Acceptatie & adoptie van bitcoin en cryptocurrency

Acceptatie en adoptie van Bitcoin & cryptomunten

Komt er een complete adoptie van Bitcoin in 2019? De koersen van crypto valuta zoals Bitcoin en Ethereum schommelen vaak nogal erg. Ook de volatiliteit van deze cryptovaluta kan nog wel eens flink veranderen. Zo kunnen de waarden van deze cryptovaluta in minderen van een dag met 10-20% stijgen en dalen, hierdoor zijn het over het algemeen wel waardevaste valuta’s.

David Yermack is professor in financiën aan de Universiteit van New York. Daar publiceert in 2013 een document waarin hij uitlegt dat elke valuta die nuttig is voor de samenleving gebruikt moet worden als een ruilmiddel. Daarnaast zou het moeten kunnen functioneren als een winkel met waarde en een rekeneenheid. Echter als je kijkt naar de huidige normen zal dit onwaarschijnlijk zijn, dit omdat de prijs van cryptomunten nogal fluctueert.

Zo kan dat 20% dalen in de nacht, maar als je wakker wordt kan het zo zijn dat alles al ⅕ keer duurder is geworden. Hierdoor zijn er twijfels over het dagelijks gebruik van cryptomunten.

Om deze reden is COTIDie gecreëerd, het is een fiat-pegged munt en erg stabiel, net zoals alle gedecentraliseerde digitale valuta welke wereldwijd op de markt zijn. COTI Dime wordt gebruikt door COTI Pay, de eerste interne ontwikkelde toepassing op het COTI-platform, waarmee consumenten aan COTI Dime met tokens betalen en in ruil voor artikelen worden die tokens verkocht op e-commerce sites. De COTI Dime heeft een waarde van $0,1 en kan worden gebruikt bij acceptanten die COTI Pay accepteren.

onstabiele cryptobeurs heeft stabiele cryptomunten nodig

Het pleidooi voor stabiliteit

Om elke cryptocurrency massaal te kunnen adopteren, moet deze stabiel, schaalbaar, gedecentraliseerd en veilig zijn. Voordat acceptatie van cryptomunten een feit worden. Dit is belangrijk omdat adoptie op den duur gewenst is.  Andere kenmerken die adoptie zullen aanmoedigen: zijn gebruiksgemak, regulering en de aanwezigheid van een uitwisseling om transacties te vergemakkelijken.

Hoewel een handvol digitale valuta’s zijn gemaakt om dergelijke functies aan te pakken, blijft stabiliteit voor velen een grote tekortkoming. Stabiele munten zijn ontstaan ​​om de prijs van cryptocurrencies vast te houden, wat zorgt voor stabiliteit op de korte termijn voor dagelijks gebruik en  voor stabiliteit op lange termijn. Dit zorgt er ook voor het behoud om wijdverspreid gebruik aan te moedigen. Zoals Brigitte Luginbühl, CEO van Swiss RealCo in, uitlegde: “In tegenstelling tot cryptocurrencies zoals Bitcoin, die zeer volatiel zijn, bieden stabiele munten mensen pragmatische en  nuttige voordelen van een cryptomunt. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over schrijnende prijsveranderingen, omdat ze zijn gegrond in de echte wereld.

Afbreken van stabiele munten!

Er zijn drie primaire munten welke stabiel zijn:

Fiat-collateralized

Deze soorten munten zijn gekoppeld aan een fiat-valuta zoals de USD (Amerikaanse dollar). In Tether’s geval is bijvoorbeeld elke Tether-munt gegarandeerd gelijk aan 1 USD. Met andere woorden, 1 USD = 1 USD. Daarnaast zorgt het ervoor dat de relatieve prijsstabiliteit van fiat-valuta’s wordt gehandhaafd. Daarnaast biedt tegelijkertijd de voordelen van cryptovaluta zoals decentralisatie en beveiliging. Om een ​​stabiele munt aan een fiat-munt te koppelen, moet er voor elke uitgegeven cryptomunt een gelijke reserve aan fiatgeld zijn. Deze regeling komt onder grote controle tot stand, omdat er men naar de reserve in de bank kijkt.  Dit houdt het doel van decentralisatie tegen.

Crypto-collateralized

Het lijkt contra-intuïtief om een cryptocurrency te koppelen aan een andere volatiele cryptocurrenc. Ook worden dan de crypto-collateralized stabiele munten ondersteund door 200% collateralisatie. Dit betekent dat voor elke $ 1 aan gestort stabiel muntstuk, er een back-up is van $ 2 aan een andere cryptocurrency.  Echter worden hier wel veel hoeveelheden kapitaal voor vereist.

