Cryptomunten ontwikkeling

3 cryptomunten ontwikkelingen voor 2020

In het land van Bitcoin en cryptomunten was 2019 het jaar van de ‘winter’. De prijs van de BTC zakte van een piek eind 2017 naar €3000 in december 2018. Toch steeg de prijs in juli 2019 weer naar bijna €14.000,- helaas is daar inmiddels niks meer van te merken. De Bitcoin koers vandaag de dag staat op rond de €3500,-. 

De bitcoin koers verwachting van zelfbenoemde experts is tot nu toe nog niet uitgekomen. Door de heren wordt er verwacht dat de Bitcoin prijs nog wel eens kan stijgen naar 50.000 of zelfs meer. Helaas kunnen we daar nu niet over spreken, of dit nu komt door te tegenvallende Bakkt lancering, het uitblijven van een eerste ETF of een institutionele gloedgolf? Dat valt lastig te zeggen. Welke ontwikkelingen spelen  er allemaal op het gebied van crypto en blockchain?

Na regen komt zonneschijn

Een strenge winter is altijd goed voor het laten sterven van ongedierte, aldus mijn vader. Zo is dit in de crypto-wereld niet anders. Meer dan 80% van alle ICO projecten de zogenaamde Initial Coin Offering bleken regelrechte oplichting te zijn. Onderzoek van de het bekende cryptoplatform Coinmarketcap.com laat zien dat van de top 2000 blockchain projecten al ruim 1 jaar geen update is geplaatst op het codeerplatform Githup. Een derde zelfs al langer dan 5 jaar geen activiteit. 

Na een goede winter komt altijd zonneschijn, zo valt ook te lezen in mijn artikelen over cryptocurrency prognoses. Gelukkig is er genoeg om naar uit te kijken voor 2020. Er ligt ontzettend veel moois in het verschiet. Ondertussen heeft volgens Kaspersky al ruim 20% van de bevolking eens cryptovaluta gekocht. Volgens Deloitte (pdf) wordt de middenstand ook steeds positiever.

Infographic: How Common is Crypto? | Statista bron: Statista

Er zijn in de techwereld ontzettend veel veranderingen gaande. Echte in de cryptowereld gaat het wel heel hard. Prijzen, nieuwe technologische ontwikkelingen, reacties vanuit overheden en alles wat het nog meer omvangt! 

Ik verwacht dat we van de een op de andere dag enorme impact kunnen gaan bezorgen, met name op de prijzen en het gebruiksgemak.  Er staan een aantal grote ontwikkelingen te wachten voor 2020. Hierbij de top 5 waarvan ik veel verwacht, ben ontzettend benieuwd naar jullie mening.

1. Bitcoin Halving

Als jij afgelopen weken/maanden het Bitcoin nieuws een beetje hebt gevolgd kan het je niet ontgaan zijn. Er wordt grotendeels over één event gesproken dat in 2020 gaat plaatsvinden namelijk de Bitcoin halving. Verwacht wordt ergens eind mei 2020. De beloning van de miners van het Bitcoin netwerk wordt dan gehalveerd. Historisch gezien heeft dit altijd voor een enorme bitcoin prijsstijging gezorgd. Dit komt met name door dat de Bitcoin beschikbaarheid afneemt. 

De meningen zijn verdeeld.. Er zijn ook experts die juist de koersstijging van afgelopen jaar wenden als halving effect. Een aantal experts ziet het juist als een negatieve ontwikkeling. Zo zouden kleinere miners niet meer hun pc aan zetten voor de steeds mindere beloning. Ze kunnen namelijk via blockchain netwerken van COTI of Ethereum meer overhouden. 

 

correlatie van bitcoin en altcoin

Bij eerdere beloners halvings steeg de prijs in aanloop er naartoe. Als we daar vanuit gaan zal je dus in het eerste kwartaal van 2020 een bitcoin prijsstijging moeten merken. Het mooie is dat als de prijs van de bitcoin stijgt ook alle andere altcoins meestijgen. Dit komt namelijk doordat Alcoins met de bitcoin correleren.  

Facebook cryptomunt Libra

2. Libra

Het Libry ‘cryptocurrency’ -project Libra heeft geen concrete strategie voor lancering in 2020. Toch wil ik de cryptomunt van socialmedia magnaat Facebook niet onbenoemd laten. Uit onderstaande interview met Patrick Ellis van Libra blijkt dat het bedrijf grote plannen heeft!

In een gesprek met Reuters zei Patrick Ellis, een van de bestuursleden van de in Zwitserland gevestigde Libra Association, dat er momenteel geen plannen zijn om te bepalen hoe of waar de digitale valuta volgend jaar zou worden geïntroduceerd.

“In dit stadium is er geen strategie vastgelegd voor de markten of het product, of hoe het daadwerkelijk zal worden uitgerold,” voegde Ellis eraan toe.

Op de vraag of Libra daadwerkelijk zou lanceren in 2020, zei Ellis gewoon “ja”.

Het controversiële ‘cryptocurrency’ -project van Facebook heeft de veren over de hele wereld verstoord, terwijl toezichthouders in paniek raken over de mogelijke impact op het wereldwijde financiële systeem.

De tech-gigant stuurde de wereld in een razernij toen het voor het eerst zijn plannen aankondigde om het betalingsrijk te betreden met de lancering van Libra eerder dit jaar.

