Waarom investeren in cryptocurrency?

5 redenen waarom investeren in cryptocurrency?

Digitale munten beginnen de wereld van financiën te domineren, en het aantal cryptocurrency enthousiasten is groeiende. Ga jij je bij deze groep aansluiten? Sla tijdens je besluit deze 5 redenen waarom je moet investeren in cryptomunten op in je achterhoofd.

In 2017 is Bitcoin breder bekend geraakt bij het ‘normale’ pubiek, de prijs steeg tot een ultieme hoogte. Investeren in cryptovaluta was een wereldwijde trend, wereldwijd hadden destijds meer dan 400 miljoen mensen geïnvesteerd in digitale munten. Crypto enthousiastelingen beweren zelfs dat Blockchain en Altcoins daar zijn om de moderne economie op zijn grondveste te laten trillen. Zien we vandaag de dag een enorme verschuiving in het globale economische systeem? Absoluut. Maar, moet ik investeren in cryptocurrency? Hier zijn tenminste 5 redenen om dit te bepalen.

1. Je bent je eigen bank!

De succes factor van de Bitcoin is de technologie daar achter, namelijk de Blockchain. Bedankt voor deze innovatie, elektronische transacties kunnen veel sneller en veiliger voldaan worden. De blockchain beveiligd iedere stap in het transactie proces middels cryptografie. De blocks bevatten de transactie data en worden opgeslagen in een gedecentraliseerde omgeving. Dit betekend dat de informatie niet gedeleted of gemanipuleerd kan worden.

Terwijl banken waar wij onze tegoeden hebben veiliggesteld overvallen kunnen worden of gesloten bij een faillissement. (Hierbij kun je denken aan ons nationale DSB Bank schandaal). Als je gaat investeren in digitale munten blijven deze voor altijd onder jou beheer, mits je ze op een hardware wallet opslaat. Keuze m.b.t cryptocurrency exchange is ontzettend belangrijk. Ik werk graag met Nederlandse cryptocurrency exchange Bitvavo.

2. Overheid heeft geen toezicht

Bitcoin blockchain heeft een revolutionaire oplossing binnen het investeren: Vanaf nu is er geen derde partij zoals een bank of overheid meer betrokken bij een transactie of investering. Ze hebben simpelweg geen controle over de circulatie van cryptovaluta en kunnen niet zien welke tegoeden bij wie hoort. Bitcoin en andere cryptomunten maken het bestaande systeem overbodig en brengt de macht weer terug bij jou!

“Als jij geeft om vrijheid, het niet-agressief princiepe, economische vrijheid, je zou er alles aan moeten doen om Bitcoin zo vaak mogelijk te gebruiken in je dagelijks leven” Roger Ver aka “Bitcoin Jezus”

Integriteit en veiligheid van digitaal geld is de grootste reden om te investeren in cryptocurrency. Het maakt niet uit wat je officiële valuta is en welke fluctuaties er zijn, de cryptocurrency koers heeft hier niets mee te maken. Sommige landen halen automatisch geld van burgers bankaccounts, dit gaat je niet gebeuren in de cryptocurrency/blockchain omgeving – geen derde partij heeft toegang tot jou Ledger hardware wallet!

3. De blockchain is cruciaal

Het principe is anonieme transacties mogelijk maken, Bitcoin is gemaakt op het transparantie principe. Dit betekend dat de details van iedere transactie worden opgeslagen in de blockchain en teruggelezen kan worden indien nodig. Dit is een waardevol gegeven voor publieke transacties. Iedereen kan deze tranacties teruglezen! Hier tackelen we niet alleen het financiële probleem blockchain maakt het ook mogelijk om andere informatie op te slaan.

Altcoins worden steeds breder geaccepteerd en ondertussen circuleren er meer dan duizend. Dagelijks start er een ICO (Initial Coin Offering), met deze activiteiten haalt een project investeringen op. ICO’s maken het dus mogelijk om te investeren in een blockchain project wereldwijd. Ondertussen zijn er duizenden bitcoin pinautomaten geïnstalleerd over de hele wereld, en dit is nog maar het begin! BTC en altcoins maakt het mogelijk om binnen de kortste tijd af te zijn van onze traditionele betaalmiddelen. De virtuele munten worden steeds breder geaccepteerd, sneller en veiliger.

4. Investeren was nog nooit zo makkelijk

Vraag jij je af “Hoe investeren in cryptocurrency?” Het is allemaal veel makkelijker dan je denkt! Iedereen met een internet verbinding en een investeringskapitaal kan beginnen met cryptocurrency. Hieronder in 5 stappen hoe het werkt!

  1. Je moet beschikken over internetbankieren.
  2. Maak een account aan bij Bitvavo.
  3. Onderzoek welke cryptomunten interessant zijn om in te investeren.
  4. Plaats een order bij deze cryptocurrency exchange.
  5. Cryptomunten worden direct in je portfolio geplaatst, verkoop deze indien je een leuke winst hebt!