Niet-collateralized

Stabiele munten die niet gedekt zijn met zekerheden werken net als fiat-valuta’s. Deze vereisen een onderpand gedekt door activa. Prijsstabiliteit wordt bereikt door een proces dat bekendstaat als seigniorage-aandelen, bedacht door Robert Sams, oprichter en CEO van Clearmatics Technologies LTD. Slimme contracten worden zo geprogrammeerd dat ze sterk op een reservebank werken door het aanbod van stabiele munten te verhogen of te verlagen. Zo blijft hun waarde zo dicht mogelijk bij die van het gekoppelde activum, zoals de USD, ligt. Dit is gebaseerd op het fundamentele principe van vraag en aanbod. Zodra de stabiele munt te hoog verhandeld wordt, wordt er een proces ingesteld om munten slaan om de waarde te verlagen. Deze overtollige winsten in het slimme contract staan ​​bekend als de seigniorage. Daarna wordt het gebruikt om stabiele munten terug te kopen als hun koers daalt onder die van het gekoppelde activum. Dit vermindert de toevoer en verhoogt op zijn beurt de waarde van de stabiele munt. In situaties waarin de seigniorage te laag is om stabiele munten terug te kopen, kunnen gebruikers toekomstige aandelen kopen in de overtollige winsten. Om een ​​duurzaam systeem te zijn, moet er echter voldoende gebruikers groei zijn om een stabiele marktwaarde te houden welke aan een munt is gekoppeld.

stabiele cryptocurrency

De beloftes van mechanismen voor prijsstabiliteit en acceptatie cryptomunten

Prijsstabiliteit is een kernvoorwaarde als het om  traditionele financiële diensten gaat welke hun weg naar de blockchain willen vinden. Desalniettemin gebruiken stabiele munten en gedecentraliseerde betalingsnetwerken momenteel een ongeschikte blockchain, welke niet is afgestemd op betalingen en stabiliteit.

Hierdoor gaat de acceptatie van cryptomunten als een traag proces. Dit brengt tal van uitdagingen met zich mee met betrekking tot schaalbaarheid, transactiekosten en het ontbreken van belangrijke functies. Dit vertraagt de acceptatie van cryptomunten. COTI, valuta van internet. Dit is het eerste platform en  is geoptimaliseerd voor stabiele munten en betalingssystemen. Het is mogelijk dat het gebruikt wordt door een hele reeks externe partijen, waaronder verkopers, betalingsdienstaanbieders (PSP’s), bedrijven en overheidsinstanties. Er zijn diverse experts die beweren dat 2019 het jaar wordt voor brede cryptomunten acceptatie.

Stabiele munten met hoge prestaties

COTI’s MultiDAG biedt, samen met COTI smart-contracten, de mogelijkheid van meerdere genese-transacties en de COTI-X-uitwisseling maakt het mogelijk om stabiele munten met hoge prestaties te creëren. De meest stabiele munten zijn in essentie ERC-20-tokens, waardoor ze nauwelijks bruikbaar zijn voor dagelijkse betalingen. Dit vertraagt de acceptatie voor cryptomunten bij veel grote bedrijven. Voor COTI is de situatie anders. Dit komt door een hoge doorvoer, snelle bevestigingen en lage tarieven het creëren van zeer bruikbare stabiele munten mogelijk maken. In COTI vormen de transacties van elke stabiele munt zijn eigen cluster met zijn eigen bevestiging regels.

De COTI MultiDAG maakt het mogelijk om stabiele munten van alle bekende types te verkrijgen. Het gaat om fiat collateralized, gold (of andere activa) collateralized, crypto collateralized en non-collateralized. Stabiele munten kunnen afkomstig zijn van COTI zelf of, meer in het algemeen, van derden.

COTI biedt ook de vereiste infrastructuur die overheden nodig hebben om stabiliteit en bruikbaarheid in hun netwerken te bieden. Aangezien overheidsinstanties die blockchain technologie aanpassen. En doorgaans stabiele munten integreren in hun inspanningen. COTI zal overheden in staat stellen een munt te ontwikkelen waarvan de prijs stabiel is. Deze die is gekoppeld aan een valuta naar keuze om aan de huidige eisen in de crypto-wereld te voldoen. Als dit lukt zal de acceptatie van cryptomunten versnellen.

De toekomst van stabiele munten

Fot is belangrijk als het om fiat-valuta’s gaat. Ook als men er effectief mee om wilt gaan en als je kijkt volatiele markten. Dit naast kenmerken van zowel traditionele als digitale betalingssystemen, zoals decentralisatie, beveiliging, gebruiksgemak en regelgeving. Met deze maatregelen kunnen cryptomunten zoals COTI massale acceptatie van cryptomunten bereiken, waardoor miljoenen mensen over de hele wereld het vertrouwen hebben om cryptocurrencies te gebruiken voor dagelijkse transacties. adoptie acceptatie cryptomunten bitcoin

Ook interessant

digitale munten kopen
Cryptocurrency kopen
Adam Grunwerg
cryptomunten kopen advies & tips

Jij hebt er vast al eens over nagedacht; Cryptocurrency kopen hoe doe ik dat eigenlijk? Dat dachten wij al, wij zaten voordat we een aantal jaar geleden begonnen met cryptogeld

Lees verder »
Ripple rekening aanmaken
Cryptocurrency wallet
Adam Grunwerg
Ripple Rekening aanmaken bij Bitvavo

Ripple rekening aanmaken Bitvavo. Tegenwoordig zijn er veel verschillende cryptovaluta op de markt. Je kunt het maar bedenken of er is een munt. Zo is er zelfs een digitale gulden

Lees verder »
Is Bitcoin nog de moeite waard?
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Is Bitcoin nog de moeite waard?

Iedereen die heeft gehoord van Bitcoin weet ook dat het er in 2017 heftig aan toe ging. De prijs van Bitcoin en andere altcoins schoten de lucht in en FOMO

Lees verder »
VeChain kopen
Cryptocurrency kopen
Adam Grunwerg
Waar VeChain kopen online

VeChain kopen kan voor verschillende partijen een interessante optie zijn. Zo is het bijvoorbeeld zo dat erin geïnvesteerd kan worden, maar is het ook zo dat de munt gewoon bruikbaar

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?