Wat is automatisch crypto traden

Wat is automatisch crypto traden?

Heb jij ook verregaande interesse in de cryptocurrencies? Ben je mogelijkerwijs al geruime tijd bezig met het handelen in de digitale munteenheden? Dan weet je ongetwijfeld dat we met een volatiele markt te maken hebben.

Dit betekent met andere woorden dat de koers nog niet volwassen is. De koersen van de digitale munteenheden kunnen op maandag – on onverklaarbare reden – omhoog gaan om vervolgens op dinsdag weer te dalen. Deze koersverschillen zijn soms lastig, maar bieden ook onwijs veel mogelijkheden. Als je namelijk op de juiste momenten trades weet te plaatsen, kan je behoorlijk succesvol zijn.

Voor het traden met de digitaal geld heb je grofweg twee mogelijkheden. Je kunt volledig zelf gaan traden of je laat het werk over aan een zogeheten trading bot. In dit artikel richten we onze focus op het automatisch crypto traden.

Wat is dit exact? Hoe werkt dit? Wat moet je ervoor doen? En wat zijn de voordelen van automatisch crypto traden? Is het bijvoorbeeld mogelijk dat je behoorlijk veel geld gaat verdienen met het automatisch traden van cryptomunten? Ja, dat behoort zeker tot de mogelijkheden. Daarvoor moet je echter wel de juiste trading bot gebruiken. Ook over de verschillende trading bots kan je in dit artikel meer informatie vinden.

Wat is automatisch crypto traden?

Wat verstaan we nou precies onder automatisch crypto traden? Eigenlijk is dit een vorm van handelen waarbij je al het werk in de handen van een trading bot legt. Een trading bot is een samenstelling van innovatieve software. Deze software is in staat om de markt te lezen, om koersverschillen te analyseren en om hier tijdig op in te springen.

Dit betekent eigenlijk dat je een trading bot volledig vrij zijn werk laat doen. Je stelt zelf bepaalde instellingen in, waarna de trading bot zelfstandig te werk gaat. De trading bot analyseert de markt en kan – indien mogelijk – razendsnel handelen.

Zo bestaan er trading bots die 0,01 seconde sneller reageren dan de markt zelf. Dankzij deze minieme voorsprong is de trading bot in staat om op het juiste moment een trade in te stellen. Dit kan zowel de koop als de verkoop van bepaalde cryptomunten zijn.

Bij het automatisch crypto traden is het gezegde ‘massa is kassa’ van belang. Dit mechanisme richt zich namelijk niet op het maken van één grote klapper. Nee, het mechanisme richt zich op een langdurig traject van vele succesvolle trades.

Her en der zitten er ook mislukte trades tussen, maar onder aan de streep moeten de trades jou een financieel voordeel opleveren. Een trading bot is immers in staat om de markt te lezen en op basis daarvan op de juiste manier te handelen.

Het kan dus goed voorkomen dat je op een dag 10 trades van 10 euro winst per trade maakt. Hier ga je uiteraard niet binnen één dag rijk van worden, maar op de lange termijn is dat absoluut mogelijk. Daar doelen we dan ook met het gezegde ‘massa is kassa’ op

Wat zijn de voordelen van automatisch crypto traden?

heb je wel eens gehandeld in bijvoorbeeld aandelen of cryptocurrencies? Dan weet je ongetwijfeld dat dit ongelooflijk spannend én verslavend kan zijn. Het gevolg is dat je continue naar de koers zit te kijken en zodoende afgeleid bent van het dagelijkse leven.

Met een automatische crypto trader heb je daar géén last van. Deze trader neemt immers al het werk voor jou uit handen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de trades die worden gedaan en je hoeft niet continue alle koersen in de gaten te houden.

Naast het financiële voordeel geeft een trading bot je dus ook een rustgevend gevoel. Je kunt de innerlijke rust (weer) vinden en dat is eigenlijk onbetaalbaar.

Het mag duidelijk zijn dat automatisch crypto traden een financieel voordeel met zich mee brengt. Je gaat niet zonder reden met cryptocurrencies traden. Nee, als je dat gaat doen, heb je maar één doel: winst maken. Het is nu eenmaal een feit dat je met automatisch crypto traden winst kunt maken.

De juiste trading bot

Daarbij is het wel ongelooflijk belangrijk dat je de juiste trading bot uitkiest. Daarover kan je aan het einde van dit artikel meer informatie vinden. Dankzij het financiële voordeel is het in ieder geval immens aantrekkelijk om met automatisch crypto traden aan de slag te gaan.

Een bijkomend voordeel is dat software geen emotie kent. Dit klinkt misschien ietwat zweverig, maar dat gaan we hieronder graag toelichten. Als je aan het handelen bent, heb je soms te maken met emoties. Je hebt bijvoorbeeld net een trade verloren en wilt dat weer zo snel mogelijk goed maken.

Je gaat daardoor overhaast handelen en gaat zodoende alleen maar meer verlies maken. Dergelijke emoties handelingen komen bij automatisch crypto traden niet voor. Een software kent namelijk geen emotie en kan dus ook geen emotionele handelingen verrichten. Heeft de trading bot een keer een verkeerde trade gemaakt?

Dan krijgt het bot geen revanchegevoelens of overige emoties die voor slechte resultaten kunnen zorgen. Nee, het trading bot kan alleen maar leer trekken uit de verkeerde trade en zich op basis daarvan weer verder optimaliseren.

