

Daarnaast is het ook zo dat je de verschillende cryptocurrencies goed met elkaar moet vergelijken. Veel cryptocurrencies zijn gekoppeld aan de blockchaintechnologie en willen op basis hiervan een bepaalde verandering doorbrengen. Deze verandering heeft ongetwijfeld betrekking op het verbeteren van de wereld.

Stel jezelf altijd de vragen of het mogelijk is om de wereld op deze manier te verbeteren en of het gehele verhaal van de cryptocurrency betrouwbaar c.q. logisch is. Deze informatie kan je in 99% van de gevallen in de whitepaper van de desbetreffende munteenheid vinden.

Ook willen we je aanraden om niet alle informatie op het internet te geloven. Op het internet zijn onwijs veel crypto gerelateerde forums en Facebook pagina’s te vinden. Op deze pagina’s bespreken medebeleggers de koersen van munten en de toekomstverwachtingen. Binnen een dergelijke groep is het vaak een valkuil dat iedereen té optimistisch over bepaalde munteenheden wordt. Geloof dus niet direct wat je op het internet leest en doe zelf research.

Zelf beleggen in Crypto

Als je zelf gaat beleggen in crypto moet je ook goed nadenken over jouw emoties. Bij het handelen is het namelijk wenselijk dat emoties geen rol van betekenis spelen. Als je uit emotie gaat handelen, is het einde namelijk dichterbij dan je denkt. Elke trade die je uitvoert, moet je aan jezelf kunnen verantwoorden.

Je moet voor jezelf duidelijk in kaart hebben waarom je in bepaalde munten gelooft. Je moet voor jezelf duidelijk in kaart hebben wat de toekomstperspectieven zijn en waarom dit het juiste moment is om te gaan handelen. Je moet niet gaan handelen omdat je een verloren transactie zo snel mogelijk terug wilt verdienen. Op het moment dat jouw emoties de overhand gaan nemen, ga je ongetwijfeld verlies leiden.

Tot slot willen we je aanraden om zeker eens naar de trading bots te kijken. Met dit handige stukje software kan je het werk van handelen uit handen geven. De trading bots werken tegenwoordig onwijs nauwkeurig en kunnen je behoorlijk veel geld opleveren. Bijkomend voordeel is dat deze trading bots óók ’s nachts werken. Je hoeft dus niet zelf wakker te blijven, terwijl je wel ’s nachts geld kunt verdienen.

Cryptocurrencies kopen bij Bitvavo

Voor welke exchange kies jij? Bij welke exchange ga jij jouw eerste hoeveelheid Bitcoins, Ethereum of Litecoins aanschaffen? Mogen wij zo vrij zijn om jou hierover te adviseren?

Wij willen je namelijk graag wijzen op Bitvavo. In onze ogen is dit de beste, betrouwbaarste en prettigste exchange om gebruik van te maken.

Bitvavo exchange

Op het internet vind je vrij weinig negatieve verhalen over deze exchange en dat heeft uiteraard bepaalde redenen.

Deze exchange is namelijk professioneel, heeft een overzichtelijke website, werkt razendsnel en bevat behoorlijk veel altcoins. Je kunt naar hartenlust beleggen in crypto met dank aan Bitvavo. Maak direct een account aan en ga de cryptocurrencies kopen bij Bitvavo!

Ook interessant

Bitcoin technische analyse wallpaper
Cryptocurrency prognose
Adam Grunwerg
Bitcoin analyse bodem in zicht?

Hé beste CoinStarters, Ik ben Marc van Mlcryptotrading. Al meer dan een jaar volg ik de wereld van cryptocurrencies elke dag. Nieuws volgen, updates zoeken van verschillende cryptocoins en het

Lees verder »
Ledger Live
Blockchain Applicaties
Adam Grunwerg
Ledger introduceert Ledger Live voor Nano S

Super tof nieuws vandaag uit het kamp van cryptocurrency wallet ontwikkelaar Ledger. Officieel is bekend gemaakt dat het blockchain bedrijf Ledger Live heeft gelanceerd. Zeg nou eens eerlijk wat is

Lees verder »
Bitcoin prijs blijft zakken
Cryptocurrency prognose
Adam Grunwerg
Bitcoin koers blijft zakken

De cryptocurrencies zitten in zwaar weer. De bitcoin is zelfs tot onder de grens van 7000 dollar gedoken. Volgens analisten was de groens van 7000 dollar een zogeheten support grens.

Lees verder »
My ether wallet aanmaken
Cryptocurrency wallet
Adam Grunwerg
MEW My Ether Wallet aanmaken

Als jij je al een tijdje aan het oriënteren bent in de crypto wereld dan heb je vast al eens over Ethereum gehoord. Via het Ether netwerk kan iedereen die

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?