Het enige wat je nu nog moet doen is de fluctuaties binnen de cryptowereld in de gaten te houden. Heb je een leuke winst gemaakt op je investering verkoop dan je cryptocurrency. Je kunt er ook voor kiezen om de “HODL” techniek toe te passen. Let op: De gouden regel bij investeren is, geef nooit meer uit dan dat je kunt missen! Je kunt namelijk je inzet verliezen. Verkoop nooit je coins in een opwelling, ik ben er van overtuigd als je nu koopt en 3-5 jaar vasthoud een leuke winst hebt.

“Welke cryptomunten zou ik in moeten investeren?” Uiteraard is niet alleen Bitcoin op de cryptocurrency beurs te vinden. Het is zoals je zult begrijpen ontzettend moeilijk om de toekomst te voorspellen dit geldt ook in de wereld van digitale munten. Wel wil ik voor jou een poging doen, als je het mij vraagt zijn dit interessante cryptomunten om in te investeren; Ripple, Cardano, EOS, Ethereum & Stellar Lumens.

Voor bovenstaande geldt ook wederom een gouden regel, lees je in over de verschillende cryptomunten. Waar staat iedere cryptocoin voor wat is het plan en waar dient de munt voor?

5. Cryptocurrency heeft toekomst perspectief

Als een beginner of professioneel investeerder zou je bij cryptocurrency moeten focussen op lange termijn investering. Als ik uit ervaring mag spreken maakt het dag handelen je helemaal gek. Iedere stijgende lijn en dalende trendlijn maakt je helemaal nerveus. In blinde paniek ga je cryptocurrency tegen grote verliezen verkopen en uiteindelijk gaat het je dus niets opleveren! Daarom dat ik liever de HODL techniek toepas.

Waarom investeren in cryptocurrency voor long term? Cryptocurrency fluctuaties zijn er. Het gebeurd de hele tijd, dit is waarom short-term verwachtingen moeilijker zijn dan lange termijn. Denk aan de enorme bitcoin prijsstijging van januari 2018, dit gaat de komende 2-5 jaar wederom gebeuren. De meeste cryptocurrency prijsverwachtingen zijn enorm optimistisch. Wil je serieuze winsten behalen investeer dan voor lange termijn in cryptomunten, minstens 1-2 jaar per munt.

Wat zijn de grote cryptomunten waard over 5 jaar? Laten we de verwachting van WalletInvestor er eens bij pakken:

Digitale munt

Huidige prijs

Prijs in 2023

Bitcoin

$6,503

$24,183

Ethereum

$223

$3,480

Litecoin

$57

$481

Ripple (XRP)

$0.46

$2,57

Monero

$110

$179

EOS

$5,8

$35,7

Zcash

$123

$1925

Bovenstaande prijzen zijn van oktober 2018.

Daarom investeren in cryptocurrency

Cryptomunten creëren een nieuwe omgeving voor de moderne economie, een utopisch systeem waar iedereen zijn of haar privacy gewaarborgd wordt zonder limieten. Het biedt ons nieuwe mogelijkheden, winst uit investeringen is hier één van. Één van de eerste zijn die investeren in digitale munten betekend historie maken en helpen de wereld economie te switchen naar bitcoin en altcoins.

“Zou ik moeten investeren in cryptocurrency?” Het antwoord is een zekere “Ja!” Kiezen voor een investering op cryptomunten is het plaatsen van een bod op het juiste paard. Wees niet bang om te investern in technologische oplossingen zoals blockchain en andere populaire coins. De meeste cryptomunten zullen in de loop van de jaren zeker gaan stijgen doordat meer mensen cryptovaluta gaan accepteren als betaalmiddel!

Ook interessant

crypto tree
Cryptocurrency nieuws
Adam Grunwerg
Merry cryptmas & happy crypto 2018

Hallo allemaal, Wij wensen jullie een merry cryptmas & Happy crypto 2018. Geniet van je vrije dagen, en we hopen op een groots nieuw jaar! In het nieuwe jaar verwachten

Lees verder »
Deze winkels accepteren bitcoins
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
50+ winkels die Bitcoin accepteren!

De hele wereld is aan het veranderen. Daar is op zich niks nieuws aan. Maar, we zitten nu in een situatie waarin héél veel dingen aan het veranderen zijn. Het

Lees verder »
Bill Gates snapt bitcoin niet
Cryptocurrency algemeen
Adam Grunwerg
Bill Gates snapt Bitcoin & Altcoins niet

Diverse Amerikaanse nieuwswebsite’s staan vol met artikelen over Bill Gates. Deze ophef is gekomen nadat Bill tegenover CNBC-programma Squawk Box verklaarde dat hij niet onder de indruk is van de

Lees verder »
Investeren in REM loyalty
Blockchain projecten
Adam Grunwerg
Hoe investeren in REM Loyalty ICO

In het artikel over de REM Loyalty ICO hebben we veel aandacht wat Remuneror is. Als je geïnteresseerd bent in deze ICO token sale is het niet zo raar dat

Lees verder »

Delen is lief!

Geef je mening, wat vind jij er van?