Ook is het zo dat de trading bots anno 2020 een hoge nauwkeurigheid hebben. Zo bestaan er trading bots, bijvoorbeeld die van cryptohopper, met een nauwkeurigheidspercentage van bijna 100%. Dit betekent dat de kans op een foutieve trade geminimaliseerd is. Dit brengt uiteraard veel financiële voordelen met zich mee.

Daarnaast is het prettig dat een trading bot niet hoeft te slapen. De Chinese en Amerikaanse markt binnen de cryptocurrencies zijn de grootste markten. Mocht bijvoorbeeld Google bekend maken dat ze met de Bitcoin aan de slag gaan, gaat dat ongetwijfeld voor een koersstijging zorgen. Deze aankondiging kan om 3.00 uur ’s nachts Nederlandse tijd plaatsvinden. Op dat moment lig jij heerlijk op één oor, terwijl de trading bot gewoon aan het werk is.

De trading bot kan deze aankondiging dan ook razendsnel detecteren en op basis daarvan de juiste trades plaatsen. Wat we hiermee proberen te zeggen? Dat je óók ’s nachts, en op momenten dat je niet achter de computer zit, geld kunt verdienen. Dat klinkt als muziek in de oren, niet waar?

Tot slot willen we nog aangeven dat je zelf veel zeggenschap hebt. Met bepaalde instellingen kan je namelijk bepalen hoeveel trades de trading bot mag plaatsen en wat de maximale trade waarde mag zijn. Ook kan je je abonneren op bepaalde signalen of calls. Bepaalde indicators kun je ook aanvinken, zodat jouw trading bot juist op die indicators extra let.

cryptohopper ervaring

Al met al kunnen we concluderen dat automatisch crypto traden veel voordelen met zich mee brengt. Het is echter niet mogelijk dat je binnen één week miljonair wordt dankzij het automatische crypto traden. Daar moet je je goed bewust van zijn.

Houd daarom altijd het gezegde ‘massa is kassa’ in je achterhoofd. Je hoeft nu a la minute behoorlijk veel geld te verdienen. Nee, een behoorlijke hoeveelheid geld kan de trading bot ook voor jou in een periode van – pak ‘m beet – 6 maanden verdienen. Geduld hebben is daarom ook onwijs belangrijk als je met een crypto trading bot aan de slag gaat.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een crypto trading bot?

Wil je ook graag met automatisch crypto traden aan de slag gaan? Dan moet je allereerst de juiste trading bot uit zien te kiezen. Wij helpen jou graag een handje bij het uitkiezen van de juiste trading bot. Het is namelijk van belang dat je op enkele zaken moet letten.

Zo moet je goed naar eventuele commissie- of abonnementskosten kijken. Sommige trading bots rekenen namelijk een behoorlijk bedrag per maand. Bij andere trading bots ligt dat bedrag weer veel lager, waardoor je simpelweg kosten kunt besparen. Let dus altijd goed op de bijkomende kosten.

Daarnaast willen wij je aanraden om recensies op het internet te gaan lezen. Her en der vind je onwijs veel recensies over de verschillende trading bots. In deze recensies komen de plus- en minpunten overduidelijk naar voren, waardoor je precies weet wat je in de toekomst kunt gaan verwachten. Besteed hier de nodige aandacht en tijd aan, zodat je achteraf niet verrast kan worden.

Tot slot willen we je nog aanraden om naar de nauwkeurigheid van de trading bot te kijken. Sommige trading bots garanderen een nauwkeurigheid van 98%, terwijl dit bij andere bots 95% is. 3 procent lijkt niet al te veel, maar op de lange termijn is het ongelooflijk belangrijk om een zo’n hoog mogelijke nauwkeurigheid te hebben.

Suggestie: Cryptohopper

Mogen we zo vrij zijn om jou direct een trading bot te adviseren? Wij zijn onwijs fan van Cryptohopper. Met deze trading bot kan je heerlijk achterover leunen, terwijl de bot het werk voor jou doet.

Je kunt bepaalde parameters instellen, je kunt óók nog zelf gaan handelen en je kunt buigen op een hoge nauwkeurigheid van de software. Cryptohopper biedt in feite het totaalplaatje. Wil je dus met automatisch crypto traden aan de slag? Maak gebruik van Cryptohopper!

Ook interessant

Crypto Daytrading
Cryptocurrency algemeen
Frauke Willema
Wat is Crypto Daytrading?

De wereld van de cryptocurrencies is de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen. Meer en meer currencies kwamen op de markt en meer en meer mensen zijn zich hiermee bezig

Lees verder »
Bitcoin koers verwachting 2020
Cryptocurrency prognose
Adam Grunwerg
De Bitcoin koers verwachting voor 2020

Wat is de Bitcoin koers verwachting voor 2020? Cryptovaluta het is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Veel mensen zijn er zelfs miljonair mee geworden. Zij hebben in

Lees verder »
crypto tree
Cryptocurrency nieuws
Adam Grunwerg
Merry cryptmas & happy crypto 2018

Hallo allemaal, Wij wensen jullie een merry cryptmas & Happy crypto 2018. Geniet van je vrije dagen, en we hopen op een groots nieuw jaar! In het nieuwe jaar verwachten

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?