Bitcoin Cash developers verlaten Bitcoin Unlimited voor BCH hard fork

BCH Developers Verlaten Bitcoin Unlimited voor Bitcoin Cash hard fork

Het Bitcoin Cash netwerk (BCH) zal op 15 mei een upgrade ondergaan. Bij deze upgrade staan er twee belangrijke elementen centraal. Het gaat om het implementeren van de Segwit Recovery Exception en de activering van Schnorr signatures.

De ontwikkelingen rondom de komende upgrade en fork zijn inmiddels al een tijdje het gesprek van onderwerp tijdens de diverse BCH developers bijeenkomsten. Maar dat is niet alles. Intussen hebben twee BCH developers aangegeven dat ze hun relatie met het Bitcoin Unlimited team verbreken.

Schnorr signatures

Schnorr signatures is een methode voor digitale handtekeningen waarbij de optie voor multi-signatuur aggregatie aanwezig is. Ook zorgt de techniek voor een verhoogde privacybescherming.

Bitcoin Cash netwerk update hard fork

Op een bijeenkomst die op 14 maart werd gehouden besprak David Allen de komende upgrade met een aantal BCH developers. Onder de programmeurs bevonden zich onder andere Andrea Suisani, Amaury Séchet, Chris Pacia, Mark Lundeberg, en Jason Cox.

Bcash

Een full node implementatie zal echter nog geen deel uitmaken van de May fork. Wel heeft de full node al een naam meegekregen en die luidt Bcash. Ook is er op 25 maart op het @Bitcoin Twitter-account een bericht geplaatst waarin werd aangegeven dat men op zoek is naar hulp van iemand uit de Bitcoin Cash community.

De reden daarvan was, dat ze iemand nodig hebben voor de implementatie van de vertakking en het bijhouden van de softwarebron. Zonder deze steun lukt het niet om de May hard fork op tijd af te hebben.

BCH programmeurs

Bijkomend hebben ook twee belangrijke BCH deverlopers besloten om het Bitcoin Unlimited team te verlaten. Dat hebben ze gedaan door het opgeven van hun lidmaatschap. Het gaat om Anthony Zegers, ook wel bekend als Mengarian en Amaury Séchet.

Anthony Zegers gaf op 20 maart aan dat hij geen deel meer wil uitmaken van het ontwikkelingsteam van Bitcoin Unlimited (BU). De reden was dat volgens hem BU als organisatie te nauw is verbonden met de Bitcoin SV gemeenschap. Nadat Zegers deze stap had genomen, besloot Amaury Séchet (de hoofdontwikkelaar van Bitcoin ABC) ook hetzelfde te doen. Het is nog onbekend wat dit met de Bitcoin Cash koers verwachting gaat doen voor 2019, wat verwacht jij?

Hoe kijk jij tegen het vertrek van de BCH programmeurs aan en wat vind jij van de aangekondigde May 15 fork?

Ook interessant

Crypto Daytrading
Cryptocurrency algemeen
Frauke Willema
Wat is Crypto Daytrading?

De wereld van de cryptocurrencies is de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen. Meer en meer currencies kwamen op de markt en meer en meer mensen zijn zich hiermee bezig

Lees verder »
Wat is Cryptohopper
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Wat is Cryptohopper?

De opkomst van de blockchaintechnologie heeft onwijs veel mogelijkheden met zich mee gebracht. Het is wachten op het moment dat deze technologie in het dagelijkse leven opgenomen gaat worden. Vanaf

Lees verder »
gratis ripple
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Gratis Ripple + Eindejaarsvideo 2018

Het is alweer bijna 2019 dus dat betekent onze eerste eindejaarsvideo. In deze blog/video deel ik graag mooie feiten van 2018, ons eerste jaar online met Coinstart. Tevens maak ik

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?