In eerste instantie kondigde Facebook aan dat het steun kreeg van 28 bedrijven – waaronder Visa, MasterCard en PayPal.

Het duurde echter niet lang voor toezichthouders en centrale banken om waarschuwingen en bezorgdheid te uiten over de mogelijke impact van Libra, waardoor verschillende originele Facebook-backers schrikken.

In oktober meldde Hard Fork dat de Libra van Facebook langzaam een soap werd en dat het waarschijnlijk een lang seizoen zou worden. Het lijkt erop dat we niet ver weg waren.

Hoewel Facebook duidelijk is ingesteld op het lanceren van Libra in 2020, is het onmogelijk om te weten wanneer – en het ogenschijnlijke gebrek aan concrete strategie lijkt zeker uit de aard van de tech-gigant.

Alle bedrijven die participeren in de Libra coin

Zorgen zorgen voor de banken

Centrale banken, zoals de DNB, wijzen allemaal op 2 grote zorgen. 

  • De stabiliteit van het financiële systeem. Er zijn grote zorgen over de invloed van de Libra op het monetaire beleid van de banken. De banken zijn aan het schuilen achter angst in plaats van op te staan tegen verandering en mee te veranderen 😉
  • Er zijn ook nog geen antwoorden gegeven aan overheden m.b.t. het witwassen. Cryptovaluta staan bekend om haar anonimiteit hoe gaat Libra witwassen tegen? Dit is een belangrijk vraagstuk voor overheden maar natuurlijk ook voor de banken.

Meer cryptovaluta

Volgend jaar is niet alleen interessant voor de Libra, ook andere grote multinationals zijn aan werken aan een digitale munt. Ook zijn diverse overheden serieus aan het overwegen om een eigen digitale munt te ontwikkelen zoals EU en china. Ook zijn  er bedrijven die achter de overheid blijven staan. Argumenten zijn dat het geld systeem in handen moet blijven van de overheid, aldus Apples CEO Tim Cook  recent aangaf

Het project blijft natuurlijk interessant voor diverse bedrijven. Onderzoeken laten zien dat mensen veel gemakkelijker digitaal geld uitgeven dan fiat (CASH). De adoptie van cryptomunten zal veel sneller gaan met een dergelijke oplossing als de Libra. Facebook maakt het dan namelijk mogelijk om miljoenen mensen contact te laten maken met de blockchain en digitale munten. 

Regulatie bitcoin

Regulatie

Overheden draaien wereldwijd overuren om de snelle opkomst van cryptomunten en bedrijven in de industrie te reguleren. Zolang het de innovatie niet (erg) hindert, ben ik daar heel erg voorstander van. Het laat niet alleen de kans afnemen dat cryptovaluta worden gebruikt voor criminele activiteiten, maar het geeft grote investeerders meer zekerheid en laat hen daardoor sneller aansluiten bij de markt.

Een van de kerntaken van overheden is het beschermen van haar burgers. Na de vele schandalen rondom cryptovaluta in de afgelopen jaren, waar consumenten veel geld verloren, neemt de Nederlandse overheid deze taak dan ook bloedserieus. Het wil zelfs met haar wet- en regelgeving het voortouw nemen op Europees gebied. Direct al in januari komend jaar wordt de AMLD5-wetgeving van kracht. Cryptocurrency exchanges en bewaarders (wallets) krijgen een registratieplicht bij De Nederlandse Bank. Ook krijgen ze een toetsing van bestuurders en aandeelhouders op geschiktheid en moeten ze aantonen dat hun bedrijfsprocessen zijn ingericht om witwassen en terrorismefinanciering tegen te gaan.

Alle Nederlandse bedrijven die ik ken en die aan deze wetgeving moeten voldoen, zijn inmiddels pro-actief met de implementatie bezig met de DNB. De meeste bedrijven voldoen hier al netjes aan.

Acceptatie & adoptie van bitcoin en cryptocurrency

Crypto wordt volwassen

Met de bovengenoemde verwachtingen voor 2020 op cryptovaluta-gebied, ben ik razend benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren. Wat gaat er uiteindelijk allemaal ook echt doorgang vinden? En wat voor effect gaat het hebben op de cryptowereld? Volgens veel experts wordt het ‘erop of eronder’ voor Bitcoin. Ik denk dat het vooral een jaar wordt van sterk toenemende volwassenheid en verdere technologische ontwikkeling van de industrie.

Ook interessant

Bitcoin Revolution
Blockchain Applicaties
Adam Grunwerg
Bitcoin Revolution software

Wil je graag geld verdienen met Bitcoin? In dat geval heb je meerdere mogelijkheden. De afgelopen jaren zijn er namelijk talloze softwarepakketten, zelfbenoemde goeroes en ‘onverslaanbare tactieken’ bedacht. Feitelijk hebben

Lees verder »
cryptomunten kopen met ideal
Cryptocurrency kopen
Adam Grunwerg
Cryptomunten kopen met ideal

Cryptocurrency kopen met Ideal, het lijkt alsof het onmogelijk is. Al heel snel kom je bij diverse cryptocurrency handel websites waar je enkel met creditcard kunt betalen. Uit ervaring weten

Lees verder »

Delen is lief!

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Geef je mening, wat vind jij er van?